Logo image
Logo image

5 syytä kasvattaa aloe veraa kotona

3 minuuttia
Aloe vera on yksi niistä kasveista, jotka tarjoavat kaikkein parhaimmat terveyshyödyt, ja sitä kannattaakin ehdottomasti pitää kotona kasvamassa. Ei ole mikään ihme, että aloe vera tunnetaan oikeana ihmetuotteena hyvinvoinnin kohentamista koskien.
5 syytä kasvattaa aloe veraa kotona
Alejandro Duarte

Tarkistanut ja hyväksynyt: bioteknikko Alejandro Duarte

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Aloe vera on yksi parhaista luonnollisista hoitotuotteista, joita ihon kunnon parantamiseksi voidaan käyttää. Sillä on joukko ominaisuuksia, jotka tekevät siitä loistavan avun moneen ongelmaan. Parasta olisikin kasvattaa aloe veraa kotona itse, jolloin sitä on aina saatavilla – tuoreena!

Nyt kerromme viidestä hyvästä tavasta käyttää aloe veraa suoraan kasvista terveyttä parantavissa kotihoidoissa. Jatka lukemista ja hanki tällainen kasvi omaksesi, jotta voisit kokeilla seuraavia helppoja neuvoja!

1. Se vahvistaa vastustuskykyä

Jotta voisit antaa vastustuskyvyllesi annoksen tehoa, voit valmistaa juoman, jossa on seuraavaa neljää ainesta:

 • 1 aloe veran lehti
 • 1 kupillinen vettä
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Näin tämä hoito valmistetaan:

Puhdista aloe veran lehti, leikkaa se sivusuuntaan ja ota talteen geeli sen sisältä. Lisää geeli kupilliseen vettä ja laita mukaan myös hunaja. Näin helppo hoito!

Lue aiheesta lisää: 9 vastustuskykyä vahvistavaa ruokaa

2. Se on hyväksi hiuksille

Some figure

Aloe veran ominaisuudet auttavat palauttamaan hiukset hyvään kuntoon. Tämän kasvin mehu auttaa pitämään tukan terveenä vahvistamalla sitä, stimuloimalla kasvua sekä lisäämällä kiiltoa – tämä apu on juuri sitä, mitä kärsineet hiukset tarvitsevat.

Jotta voisit tehdä tukastasi kauniin, valmista siis luonnollinen naamio seuraavista aineksista ja seuraa ohjeitamme:

 •  1 aloe veran lehti
 • 1 ruokalusikallinen manteliöljyä

Näin tämä hoito valmistetaan:

Avaa lehti pystysuorasti leikkaamalla varovasti. Sekoita aloe vera manteliöljyyn, ja laita sitten seosta tukkaasi. Odota noin 20 minuutin ajan, ja sitten pese pois lämpimällä vedellä.

3. Se on paras apu ihosi hyvinvoinnin lisäämiseksi

Jos aloe veran loistavista hyödyistä tulisi valita vain yksi, se olisi epäilemättä juuri se, että tämä on yksi parhaista luonnollisista tuotteista ihon terveyden parantamiseksi.

Kyseessä on kasvi, joka pystyy kosteuttamaan, lisäämään ihon joustavuutta sekä hidastamaan ikääntymisprosessia. Aloe veran avulla pystyt estämään näppylöitä tai läikkiä muodostumasta hyvin yksinkertaisin keinoin.

Seuraavassa on lista aineksista, joista voit valmistaa aloe veraan perustuvan nesteen ihosi kauneuden lisäämiseksi:
 • 100 ml aloe veran geeliä
 • 3 ruokalusikallista vettä
 • 5 ruokalusikallista alkoholia

Tee hoito näin:

Jotta voisit saada nesteen vaikuttamaan tehokkaasti, hiero sitä kasvoillesi ja kaulallesi päivittäin. Jätä vaikuttamaan kymmenen minuutin ajaksi, pese pois, ja sitten laita iholle kosteuttavaa voidetta.

4. Se antaa suojaa auringon aiheuttamalta vahingolta

Some figure

Sen lisäksi että tämä on täydellinen tuote ihon kosteuttamiseksi, aloe vera antaa myös suojaa auringon tuottamille palovammoille. Se on myös ihanteellinen tuote silloin, kun etsit jotakin luonnollista apua haavojen tai palovammojen parantamiseksi nopeammin.

Voit ostaa valmista aloe veraa sisältävää tuotetta kaupasta tai sitten valmistaa sitä itse. Tätä varten ota yksi lehti kasvista, ota sen hedelmäliha talteen, ja laita geeliä sitten suoraan kärsineelle alueelle kolme kertaa päivässä.

Lue aiheesta lisää: 7 kotihoitoa auringon polttamalle iholle

5. Se pitää suoliston kasvuston kunnossa

Aloe vera ei ole ainoastaan tehokas tuote ulkoisesti käytettynä, vaan se auttaa myös pitämään suoliston kasvuston hyvässä kunnossa. Aloegeeli auttaa lievittämään ärtyvän suolen oireyhtymää siten, että se rauhoittaa vatsan ja suoliston limakalvoja.

Jos nautit 30 ml aloe veran geeliä kaksi kertaa päivässä, pystyt vähentämään tämän epämukavan häiriön tuottamia oireita.

Jos tämä ei kuitenkaan vielä riitä vakuuttamaan sinua kyseisen kasvin hyödyistä, ota huomioon tämä: aloe veralla on bakteereja torjuvia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään Helicobacter pylori -bakteeria. Tämä aiheuttaa vakavia vatsan haavaumia.

6. Se laskee verensokerin tasoa

Some figure

Tämä vaikutus on kenties yksi tehokkaimmista, mutta myös yksi kaikkein vähiten tunnetuista aloe veran hyödyistä. Tämä kasvi auttaa siis vähentämään verensokerin määrää niillä, jotka kärsivät diabeteksesta.

Aloe on erityisen hyödyllinen niille, joilla on 2-tyypin diabetes. Sitä tulisi kuitenkin käyttää tällöin vain varovaisesti, ja on parasta ottaa ensin yhteyttä lääkäriin, sillä joissakin tapauksissa jatkuva aloe veran käyttö lisäravinteena saattaa aiheuttaa ongelmia maksalle.

Oletko jo kokeillut tämän erittäin suositun kasvin käyttöä erilaisissa kotihoidoissa? Kannattaa kasvattaa aloe veraa kotona, niin voit alkaa käyttää sitä terveytesi parantamiseksi monella eri tavalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Jain S, Rathod N, Nagi R, Sur J, Laheji A, Gupta N, Agrawal P, Prasad S. Antibacterial Effect of Aloe Vera Gel against Oral Pathogens: An In-vitro Study. J Clin Diagn Res. 2016 Nov;10(11):ZC41-ZC44. doi: 10.7860/JCDR/2016/21450.8890. Epub 2016 Nov 1. PMID: 28050502; PMCID: PMC5198455.
 • Hekmatpou D, Mehrabi F, Rahzani K, Aminiyan A. The Effect of Aloe Vera Clinical Trials on Prevention and Healing of Skin Wound: A Systematic Review. Iran J Med Sci. 2019 Jan;44(1):1-9. PMID: 30666070; PMCID: PMC6330525.
 • Study Group., An international association between helicobacter pylori infection and gastric cancer. The Lancet, 1993.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.