3 valkosipulipohjaista hoitokeinoa emättimen hiivasienitulehdukseen

· toukokuu 21, 2018
Tässä artikkelissa jaamme kolme valkosipulipohjaista kotihoitokeinoa. Valkosipuli on luonnollinen ja tehokas sienien vastustaja, joka auttaa meitä tuhoamaan hiivasienitulehduksen nopeasti ja tehokkaasti.

Emättimen hiivasienitulehdukset ovat monien naisten yleinen ongelma ja jotkut kärsivät niistä usein.

Tämä tulehdus aiheuttaa epämukavuutta tai kutinaa. Siitä voi siis tulla todellinen riesa naisen päivittäisissä rutiineissa tai parisuhteessa. Joten se on aina hyvä hoitaa luonnollisella tavalla niin pian kuin mahdollista.

Tässä artikkelissa jaamme kolme valkosipulipohjaista kotihoitokeinoa. Valkosipuli on luonnollinen ja tehokas sieniperäisten aineiden vastustaja, joka auttaa tuhoamaan hiivasienitulehduksen nopeasti ja tehokkaasti.

Emättimen hiivasienitulehdus

suihkussa alkkarit päällä

Useimmat naiset ovat kärsineet hiivasienitulehduksesta jossakin vaiheessa elämäänsä, ja monet jopa toistuvasti.

Vaikka emättimessä onkin luonnollinen mikro-organismien kasvusto, esiintyy ongelma silloin kun osa tuosta kasvustosta leviää liikaa eri tekijöistä johtuen:

 • Hormonaaliset muutokset (esimerkiksi menopaussin aikaan)
 • Antibiootit, steroidit ja ehkäisypillerit
 • Liiallinen lämpö ja kosteus
 • Diabetes
 • Ylipaino
 • Synteettiset alusvaatteet
 • Liian sokeripitoinen tai rajoittunut ruokavalio

Hiivasienitulehduksen yleisimpiä oireita ovat ärsytys, kutina, turvotus ja valkovuodon eritys.

Kun immuunijärjestelmämme toimii niin kuin sen kuuluukin, ottaa kehon puolustusjärjestelmä vastuun mikro-organismien uudelleen tasapainottamisesta.

Candida albicans

Kaikista yleisin emättimen hiivasienitulehduksen aiheuttaja on Candida albicans. Monet naiset ovat kärsineet siitä jollakin tasolla. Jotkut ovat saattaneet jopa kärsiä siitä tietämättään.

Haluamme korostaa sitä, että melkein kaikilla naisilla on tätä bakteeria kehossaan. Se on kuitenkin normaalisti tasapainossa eikä aiheuta terveysongelmia.

Kun alat huomata ensimmäisiä oireita, sinun pitäisi hoitaa tulehdusta näillä luonnollisilla hoitokeinoilla tai muulla sopivalla hoitotavalla.

Hiivasienen nopea ehkäisy tai hoito on tärkeää, koska se voi levitä kehosi muihin alueisiin: ruoansulatusjärjestelmään, hengityselimistöön ja niin edelleen.

Haluatko tietää lisää? Kuinka hoitaa hiivasienitulehdusta

Valkosipulin hyödyt

valkosipuli

Valkosipuli on lääkinnällinen ruoka-aine, jolla on hoidettu monia vaivoja vuosisatojen ajan. Se tunnetaan mahtavana antibioottina ilman sivuvaikutuksia kuten myös sen kyvystä parantaa verenkiertoa ja ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja.

Valkosipuli on tehokas antioksidantti, joka taistelee solujen vanhenemista vastaan ja luovuttaa vapaita radikaaleja. Sen puhdistavat ominaisuudet auttavat kehoa tuhoamaan kerääntyneitä myrkkyjä.

Kaikki tämä tekee valkosipulista hyvän ehkäisevän hoitokeinon pitääkseen sinut terveenä.

Hiivasienitulehdusten tapauksessa valkosipuli on tehokas apukeino. Korkean allisiinipitoisuuden ansiosta se taistelee laajaa bakteeri- ja viruskantaa vastaan.

Tämän valossa meidän pitäisi muistaa, että näiden kaikkien hyötyjen saamiseksi voimme nauttia valkosipulia ruoassa ja voimme myös käyttää sitä ulkoisesti.

Kolme kotihoitokeinoa hiivasienitulehduksiin

1. Valkosipulin asettaminen suoraan emättimeesi

valkosipulinkynnet

Yksinkertaisin kotihoitokeino on laittaa emättimeesi puolikas kynsi tuoreesta valkosipulista. 

 • Jotta se olisi helppo vetää pois, voit käyttää neulaa laittaaksesi langan valkosipulinkynteen kiinni aivan kuten tamponissa.

Jätä valkosipuli sisään koko yön ajaksi, jos se ei aiheuta mitään vakavaa epämukavuutta tai ärsytystä. Saatat huomata kevyttä kutinaa tai polttavaa tunnetta.

Tätä helppoa hoitokeinoa käyttämällä valkosipuli vapauttaa allisiinia asteittain ja tuhoaa hiivasienitulehduksen.

2. Valkosipulipussi

Jos haluat käyttää hieman perusteellisempaa hoitokeinoa, voit kokeilla seuraavaa:

 • Murskaa kaksi tai kolme valkosipulinkynttä.
 • Kääri ne steriloituun harsokankaaseen aivan kuin tekisit pienen pussin. Solmi pussin suu tiukasti.
 • Aseta pussi emättimeesi aivan kuin asettaisit tamponin, jättäen solmun ulkopuolelle.
 • Jätä se sisään enintään 4 tunnin ajaksi. On äärimmäisen tärkeää, ettet jätä sitä sisään kauemmaksi ajaksi estääksesi vakavan ärsytyksen intiimialueellasi.

3. Valkosipuliöljy

valkosipuliöljy

Jos haluat kokeilla hieman mukavampaa vaihtoehtoa, voit ostaa valkosipuliöljykapseleita. Kaupat myyvät tätä lisäravinnetta helpottaakseen sellaisten ihmisten elämää, jotka tarvitsevat lisää valkosipulia ruokavalioonsa. Voit kuitenkin hyödyntää niitä myös ulkoisessa käytössä.

 • Avaa yksi kapseli ja tyhjennä öljy pikkuhousunsuojaan.
 • Laita pikkuhousunsuoja alushousuihisi ja salli luonnollisen lämmön ja kosteuden aktivoida pääraaka-aineet. 
 • Ne ovat suorassa yhteydessä emättimeesi matkaten läpi lämmön ilman että sinun täytyy asettaa valkosipuli emättimeesi.