Voit olla onnellinen ilman parisuhdetta

20 joulukuun, 2018
Oletko koskaan antanut itsellesi mahdollisuutta olla sinkku? Pelkäätkö yksinoloa? Jos elämäsi riippuu siitä, onko rinnallasi toinen ihminen, et tule koskaan olemaan oikeasti onnellinen.

”Rakastan sinua, mutta en tarvitse sinua ollakseni onnellinen tai elossa.” Tunnet varmasti ihmisiä, jotka ajattelevat kuitenkin rakkauden olevan yhtä ja samaa onnellisuuden ja olemassaolon kanssa. Voiko ihminen siis olla onnellinen ilman parisuhdetta?

Elokuvat, kulttuuri ja yhteiskunta ovat istuttaneet meihin käsityksen romanttisesta rakkaudesta, joka tuhoaa ihmisen, kun rakkauden tulisi sen sijaan olla asia, joka tekee onnelliseksi.

Tämä on saanut monet tunnetasolla riippuvaiseksi kumppanistaan, ja kyseessä on yhä tavallisempi ongelma.

Lue aiheesta lisää: Kun ystävyydet kuivuvat, kun rakkaus sammuu

Voit olla onnellinen ilman parisuhdetta

”En tarvitse sinua ollakseni elossa”

Käsitys, jonka mukaan kärsimys kuuluu rakkauteen, on myytti.

 

Meillä on käsitys, jonka mukaan kärsimys on rakkauden luonnollinen osa, mutta tämä on kuitenkin valetta. Kyseistä myyttiä on levitetty yhä enemmän, ja se voidaan tiivistää usein kuultuun lausahdukseen ”En voi elää ilman sinua”.

Pelko yksin olemisesta ja itsensä tunteminen epäonnistuneeksi rakkauselämässä saavat ihmisen antamaan myöntävän vastauksen ensimmäiselle henkilölle, joka eteen sattuu kävelemään. Näin käy silloin, kun ihmisellä on tunneriippuvuutta toisista.

Tämä riippuvuus saa sinut menemään yhdestä suhteesta toiseen, sillä se tunne, että kukaan ei rakasta sinua, saa sinut ahdistumaan. Kyseinen tunne kuitenkin poistuu, kun olet parisuhteessa. Kaiken tämän perusteella on kuitenkin selvää, että näin koettu rakkaus ei ole todellista.

Kuinka tilanne voidaan sitten korjata? Vältä seuraaviin kuoppiin putoamista, niin voit olla onnellinen ilman parisuhdetta.

Kumppanin idealisointi

Riippuvuus saa hyppäämään suhteesta toiseen.

 

Oletko koskaan ihmetellyt, miten kaikki voi olla niin mahtavaa suhteen alussa, mutta sitten asiat alkavat kuitenkin kääntyä huonompaan suuntaan?

Vastaus on siinä, että idealisoit unelmiesi prinssiä tai prinsessaa, ja annat sellaisten asioiden olla olemassa, jotka itse asiassa häiritsevät sinua, sillä luulet että voit sietää niitä. Tai sitten toivot, että toinen ihminen muuttuu.

Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että luot rakkauden, joka ei ole todellinen, sillä katsot asioita vaaleanpunaisten silmälasien lävitse, ja näet ainoastaan sellaista mitä haluat nähdä.

Ehkäpä tämä on peräisin tunnetason heikkouksista, jotka saavat sinut näkemään vain sen mitä tarvitset, ja jättämään muun huomiotta.

Lue aiheesta lisää: Jos teit kaikkesi suhteen pelastamiseksi, voit kävellä pois katumatta

Alhainen itsetunto

Alhaisen itsetunnon omaava kokee, ettei voi olla onnellinen ilman parisuhdetta.

 

Jos ajattelet, ettet voi olla onnellinen ilman parisuhdetta, sinulla on alhainen itsetunto, millä on seurauksia kaikilla elämäsi osa-alueilla. Tämä tarve olla suhteessa muuttuu elintärkeäksi ja ensisijaiseksi tavoitteeksesi. Jos kyseinen tarve ei sitten täyty, koko maailmasi romahtaa.

Maailmasi pyörii tällöin täydellisen parisuhteen ympärillä. Jos suhde ei toimi, tämä epäonnistuminen saa sinut valtaansa, ja itsetuntosi romahtaa.

Niille ihmisille, joiden itsetunto on alhainen, rakastuminen onkin kaiken imevä prosessi, jossa täytyy antaa itsensä kokonaan sekä ottaa riski vakavasta loukkaantumisesta ja kärsimyksestä. Tällaiset ihmiset eivät pysty asettamaan rajoja, ja siten he tulevat kärsimään rakkaussuhteissaan.

Lue aiheesta lisää: Voiko parisuhde pelastua, jos toinen lupaa muuttua?

”Parisuhteessa oleminen ei ole koko elämäni. Siksi en tarvitse sinua.”

Voit elää täyttä elämää ilman kumppaniakin.

 

Saatat tietää jollakin tasolla, että parisuhteessa oleminen ei ole kaikki kaikessa, mutta tämä uskomus sen tärkeydestä on niin syvälle meihin juurtunut, että on hyvin helppoa tehdä se virhe, josta olemme tässä artikkelissa puhuneet.

Voit kuitenkin elää aivan täysin hyvin siten, että sinulla ei ole kumppania rinnallasi. Itse asiassa kenen tahansa, joka joskus saa tilaisuuden olla sinkku, tulisi käyttää tämä tilanne hyödykseen, vaikka siihen ei kuulukaan parisuhdetta.

Onhan loppujen lopuksi niin, että kun olet yksin, opit tuntemaan itseäsi, ja voit miettiä sitä parisuhdetta, joka on juuri päättynyt. Tällä tavalla ihminen kypsyy ja voi selvittää, mistä hän piti ja mistä ei pitänyt menneessä parisuhteessa, jotta seuraava suhde voisi olla parempi.

Tässä on kyseessä hyvin positiivinen asia, mutta tarve olla parisuhteessa saa usein ihmisen näkökyvyn sumuiseksi, ja se estää arvostamasta sitä aikaa, jolloin ei tarvitse ajatella ketään muuta kuin itseään. Tämä on se ainoa aika, jolloin opit, että voit rakastaa jotakin ihmistä ilman, että tarvitset häntä.

Lue aiheesta lisää: Ole sellainen nainen, jonka ei tarvitse todistella mitään

Oletko koskaan antanut itsellesi mahdollisuutta olla sinkkuPelkäätkö, että jäät yksin?

Jos elämäsi riippuu siitä, onko rinnallasi toinen ihminen, et koskaan tule olemaan täysin onnellinen. Tulet pettämään itsesi, ja tämä on se pahin virhe, jonka ihminen voi tehdä. Se ainoa henkilö, joka on aina kanssasi, olet sinä itse.

Lakkaa siis laiminlyömästä itseäsi, ja ala rakastaa sitä henkilöä kuka olet.

Artikkelin pääkuva on lähteestä wikiHow.com.