Logo image
Logo image

Keinoja parantaa partnerisi erektiota

3 minuuttia
Tiesitkö, että terveelliset elämäntavat ovat tärkeä osa hyvää seksielämää? Se lisää verenkiertoa ja samalla tehostaa miehen erektiota.
Keinoja parantaa partnerisi erektiota
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Erektiohäiriö on yleisempi ongelma kuin uskotkaan. Vaikka tämä ongelma monesti yhdistetään fysiologisiin muutoksiin iäkkäämmillä miehillä, todellisuudessa se voi vaikuttaa minkä ikäisiin miehiin vain.

On hyvin yleistä, että nuoret miehet kärsivät tästä ongelmasta ja ovat häpeissään siitä, kun samaan aikaan partnerit eivät tiedä mitä tehdä auttaakseen ongelmassa.

Tästä syystä on hyvin tärkeää etsiä tietoa ja ymmärtää ongelman taustat, ei pelkästään tietää että näin voi tapahtua, vaan ymmärtää pariskuntana kuinka sitä voi parantaa ja kuinka ratkaista ongelma.

Mitä on erektiohäiriö?

Erektiohäiriö, joka tunnetaan myös impotenssina, on miehen kyvyttömyys saavuttaa tai pitää erektiota seksin aikana.

Se voi aiheuttaa miehille itsetunnon alenemista ja masennusta, koska he eivät voi nauttia seksuaalisista kohtaamisista eivätkä saa tyydytystä.

Erektiohäiriön oireet

Some figure

Mies voi kärsiä seuraavista erektiohäiriön oireista:

 • Vaikeus saavuttaa tai pitää erektio yllä seksin aikana.
 • Erektion saavuttaminen kestää kauemmin kuin yleensä, tai erektion pitäminen on vaikeaa tietyissä asennoissa.
 • Erektio on heikko tai löysä.
 • Erektion pitäminen vaatii paljon ponnisteluja.
 • Orgasmi tulee lyhyemmässä ajassa kuin yleensä tai ilman kunnollista erektiota.

Mikä aiheuttaa erektiohäiriötä?

Erektiohäiriön taustalla voi olla useita eri syitä.

 • Heti alkuun kannattaa mennä erikoislääkärille tarkistuttamaan onko kyseessä fyysinen ongelma vai jokin muu terveydellinen ongelma.
 • Kun nämä mahdollisuudet on poisluettu, tutkitaan onko ongelman taustalla psykologista syytä.

Monet ihmiset jättävät huomiotta stressin, hermot tai jotain partnerin käytöksessä seksin aikana, mikä saattaa olla aiheuttamassa ongelmaa.

Näin autat partneriasi parantamaan erektiotaan

Some figure

Jos partnerillasi on erektiohäiriö ja haluat auttaa häntä, on tärkeää kertoa ja varmistaa että hän ymmärtää heti alkuun, että tilanne on aivan normaali ja se voi tapahtua kelle tahansa.

Naisen ei tule ottaa tunteetonta asennetta, sääliä itseään tai olla surullinen. Vaikka saatat luulla ettet ole tarpeeksi kiinnostava miehellesi, tämä on normaali psykologinen ongelma, jonka te voitte ratkaista yhdessä.

Parantakaa kommunikointia

Erektio-ongelman ratkaisun perustana on hyvä kommunikaatio. Mikäli teillä molemmilla on tarpeeksi luottamusta puhua aiheesta avoimesti, teidän on paljon helpompi löytää ongelmaan ratkaisu.

Puhukaa turhautumisesta, asioista joista ette pidä sekä kaikista tunteista, jotka vaikuttavat tavalla tai toisella kiihottumisen tasoon.

Jos voitte avoimesti puhua eroottisista aiheista, sitoudut partnerisi kanssa helpommin ja syvällisemmin, ja voitte luoda eroottisia fantasioita parantamaan seksielämää.

Kiihottakaa erogeenisiä alueita

Some figure

Erogeenisten alueiden kiihottaminen on yksi tärkeimmistä perustoista hyvään erektioon ja nautinnolliseen seksiin.

Esileikki ei ole tärkeää ainoastaan naiselle. Suutelu, hyväileminen ja suuseksi ennen seksiä auttavat saavuttamaan ja pidentämään erektiota.

On tärkeää tietää miehen heikkoudet, samoin kuin mieltymykset tai fetissit. Epäilemättä nämä asiat mielessä on helppoa pitää mies kiihottuneena.

