Logo image
Logo image

5 vinkkiä seksuaalisen halun lisäämiseksi

4 minuuttia
Jos ihmisen seksuaalinen halu on vähäinen, asia ei ole mikään mitätön, sillä seksi on osa elämää, ja ennen kaikkea se on nautintoa tuottava asia.
5 vinkkiä seksuaalisen halun lisäämiseksi
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Tuntuuko sinusta, että on aika tehdä jotain seksuaalisen halun lisäämiseksi? Seksuaalisuus on tärkeä osa parisuhdetta, joten siihen kannattaa panostaa.

Seksuaaliset tunteet ovat osa ihmisen jokapäiväistä elämää. Seksuaalisen halun lisääminen vaatii seuraavia asioita: halua, vetovoimaa ja rakastumista.

On selvä, että jokainen näistä pitää sisällään oman merkityksensä, mutta mitä tulee seksiin, ne ovat kuitenkin yksi kokonaisuus.

Katsotaan sitten näitä kolmea tekijää yksitellen:

 • Halu: Tämä on sitä, joka ajaa sinut etsimään seksuaalista vuorovaikutusta. Se ei ole vain psykologista, sillä se lisääntyy varhaismurrosiän jälkeen tai hormonaalisten muutosten tapahduttua.
 • Vetovoima: Kun sinulla on halua, tapahtuu jotakin, joka vetää sinut tiettyä ihmistä kohden selittämättömällä tavalla.
 • Rakkaus: Tämä on se vaihe, jossa nämä asiat yhdistyvät – rakastuminen siten, että tunnet halua ja vetovoimaa toista ihmistä kohtaan.

Ihanteellista olisi, että tässä olisi kyse sellaisesta ihmisestä, joka täyttää tarpeesi.

Mitä seksuaalinen halu on?

Tämä tunnetaan myös seksuaalisuuden moottorina. Yksinkertaisesti sanottuna se on halua olla toisen kanssa seksuaalisella tavalla.

Virhe, jonka moni kuitenkin tekee on se, että ajatellaan seksuaalista halua kiihottumisena. Jälkimmäinen on fysiologinen asia, ja se tarkoittaa sitä, että ihminen tunnistaa kiihottumisensa erektion tai kostumisen aikana.

Halu sen sijaan on vain se voima, joka ajaa ihmisen etsimään mielihyvää. Saattaa usein olla niin, että on halua, mutta on myös jotakin sellaista, joka estää seksuaalisen kiihottumisen tapahtumista.

Lue aiheesta lisää: Aseksuaalisuus – kun seksi ei kiinnosta

Miksi ihminen ei välttämättä kiihotu seksuaalisesti?

 

Some figure

Joissakin tapauksissa ihmisen ajatukset eivät anna hänen rentoutua aktin aikana. Seuraavat asiat saattavat olla tähän syynä:

 • Pelko: Et halua nolostua tai pelkäät torjuntaa siksi, että olet epävarma kehostasi.
 • Ahdistus: Olet huolissasi siitä, mitä tapahtuu, joten et anna itsesi mennä. Tällöin sinun tarvitsee opetella rentoutumaan!
 • Stressi: Tämä on kaikkien ihmisen toimintojen vihollinen. Tietysti huoli voi myös estää seksuaalista toimintakykyä.
 • Tuomitseminen: Tämä on vaikeampaa hävittää kuin se on omaksua. Yhteiskunta on täynnä tabuja, jotka saavat ihmisen tuntemaan olonsa syylliseksi. Vapaudu näistä ajatuksista!
 • Viestintä: Tämä tekijä on elintärkeä parisuhteessa. Se on ainoa asia, jonka avulla voit ilmaista toiselle sen, mistä todella pidät.
 • Intohimo: Tässä tapauksessa ei ole kyse vain lihallisista vaistoista. Negatiivinen asenne elämässä estää sitä, että voisit nauttia seksistä vapaasti.
 • Tietämättömyys: Ei ole mitään parempaa kuin sen saaminen selville, mihin kaikkeen ihmisen keho pystyy. Joskus saatat pelätä tiettyä asiaa, mutta kun saat enemmän tietoa, mikään ei voi saada sinua yllättymään.
 • Lääkkeet: Tietyt lääkkeet, kuten esimerkiksi masennus- tai verenpainelääkkeet, voivat tuottaa sivuvaikutuksia, ja näihin kuuluu myös vähentyminen seksuaalisessa halussa.

Onko seksuaalisen halun lisäämiseksi olemassa hoitoa?

