Logo image
Logo image

7 maca-juuren hyötyä naisille

3 minuuttia
Hormonien ja tunteiden tasapainottamisen lisäksi maca-juuri on erittäin hyvä luiden terveydelle. Tämä johtuu siitä, että se tarjoaa keholle kalsiumia, joka auttaa taistelemaan osteoporoosia vastaan. Kokeile tätä mahtavaa juurta! 
7 maca-juuren hyötyä naisille
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Maca (lepidium meyenii) on superruoka, joka tulee Andien vuoristoalueelta Perun keskiosasta. Näiden vuorten huiput ovat yli kolme kilometriä merenpinnan yläpuolella.

Vuosisatojen ajan Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat syöneet macaa. Viime vuosien aikana se on levinnyt maailman muihinkin osiin. Tämä johtuu sen mahtavista ravitsemuksellisista ja lääkinnällisistä arvoista. 

Maca-juuri on luonnollinen lähde antioksidanteille, mineraaleille ja vitamiiniyhdistelmille. Nämä auttavat säätelemään elintärkeitä kehon toimintoja.

Sen energisöivien, tulehdusta hillitsevien ja endokriinistä järjestelmää säätelevien ominaisuuksien ansiosta tämä juuri on erittäin hyödyllinen hormonaalisten ja metabolisten sairauksien hoidossa.

Tämän takia monet pitävät macaa “ihmeruokana” naisten terveydelle. 

Tässä artikkelissa haluamme näyttää sinulle 7 macan hämmästyttävintä hyötyä. Tulet yllättymään!

1. Maca kontrolloi vaihdevuosien oireita

Some figure

Macan sisältämillä fytokemikaaleilla on mielenkiintoisia vaikutuksia hormonien epätasapainon kontrolloimiseen. Tämä pätee etenkin niihin, jotka tapahtuvat vaihdevuosien aikana.

Sen sisältämät vitamiinit ja mineraalit tasapainottavat hormonaalista toimintaa. Toisin sanoen, nämä aineet kontrolloivat oireita kuten yöhikoilua ja kuumia aaltoja. 

Itse asiassa niillä on rauhoittava vaikutus keskushermostoon. Tämä saa ne vähentämään ikään liittyviä kognitiivisia vaikeuksia.

Nämä aineet myös auttavat psyykkisten ongelmien kuten stressin tai masennuksen kanssa. 

2. Se lisää seksuaalista suorituskykyä

Macan ravinteet voivat olla erittäin hyödyllisiä naisille, joilla on seksuaalisia ongelmia, etenkin silloin kun nämä ongelmat ovat tuloksena hormonaalisesta tai psyykkisestä epätasapainosta.

Maca-juuresta valmistetut juomat tai lisäravinteet joita voit ostaa terveystuotekaupasta auttavat:

  • Kontrolloimaan seksuaalisia toimintahäiriöitä
  • Lisäämään energiatasoja
  • Kasvattamaan libidoa

Pienen määrän syöminen joka päivä auttaa lisäämään tyytyväisyyttä seksin aikana. Tästä johtuen se myös kontrolloi stressihormonien tuotantoa.

3. Se parantaa mielialaa

Some figure

Maca sisältää rasvahappoja ja välttämättömiä aminohappoja. Näillä on mielenkiintoisia vaikutuksia psyykkiseen tasapainoon.

Nämä aineet kontrolloivat kortisolin tuotantoa. Tämä on hormoni, joka stressin aiheuttamisen lisäksi voi saada meidät lihomaan.

Macan ainesosat stimuloivat endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa. Ne ovat kaksi välittäjäainetta, jotka on liitetty onnellisuuteen ja hyvinvointiin.

4. Se suojelee aivojen terveyttä

Macan antioksidantit ja välttämättömät rasvahapot toimivat kilpenä aivosoluillesi. Ne auttavat taistelemaan vapaiden radikaalien aiheuttamaa rappeutumista vastaan. 

Näillä ravinteilla on myös tulehdusta rauhoittava vaikutus. Pitkällä tähtäimellä ne vähentävät kognitiivisen rappeutumisen riskiä, muistin menetystä ja aivorappeumasairausten riskiä. 

Sen terveelliset rasvat myös vähentävät liiallista huonoa kolesterolia (LDL) valtimoistasi. Tämä on tärkeää saadaksesi suurimman määrän happea aivoihisi. Se myös vähentää aivohalvauksesta kärsimisen riskiä.

5. Se parantaa hedelmällisyyttä

Some figure

Hedelmällisyysongelmat ovat yhä yleisempiä ja yleisempiä naisten keskuudessa.

Tähän tarkoitetut hoidot ovat hyvin kalliita. Sen lisäksi, ne melkein aina aiheuttavat negatiivisia seurauksia naisen terveydelle.

Eräät luonnolliset keinot voivat merkittävästi lisätä hedelmällisyyttä. Näihin luonnollisiin keinoihin lukeutuu maca-juuresta tehtyjen ravintolisien syöminen.

Tämä toimii vain jos lisäravinne kasvattaa aivolisäkkeen hormonien tuotantoa.

6. Se kasvattaa luun tiheyttä

Luuntiheyden ylläpito on tarpeellista naisille, joilla on vaihdevuodet.

Estrogeenin vähentynyt määrä tekee kalsiumin imeytymisen vaikeammaksi. Tämä taas kasvattaa osteoporoosin riskiä.

Maca-juuri on hyödyllinen kontrolloimaan tämänkaltaista ongelmaa. Tämä johtuu siitä, että se antaa merkittävän määrän kalsiumia ja muita välttämättömiä mineraaleja. Kaikki nämä auttavat vahvistamaan luitasi.

Sen hormonien säätökyvyn ansiosta se myös taistelee epätasapainoja vastaan, jotka lisäävät näiden tilojen riskiä. 

7. Se kasvattaa energiatasoja

Some figure

Macan välttämättömät ravinteet antavat kehollesi enemmän energiaa lisätäksesi henkistä ja fyysistä suorituskykyäsi. Sen lisäksi nämä ravinteet sisältävät terveellisiä rasvahappoja ja proteiineja.

Macaa on suositeltu atleettisena lisäravinteena. Tämä johtuu siitä, että se toimii ravinteiden vähenemistä vastaan ja tuloksena parantaa fyysistä hyvinvointiasi.

Kuten voit nähdä, maca-juuri on mahtava ruoka. Se on ruokavalioosi lisäämisen arvoinen. Voit löytää sitä terveystuotekaupoista. Lisää sitä juomiisi, smoothieisiin tai keittoihin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Zou Y, Aboshora W, Li J, Xiao T, Zhang L. Protective Effects of Lepidium meyenii (Maca) Aqueous Extract and Lycopene on Testosterone Propionate-Induced Prostatic Hyperplasia in Mice. Phytother Res. 2017 Aug;31(8):1192-1198. doi: 10.1002/ptr.5838. Epub 2017 Jun 20. PMID: 28635053.
  • da Silva Leitão Peres N , Cabrera Parra Bortoluzzi L , Medeiros Marques LL , Formigoni M , Fuchs RHB , Droval AA , Reitz Cardoso FA . Medicinal effects of Peruvian maca (Lepidium meyenii): a review. Food Funct. 2020 Jan 29;11(1):83-92. doi: 10.1039/c9fo02732g. PMID: 31951246.
  • Tafuri S, Cocchia N, Vassetti A, Carotenuto D, Esposito L, Maruccio L, Avallone L, Ciani F. Lepidium meyenii (Maca) in male reproduction. Nat Prod Res. 2019 Dec 5:1-10. doi: 10.1080/14786419.2019.1698572. Epub ahead of print. PMID: 31805775.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.