Logo image
Logo image

Enemmän seksiä vai parempaa seksiä?

3 minuuttia
Kuinka usein sinä ja kumppanisi harrastatte seksiä? Ennen kuin vastaat, meillä on jotakin tärkeää kerrottavaa: seksissä tärkeintä on laatu, ei määrä.
Enemmän seksiä vai parempaa seksiä?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Monet ihmiset kehuskelevat sillä, kuinka paljon seksiä he harrastavat. Kun aiheena on seksi, tärkeintä ei kuitenkaan ole määrä, vaan laatu.

Itse asiassa olemme väärässä ajatellessamme, että “enemmän” tarkoittaa “parempaa”. Toisinaan he jotka harrastavat enemmän seksiä, ovat myös tyytymättömämpiä seksielämäänsä.

Seksiin liittyy paljon muutakin kuin itse akti, vaikka jotkut näkevätkin sen pelkkänä yhdyntänä. Seksi perustuu kuitenkin monelle muullekin asialle.

Laadukas seksi voittaa useammat seksikerrat

Some figure

Emme ole välttämättä tyytyväisiä pelkästään harrastamalla enemmän seksiä. Joskus se voi tarkoittaa sitä, että seksi on muuttunut tylsäksi rutiiniksi. Enemmän seksiä ei nimittäin tarkoita parempaa seksiä.

Mitä siis oikeastaan tarvitset nauttiaksesi hyvästä seksistä?

Katsotaan muutamia esimerkkejä:

  • Kommunikaatio on erittäin tärkeää seksin aikana. Sen avulla kumppanisi voi kertoa sinulle, mitä hän haluaa saadakseen paremman seksikokemuksen.
  • Anteliaisuus on myös tärkeää, vaikka se ei aina olisikaan vastavuoroista. Älä ole passiivinen. Näe vaivaa miellyttääksesi kumppaniasi.

Kaikesta huolimatta seksin tulisi kuitenkin olla iloinen asia, ei velvoite.

  • On tärkeää, että olet miellyttävässä ympäristössä. On ihan eri asia kyetä nauttimaan olostaan ja rentoutumisesta, joka johtaa lopulta johonkin vielä miellyttävämpään, kuin tuntea olonsa epämukavaksi seksin aikana.
  • Sinun ei koskaan tulisi jättää esileikkiä väliin. Itse asiassa ilman sitä on erittäin vaikeaa saavuttaa täysipainoista seksikokemusta. Suudelmat ja hyväilyt ovat välttämättömiä, jotta seksi olisi erinomaista.
  • Synkronointi ja yhteyden kokeminen ovat tärkeitä. Tämä saattaa joskus tarkoittaa sitä, että sinun on tehtävä kaikki. Mutta ilman tätä yhteyttä seksi ei ole kovinkaan mieleenpainuvaa.
  • Itseluottamus on myös välttämätöntä. Se vapauttaa pelosta, häpeästä ja estoista, niin että voit todella nauttia laadukkaasta seksistä.

Onnellinen parisuhde

Some figure

Journal of Economic Behaviour & Organization -lehdessä julkaistu tutkimus keskittyi tarkastelemaan seksin ja onnellisuuden välistä suhdetta.

Tutkijat tapasivat 64 pariskuntaa, joiden ikähaarukka oli 35-65 vuotta. Puolia koehenkilöistä pyydettiin pitämään seksikertojen määrä samana ja toista puolta pyydettiin lisäämään seksin määrää. Seksikertojen määrää lisänneet parit eivät olleet sen onnellisempia kuin toinen ryhmä koehenkilöitä.

Tämä johtui ehkä siitä, että he eivät antaneet seksuaalisen halunsa kasvaa. Tästä syystä heidän seksinnälkänsä väheni joka kerta.

Tutkimuksessa selvisi jotakin: seksin määrän lisääminen ei tee onnelliseksi. Se ei myöskään tarkoita, että seksistä nauttisi enemmän. Siksi on keskityttävä laatuun. Sitä kautta seksuaalisen tyydytyksen voi todella löytää.

Seksi ei ole jotain, mitä voit hallita

Some figure

Joskus tietyt asiat parisuhteessamme saattavat pelästyttää meidät. Se on normaalia, mutta saattaa johtaa seksin vähenemiseen.

Tulee myös aikoja, jolloin seksistä muodostuu osa rutiinia. Tähän kuuluvat tietyt päivät, jolloin sinusta tuntuu että seksiä on harrastettava, halusit sitä tai et. Kuten voit kuvitella, tästäkin saattaa muodostua ongelma. Tämä voi jopa saada meidät vihaamaan seksiä.

Meidän on annettava halujemme virrata vapaana, ilman että pakotamme itseämme noudattamaan jotain tiettyä kaavaa. Tilannetta voi verrata siihen, kun emme halua syödä, mutta syömme siitä huolimatta, sillä olemme asettaneet sille aikataulun.

Lopulta tunnet olevasi vain ähkyssä, turvonnut ja jopa pettynyt. Et nauti ateriasta ja kadut tehneesi jotakin, mitä et olisi halunnut tehdä.

Some figure

Jokainen pari on erilainen. Kuka määrää, että seksiä on harrastettava vähintään kerran viikossa? Kuka sanoo, että kerran kuussa on haitaksi parisuhteelle?

Älkää koskaan verratko itseänne toisiin pareihin. Älkää yrittäkö noudattaa tiettyä suunnitelmaa seksikertojen määrän suhteen. Tällä voi olla päinvastainen vaikutus ja se voi olla erittäin tuhoisaa.

Keskity seksissä laatuun, älä määrään. Loppujen lopuksi tärkeintä on nauttia täysipainoisesta ja tyydyttävästä hetkestä kahdestaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.