Logo image
Logo image

8 asiaa sinun ja kumppanisi tulisi tietää rakkaudesta

4 minuuttia
Asiat eivät tule aina olemaan ruusuisia tai sujumaan suunnitelmien mukaan. Tästä syystä onkin tärkeää, että vedätte yhtä köyttä läpi huonojen ja hyvien aikojen. Nämä 8 asiaa teidän tulisi tietää rakkaudesta.
8 asiaa sinun ja kumppanisi tulisi tietää rakkaudesta
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Parisuhde on rakkauden ilmentymä, joka kaipaa paljon työtä, empatiaa ja omistautumista toimiakseen. Kun kumpikin osapuoli arvostaa toista ja on valmis tekemään töitä suhteen eteen, on suhde vankalla pohjalla. Mitä sinä haluaisit tietää rakkaudesta?

Monet parisuhteet ja avioliitot päätyvät nykyisin eroon, ja tämä saattaa johtua osaltaan siitä, etteivät ihmiset tiedä mitä odottaa astuessaan pitkään liittoon. Kun odotukset ja todellisuus eivät kohtaa, voi tämä johtaa nopeasti erimielisyyksiin, riitelyyn ja loitontumiseen kumppanista.

Kun kuherruskuukausi on ohitse, on kohdattava todellisuus ja kestettävä yhdessä arjen rutiinit ja haasteet. Yksikään parisuhde ei ole täysin auvoinen, vaan riitoja ja ongelmia on kaikissa suhteissa. On tärkeää osata kohdata vaikeat tilanteet rakentavasti ja kommunikoida avoimesti kumppanin kanssa.

Jos olet astumassa avioliittoon tai elät pitkässä suhteessa, on tärkeää, että kumpikin osapuoli ymmärtää mitä rakkauteen kuuluu ja mitä avioliitto vaatii. Alta löydät hyvät neuvot ja muistutukset siitä, mitä kaikkien tulisi tietää rakkaudesta.

1. Rakkauden liekki ei aina pala yhtä riehakkaasti kuin suhteen alkuaikoina

Some figure

 

Kuinka moni aviopuoliso jättää suhteensa siksi, ettei entistä intohimoa enää tunnu olevan, seksielämä on surkastunut, eikä oma kumppani enää kiihota? Tämä on hyvin yleistä, mutta usein liekin voi sytyttää uudelleen kuivan kauden jälkeen.

Voi olla vaikea kuvitella, että omat tunteet ja halu puolisoa kohtaan jota koet juuri tällä hetkellä voisivat laimeta tulevaisuudessa, mutta on tärkeää tietää, että tämä on normaalia.

Elämä ei ole romanttinen elokuva, joka päättyy aina onnellisesti. Sinun on valmistauduttava kohtaamaan vaikeita vaiheita ja kausia ja tajuttava, että vaikka liekki olisikin pienempi, ei se tarkoita sitä että liitonne on epäonnistunut. Herättele vanhaa intohimoa kokeilemalla jotain uutta, huomioimalla rakastasi ja ehdottamalla lomamatkaa tai hienoa illallista.

Suositeltua lukemista: 50 – mahtava ikä naiselle

2. Rakkaus kasvaa eri tavoin

Tosirakkaus vaatii aikaa ja ponnistelua. Rakkaus vaatii työtä ja omistautumista kukoistaakseen. Kukaan ei voi yksin pitää suhdetta kasassa, vaan siihen tarvitaan kummankin aikaa ja hikeä. Saatat olla yksi niistä ihmisistä, joka ajattelee rakkauden olevan mustavalkoista: joko rakastat tai et. Näiden kahden ääripään väliin mahtuu kuitenkin suuri harmaa alue, jossa rakkauden muoto vaihtelee.

Älä sorru analysoimaan jokaista tapahtumaa pakkomielteisyyteen asti, äläkä kyseenalaista rakkauttanne. Jos olette onnellisia ja tyytyväisiä, ja kumpikin arvostaa toista, ovat suhteen perusasiat kunnossa.

3. Fyysisen ihastumisen tunne hälvenee

 

Some figure

Tämä on tuttua ahkerasti seurustelleille ihmisille: alussa kaikki kumppanissa on ihanaa ja kiehtovaa, myös heidän puutteensa ja erilaisuutensa. Myöhemmin nämä asiat voivat muuttua ärsyttäviksi ja kaataa koko suhteen. Myös kumppanin ulkomuoto ihastuttaa alussa paljon, mutta tämä voi heikentyä suhteen edetessä. Pidät kumppaniasi yhä viehättävänä, mutta et hullaannu hänestä samalla tavalla kuin suhteen alussa. Ja vaikka pitäisitkin kumppaniasi maailman upeimpana ilmestyksenä, ei se ole välttämättä tie toimivaan ja pitkään suhteeseen.

Kun kumppanin vetovoima kaikkoaa, saatat kyseenalaistaa rakkautesi häneen. Jos kumppani lihoaa tai hänen ulkomuotonsa muuttuu muuten, voi sinun olla vaikea suhtautua häneen samalla tavalla kuin aikaisemmin. On tärkeää, että puhut aiheesta kumppanisi kanssa hienovaraisesti ja voitte yhdessä miettiä, miten vanhaa ihastusta herätellään. Älä nalkuta kumppanillesi siitä että tämä on lihonnut, vaan ehdota että lähdette yhdessä lenkille ja valmistakaa yhdessä terveellistä ruokaa, joka maistuu kummallekin. Näin voit tukea kumppanisi terveyttä ja samalla saada takaisin entisen kumppanisi.