Vinkkejä

 • Jos partnerisi ei pysty saamaan tai pitämään erektiota seksin aikana, kokeile seksileikkejä kiihottamaan häntä enemmän.
 • Ennen kuin luovutat, kokeile kiihottaa häntä hyväilemällä, suutelemalla tai kuiskaamalla korvaan.
 • Hiero hänen sukuelintään ja mikäli mahdollista, kokeile eroottisia öljyjä, sillä niistä voi tulla eri tuntemuksia.

Rohkaise terveellisiin elämäntapoihin

Some figure

Terveelliset elämäntavat voivat auttaa huomattavasti erektiohäiriön hoitamisessa, mutta katsomme tätä joskus läpi sormien.

Pariskunnat, jotka syövät hyvin ja kuntoilevat, ylläpitävät hyvää ja kestävää seksielämää.

Istumatyö, tupakointi ja epäterveelliset ruoat, ne kaikki vaikuttavat verenkiertoon ja siten vaikuttavat kykyyn saada erektio.

Vinkkejä

 • Rohkaise partneriasi syömään terveellisesti, etenkin sellaisia ruokia, jotka ovat hyödyllisiä hyvään erektioon.
 • Yritä järjestää säännöllistä liikuntaa yhdessä tai rohkaise menemään kuntosalille.
 • Yritä auttaa unohtamaan työasiat tai sosiaaliset ongelmat ja auta rentouttamaan meditoimalla tai hieromalla.

Mikäli erektiohäiriö jatkuu tai alkaa vaikuttamaan negatiivisesti parisuhteeseenne, on parasta mennä käymään erikoislääkärillä. Partnerin tuki on prosessin aikana korvaamatonta tämän ongelman yli pääsyssä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Clínica Mayo. (2022). Disfunción Eréctil. Consultado el 01 de marzo de 2023.  https://www.mayoclinic.org/es/diseases-conditions/erectile-dysfunction/symptoms-causes/syc-20355776
 • Nummenmaa, L., Suvilehto, J. T., Glerean, E., Santtila, P., Hietanen, J. K. (2016). Topography of Human Erogenous Zones. Archives of sexual behavior, 45(5), 1207–1216. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27091187/
 • Gerbild, H., Larsen, C. M., Graugaard, C., & Areskoug Josefsson, K. (2018). Physical Activity to Improve Erectile Function: A Systematic Review of Intervention Studies. Sexual medicine, 6(2), 75–89. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5960035/
 • Belladelli, F., Li, S., Zhang, C., Del Giudice, F., Basran, S., Muncey, W., Glover, F., Seranio, N., Fallara, G., Montorsi, F., Salonia, A., Eisenberg, M. (2023). The Association Between Insomnia, Insomnia Medications, and Erectile Dysfunction. European Urology Focus. https://www.eu-focus.europeanurology.com/article/S2405-4569(23)00189-X/abstract#secst010
 • Olivencia, M., Gil, L., Giménez-Gómez, P., Barreira, B., Fernández, A., Angulo, J., Colado, M., O’Shea, E., Pérez-Vizcaino, F. (2023). Oxidized soluble guanylyl cyclase causes erectile dysfunction in alcoholic mice. British Journal of Pharmacology, 180(18),  2361-2376. https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/bph.16087
 • Jacobs, T., Geysemans, B., Van Hal, G., Glazemakers, I., Fog-Poulsen, K., Vermandel, A., De Wachter, S., & De Win, G. (2021). Associations Between Online Pornography Consumption and Sexual Dysfunction in Young Men: Multivariate Analysis Based on an International Web-Based Survey. JMIR public health and surveillance, 7(10), e32542. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34534092/
 • Pastuszak A. W. (2014). Current Diagnosis and Management of Erectile Dysfunction. Current sexual health reports, 6(3), 164–176. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25878565/
 • García, A., Fuentes, R., Torres, M., Fernández, M., Charroó, O. (2003). Óxido nítrico. Un nitrovasodilatador endógeno. Revista Información Científica, 37(01). https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6143755
 • Hoz, A., González, A., Romero, B., Prieto, V., Rodríguez, M. (2020). Tabaquismo y función sexual masculina. Repositorio Universidad del Norte. https://manglar.uninorte.edu.co/handle/10584/9984#page=1
 • Morales, M.,  Cardona, W. (2021). Relación entre la vitamina D y la salud sexual y reproductiva masculina. Clínica e Investigación en Ginecología y Obstetricia, 48(02), 177-183. https://www.elsevier.es/es-revista-clinica-e-investigacion-ginecologia-obstetricia-7-articulo-relacion-entre-vitamina-d-salud-S0210573X20300769

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.