Luonnon omat lemmenrohdot

Psykologian mukaan afrodisiaka tai kansankielellä lemmenrohto tarkoittaa syötäviä aineita ja rohtoja, joiden uskotaan kiihdyttävän seksuaalista viettiä. Monet pariskunnat kokeilevat lemmenrohtojen voimaa parisuhteen elävöittämiseen ja kipinän herättelyyn. Tässä artikkelissa tutustumme tavallisimpiin ja suosituimpiin lemmenrohtoihin, joihin pääset helposti käsiksi.

Mitä sinun tulisi tietää lemmenrohdoista?

Sana afrodisiaka on johdettu Aphroditesta, kreikkalaisesta rakkauden, kauneuden ja mielihyvän jumalattaresta, joka tarun mukaan nousi meren vaahdoista. Aphrodite tunnetaan myös Venuksena, jonka syntyä kuvataan kuuluisassa Botticellin maalauksessa.

Lemmenrohdoksi voidaan nimittää mitä tahansa materiaa, jonka koetaan nostattavan haluja. Jotkin lemmenlääkkeet toimivat aistien stimulaation kautta ja toiset lemmenrohdot taas nautitaan joko juomina, ruokana tai lisukkeina.

Monet lemmenlääkkeet ovat yleisessä tiedossa monien eri kulttuurien ja kansojen keskuudessa, etenkin Intiassa, missä lemmenrohtojen käyttöä kuvaillaan ikivanhassa Kama Sutra -oppaassa. Tässä oppaassa keskitytään eritoten siihen, miten miehet voivat lisätä viettiään mm. hunajan ja maidon avulla.

Jasmiiniöljy

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä lempeä nostattavia menetelmiä on käytetty ammoisista ajoista lähtien, ja etenkin yrtteihin perustuvien rohtojen, kuten ginsengin, käyttö on suosittua seksuaalisen suorituskyvyn ja vietin lisäämiseen.

Arabikansat puolestaan keskittyvät erityisesti tuoksujen käyttöön: parfyymien, aromikkaiden tuoksujen ja kosmetiikan käyttö on makuuhuoneen puolella suosittua.

Anglosaksit taas ovat luottaneet kasvisten, kuten porkkanan ja parsan käyttöön, joiden he uskovat parantavan suorityskykyä sängyssä.

Moderni lääketiede tunnistaa vain muutaman aineksen, joilla on tutkitusti haluihin vaikuttavia ominaisuuksia. Yksi niistä on eräs kovakuoriaisen alalaji, espanjankärpänen, jolla on säkenöivän vihreä kuori. Nimensä kuoriainen on saanut siitä, että se on Espanjassa hyvin yleinen.

Kärpästä on käytetty kuivatussa ja jauhetussa muodossa, sillä se sisältää kantaridiini-nimistä alkaloidia, joka laajentaa verisuonia ja aiheuttaa paikallista turvotusta, lisäten miesten potenssia. Espanjankärpästä käytettiin yleisesti 1600-luvulle saakka monien eri vaivojen hoitoon, mutta sen käyttö lopetettiin hiljalleen myrkytysvaaran vuoksi. Emme suosittele käyttämään Espanjankärpästä lemmenrohtona, sillä liiallisesti käytettynä se voi olla vaarallista ja tappavan myrkyllistä.

Parhaat luonnon lemmenlääkkeet

Monet meistä ovat tyytymättömiä suorituskykyymme makuukammarissa ja yhä useammat hakevat piristystä tylsään parisuhteeseen. Joskus taustalla voi piillä väsymys, työn aiheuttama stressi ja jopa ongelmat parisuhteessa, mutta joskus ongelma voi olla lääketieteellinen.

Miehillä esimerkiksi impotenssi on hyvin yleinen ongelma, johon tulisi hakea apua ammattilaiselta. Naisten kokema haluttomuus on useimmiten psykologista, ja siitä kannattaa käydä myös lääkärin juttusilla. Jos etsit kuitenkin uutta kipinää vällyjen väliin, eikä taustalla ole sen suurempia ongelmia, voit huoletta kokeilla lemmenrohtojen voimaa. Tutustu näihin:

  • Suklaa