4. Ilmaise rakkautesi myös silloin, kun sinua ei huvita

Joskus sinun on uhrattava omat tarpeesi ja halusi suhteen eteen. Jos kumppanillasi on tiedossa tärkeä perhejuhla johon sinua ei kiinnosta lähteä, on syytä miettiä miten tärkeää tämä on kumppanillesi. Jos kumppanisi haluaa sinun tulevan mukaansa, eikä sinulla ole todellista estettä, voit varmasti liittyä seuraan kumppanisi vuoksi. On tärkeää näyttää rakkautesi teoin myös silloin, kun se vähiten sinua kiinnostaa.

Joskus rakkautta voi olla vaikea osoittaa, kun suhteessa on meneillään vaikea kausi. Jos riitelette tai olette eri mieltä asioista, ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen tunnustaa rakkauttaan toiselle. On kuitenkin tärkeää, että osaat niellä ylpeytesi ja näyttää rakkautesi vaikeuksienkin keskellä. Tilanne voi laueta helposti muutamalla sanalla.

5. Avioliitto on matka

 

Some figure

Sinusta saattaa tuntua, että olet saavuttanut päämääräsi kumppanisi kanssa kun olette astuneet avioon, mutta todellisuudessa avioliitto ei ole päämäärä, vaan osa matkaa. On tärkeää, että autatte toisianne kasvamaan sekä yksilöinä että pariskuntana.

Avioliitossa tulee olemaan vaikeuksia, jotka herättävät suuria tunteita. Käytä näitä tunteita hyväksenne, älä toisen mollaamiseen. Jos pystyt tähän, rakennat suhteestanne kestävän ja kauniin. Avoin keskustelu kumppanin kanssa edesauttaa yhteistä kasvuanne.

6. Lapsien saaminen aiheuttaa stressiä

Jokainen tietää, että lasten hankkiminen on suuri ja mullistava päätös, jolla on sekä negatiiviset että positiiviset puolensa. Lapsien saaminen asettaa myös uusia haasteita täysin toimivallekin avioliitolle, ja monet kumppanit huomaavat uusia jännitteitä suhteessa lasten astuttua kuvaan.

Löytäkää uusia keinoja nauttia elämästä yhdessä lasten kanssa; älkää menkö pelkästään lasten ehdoilla, vaan miettikää mitä voitte tehdä yhdessä perheenä. Varatkaa aikaa myös kahdenkeskiseen olemiseen aina kun mahdollista.

7. Fyysinen rakkaus vaatii psyykkisen yhteyden

Some figure

 

Seksuaalinen aktiivisuus on elintärkeä tapa ilmaista rakkautta ja arvostusta. Seksuaalisuus on keino antaa ja vastaanottaa rakastavalla tavalla, ei keino manipuloida tai käyttää valtaa toista kohtaan.

Seksielämä muuttuu yleensä suhteen aikana, eivätkä kaikki muutokset ole välttämättä negatiivisia. Ehkä uskallatte kokeilla rohkeammin omia rajojanne tai pyytää haluamaanne, kun tunnette toisenne hyvin. Keskustelkaa haluistanne ja toiveistanne, ja kunnioittakaa toisianne; tämä on tie hyvinvoivaan seksielämään.

8. Avioliitto ei voi selvitä ilman kommunikointia

Kumppanin kanssa puhuminen on tie menestykseen jokaisella osa-alueella. Jos suljet tunteesi sisällesi etkä jaa niitä kumppanisi kanssa, ne muuttuvat ajan myötä möröiksi, jotka voivat tuhota koko suhteen.

Jaa tunteesi ja ajatuksesi kumppanisi kanssa rakentavalla tavalla. Älä syytä toista, vaan kerro rehellisesti miltä sinusta tuntuu ja miksi. Kaikki jännitteet ja riidat voidaan ratkaista puhumalla.

Nämä asiat kaikkien parisuhteessa olevien tulisi tietää rakkaudesta! Muista, että suhde muuttuu vuosien myötä ja sen toimimisen eteen on tehtävä töitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Adnes, P. (1973). El matrimonio. El misterio cristiano. Teología sacramental. https://doi.org/10.1590/S1020-49891997000200012

  • Hipp T., R. (2006). Orígenes del matrimonio y de la familia modernos. Revista Austral de Ciencias Sociales. https://doi.org/10.4206/rev.austral.cienc.soc.2006.n11-04

  • de Rougemont, D. (2002). El Amor y Occidente. Ensayo. https://doi.org/Rougemont, D. De. (1993). El amor y Occidente. Retrieved from http://books.google.com/books?hl=en&lr=&id=In4JxiuZLTIC&oi=fnd&pg=PA7&dq=Amor+y+occidente&ots=eYy7sBn9Bf&sig=2cpfh0XEGXL-C-_W1FrhoD7X6Uo


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.