Onneksi on mahdollista lisätä seksuaalista halua – riippumatta siitä, onko kyseessä nainen tai mies.

Seksin harrastaminen on ihmisen DNA:ssa, mutta joskus on tarpeen tehdä hiukan työtä ongelman yli pääsemiseksi. Pidä siis mielessä seuraavat neuvot, jos tarvitset apua tässä asiassa:

1. Fyysinen kontakti

Etäisyys kumppanista voi alkaa yksinkertaisella tauolla. Molemmat haluavat ottaa hiukan aikaa, mutta siitä ei puhuta – otetaan vain hissukseen toiseen etäisyyttä.

Tämä saa aikaan fyysisen kontaktin katoamisen. Hyväilyt, halaukset ja suudelmat tulevat häipymään. Niin kauan kuin ne eivät palaa, seksikään ei tule olemaan läsnä.

Lue aiheesta lisää: Kuinka rakentaa loistava suhde kumppanin kanssa

2. Älä pelkää eroottisia leikkejä

Some figure

Itse asiassa kahden ihmisen välinen tyydyttävä yö ei ole niin kovin vaikea asia saavuttaa. Tässä ei kuitenkaan ole kyseessä pelkkä eroottisten leikkien kokeilu tai sellaiset fetissit, joista ette pidä.

Avainasia on se, että pyydät sitä mitä haluat, ja että tietenkin samalla kunnioitat kumppanisi toiveita.

3. Riko rutiini

Milloin oli viimeisin kerta, kun rikoitte rutiinin? Me totumme niin suuresti tähän nopeaan elämään, jota nykyisin eletään, ja sääntöjen ja aikataulujen mukaan menemiseen, että seksuaalisesta elämästä tulee tylsää.

Itse asiassa onkin niin, että jos joutuisit harrastamaan seksiä silmät kiinni, pystyisit tähän.

On hyvä idea vaihtaa paikkaa sekä antaa pieni lisä jokaiseen kohtaamiseen.

4. Stimuloivat lauseet

Some figure

Tämän kohdalla on tärkeää muistaa arvot ja traditiot, joita sinulla ja kumppanillasi on, jotta voitaisiin välttää tunteiden loukkaaminen. Seksuaalinen puhe ei ole vain rivoja lauseita, sillä tässä tulee tuntea itsensä ja kumppani sekä katsoa, kuinka pitkälle voidaan mennä.

5. Rakasta itseäsi

Kaikilla ei ole rohkeutta rakastaa ja hyväksyä itseään. Edelliset vaiheet ovat kaikki hyödyttömiä, jos et rakasta itseäsi. Itsevarma ja onnellinen ihminen tulee aina olemaan haluttu, eikä hän ole ujo sängyssä.

On aika oppia tuntemaan itsesi todella päästä varpaisiin. Mieti tunteitasi ja itseäsi fyysisesti. Mitä sinä haluat? Onko jotakin sellaista, josta et pidä?

Yritä pitää asenne positiivisena ja energisenä, mutta pidä mielesi avoimena.

Älä unohda, että makuuhuoneessa ei ole mitään rajoja, paitsi jos toinen teistä ei ole halukas johonkin.

On tietysti erittäin tärkeää myös pitää huolta terveydestä. Tässä ei ole kyseessä vain tasapainoinen ruokavalio, vaan myös liikunnan harrastaminen.

Pidä lisäksi huolta ulkonäöstäsi! Tämä on tapa osoittaa kumppanillesi kuinka paljon rakastat itseäsi, ja lisäksi pystyt näin herättämään hänen fantasiansa.

Pidä mielessä nämä perusasiat seksuaalisen halun lisäämiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Echeverría-Lozano, A. (2017). Deseo sexual en jóvenes de la Ciudad de México: amor vs. placer. Journal of Behavior, Health & Social Issues, 9 (2), 45–53. https://doi.org/10.1016/j.jbhsi.2017.10.001
 • Ferreira, LC, Narciso, I. y Novo, RF (2012). Intimidad, deseo sexual y diferenciación en la pareja: una revisión teórica y metodológica. Revista de terapia sexual y marital, 38 (3), 263–280. https://doi.org/10.1080/0092623x.2011.606885
 • Lazar, Susan; Licthenberg, Joseph D. (2005). Placer sensual, excitación sexual y feminidad: apreciar la respuesta sexual femenina. Psychoanalytic Inquiry, vol. 23, No. 4, p. 592-614, 2003. Copyright 2003 The Analytic Press, Inc. Traducido y publicado con autorización de The Analytic Press, Inc. http://www.aperturas.org/articulo.php?articulo=347

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.