Seksi voi auttaa ratkaisemaan monet ongelmasi

joulukuu 29, 2016

Seksi, tuo luonnollinen asia, joka on ollut tukahdutettuna ja vailla huomiota vuosisatojen ajan, voi auttaa parantamaan monia terveysongelmia.

Valitettavasti yhä tänäkin päivänä moni pitää seksiä tabuna ja näin ollen häpeällisenä asiana.

Tieteellisten tutkimusten ansiosta tiedämme kuitenkin nyt, että yhdyntä voi parantaa oloa monin eri tavoin:

 • Se helpottaa ahdistusta ja muita negatiivisia tunteita.
 • Se helpottaa unettomuutta.
 • Yhdyntä vahvistaa immuuni- sekä sydän- ja verisuonijärjestelmää.
 • Seksi nopeuttaa aineenvaihduntaa.
 • Seksi lisää elinikää.

Seksi saa aikaan kemiallisia reaktioita, jotka tekevät hyvän olon

pari

Yhdynnän aikana kehomme läpi tulviva kemiallisten yhdisteiden ryöppy antaa meille monia hyötyjä, joiden vuoksi seksiä kannattaa harrastaa. Tarkastellaan niistä muutamia alapuolella.

Seksistä on hyötyä ulkonäölle. Se edistää sellaisten hormonien eritystä, jotka saavat meidät näyttämään viehättävämmiltä. Hiuksemme, ihomme ja kasvomme näyttävät terveemmiltä elimistömme seksin aikana tuottaman estrogeeni-, testosteroni- ja kollageenisynteesin ansiosta.

 • Seksi on tehokkaampaa kuin ryppyvoiteet. Tämä johtuu siitä, että hormonien kuten dehydroepiandrosteronin (DHEA) erittyminen lisää elinikää.
 • Prolaktiini on luonnollinen rauhoittaja, jota erittyy orgasmin jälkeen. Tämä aine tekee meistä myös paremman hajuisia.
 • Myös sydän hyötyy seksistä, sillä seksillä on siihen samanlainen suojaava vaikutus kuin säännöllisellä liikunnalla. Lisäksi yhdynnän aikana sykkeemme kohoaa.
 • Tästä on hyötyä myös elimistön aineenvaihdunnalle, ja se toimii myös seksin aikana työskentelevien lihasten kiinteyttämisessä, erityisesti lantion alueen lihasten. Emättimen, sulkijalihaksen ja virtsaputken supistuminen vahvistaa näitä lihaksia ja lisää niiden hallintaa.
 • Yhdyntä toimii myös vahvana kipulääkkeenä. Tämä johtuu siitä, että se vapauttaa endorfiineja ja kortikosteroideja, jotka lievittävät fyysistä epämukavuutta. Lisäksi näillä aineilla on rauhoittava vaikutus hermopäätteille.
 • Oksitosiini lievittää stressiä ja alentaa verenpainetta ja sydämensykettä.

Edellä mainittujen hyötyjen lisäksi on mainittava, että seksi on hyväksi myös psyykkiselle terveydelle, eikä se aiheuta minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Platon suositteli, että olympialaisissa kilpailevat urheilijat välttäisivät seksuaalista kanssakäymistä ennen kisoja, mutta tämä ohjeistus ei päde enää nykyään.

Peiliin kirjoitettu seksi

Rakastelu parantaa terveyttä huomattavasti

Terveen seksielämän hyödyt ovat rajattomat, ja ne koskevat tietenkin myös muuta kuin genitaalialuetta. Itse asiassa tärkeintä on se, kuinka huolehdit parisuhteesta kaikilla elämän osa-alueilla.

Kun puhumme parisuhteesta, emme siis tarkoita vain seksiä. Todellisuudessa viittaamme myös halujemme, toiveidemme ja tunteidemme kokonaisvaltaiseen tutkiskeluun. Meidän ei tulisi unohtaa tätä ja rajoittaa kyseistä ihmissuhdetta, sillä siinä tapauksessa rajoittaisimme myös erittäin tärkeää osaa identiteetistämme.

Seksuaalinen tietoisuus siis auttaa meitä säilyttämään psykologisen, fyysisen ja tunne-elämän tasapainon. Lisäksi se ehkäisee väärinymmärryksistä syntyvää turhautumista, joka saattaa aiheuttaa negatiivisia ja haitallisia mielialoja.

Suudelma

Tutkiskelu on avain nautinnolliseen seksuaalisuuteen

Seksistä nauttiminen edellyttää sitä, että kykenee siirtämään syrjään varautuneisuuden, joka estää meitä tutkimasta kehoamme, tuntemuksiamme ja halujamme. Tämä on oleellista silloin, kun jaamme seksuaalisuutemme toisen henkilön kanssa.

Kehomme jokaisen sopukan intiimi tarkastelu on välttämätöntä tietääksemme, mistä pidämme ja mistä emme. Kuten olemme jo aiemmin maininneet, emme voi kertoa kumppanillemme mistä pidämme seksissä, jos emme itsekään ole siitä varmoja.

Lisäksi omaa kehoamme kohtaan tuntemamme halu nähdään itsekunnioituksen ilmaisuna, tyytyväisyytenä itseensä ja intiimin kommunikaation ilmaisuna. Toisin sanoen meidän on kehitettävä aistejamme saadaksemme selville sisäiset, fyysiset ja psyykkiset halumme.

Jos sallimme itsessämme tämän luonnollisen osan meitä, huomaamme pian sen meille tuomat hyödyt ja hyvän olon.

Kannattaa siis hankkiutua eroon kaikista ennakkoluuloista ja sanoa itselleen, että seksi on aina hyväksi.

Kädet kohti aurinkoa

Lähdeluettelo

Loewenstein, G., Krishnamurti, T., Kopsic, J., & McDonald, D. (2015). Does Increased Sexual Frequency Enhance Happiness? Journal of economic behavior & Organization, 116, 206-218.

Cheng, Z. & Russel, S. (2015). Sex and happiness. Journal of economic behavior & Organization, 112, 26-32.

Brody, S., & Costa, R. M. (2012). Sexual Satisfaction and Health Are Positively Associated With Penile-Vaginal Intercourse but Not Other Sexual Activities. American Journal of Public Health102(1), 6–7. http://doi.org/10.2105/AJPH.2011.300428

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA