Vinkkejä tyydyttävään ja täysipainoiseen seksielämään

helmikuu 24, 2017
Ehkä sinua nolostuttaa ottaa asia esille kumppanisi kanssa, mutta sinun tulisi kuitenkin kyetä ilmaisemaan, mistä pidät tai et pidä nauttiaksesi seksielämästäsi.

Muistatko ensimmäiset seksuaaliset kokemuksesi? Silloin seksi oli sinulle jotakin, josta haaveilit ja fantasioit. Se oli jotakin oikein miellyttävää.

Aloittaessasi seurustelun ymmärsit kuitenkin, että täysipainoisen ja tyydyttävän seksielämän saaminen ei olekaan niin helppoa kuin miltä se vaikuttaa.

Lue myös: Naisen seksuaalisuus: aivot pois päältä

Joskus se voi johtua siitä, ettemme tunne kunnolla omaa kehoamme, ja toisinaan taas häpeilemme asioita. Se voi johtua myös siitä, että emme vielä tiedä, mistä pidämme.

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, kuinka voit piristää tätä elämäsi osa-aluetta, jos kuulut niihin ihmisiin, jotka eivät yksinkertaisesti nauti seksistä.

Tunne kehosi

keho

Useille ihmisille oman kehon tunteminen on erittäin tärkeää. On kuitenkin monia ihmisiä, naisia ja miehiä, jotka eivät tutkiskele itseään, eli katso, koskettele ja tarkastele intiimialueitaan.

Vaikuttaa siltä, että nykymaailmassa on vielä paljon häveliäisyyttä. Tätä esiintyy vanhempien ihmisten lisäksi myös nuoremmilla henkilöillä.

Joskus tämä häveliäisyys vaikuttaa siihen, kuinka ihmiset suhtautuvat itsetyydytykseen. Itsetyydytys on kuitenkin terveellinen tapa, jonka avulla voit saada nautintoa ja selvittää, mistä pidät.

Jos et tee sitä, sinun on vaikea nauttia seksistä toisenkaan henkilön kanssa. Tutkiskele siis itseäsi. Älä häpeile tai ajattele tekeväsi jotakin väärää.

Kommunikoi kumppanisi kanssa

Satuttaako hän sinua? Haluatko hänen koskettavan sinua eri tavalla? Palaamme taas häveliäisyysaiheeseen, mutta tällä kertaa emme viittaa omaan kehoomme, vaan kommunikaatioon kumppanin kanssa.

Sinun on kerrottava kumppanillesi, mistä pidät. Muutoin seksielämäsi ei ole tyydyttävää.

Lue: Kegel-harjoitukset: paranna seksielämääsi ja vältä inkontinenssia

halaus

Saatat olla onnekas ja nauttia jo seksielämästäsi. Mutta mitä haluaisit vielä kokeilla? Mistä haluaisit kumppanisi koskettavan sinua tällä kertaa?

Kumppaneiden välinen kommunikaatio on erittäin tärkeää, erityisesti seksin ollessa kyseessä. Siksi on tärkeää tuntea oma kehonsa. Jos et tiedä mistä pidät, et kykene pyytämään sitä toiselta.

Älä pidä itseäsi esineenä

Ennen vanhaan, ja joissakin kulttuureissa yhä tänäkin päivänä, naisten tehtävänä pidettiin lastentekoa. Onneksi tämä uskomus on katoamassa.

Sinun ei myöskään tulisi luulla, että on sinun velvollisuutesi antaa oma kehosi kumppanillesi, jos tämä haluaa harrastaa seksiä silloin kun et itse ole sillä tuulella.

Myös sinulla on tarpeesi ja oikeus kieltäytyä. Jos sinua ei huvita rakastella, niin älä tee sitä. Se voi viedä nautinnon seksistä.

Jos suostut tahtomattasi, et koskaan saa täysipainoista ja tyydyttävää seksielämää. Älä koskaan pidä itseäsi esineenä. Sinulla on oikeus kieltäytyä.

Hyödynnä kaikkia aistejasi

nainen

Lähetyssaarnaaja-asento? Rutiiniseksiä? Ylläpitääksesi tervettä seksielämää sinun ja kumppanisi on kokeiltava uusia asioita. Antakaa hieman lisämaustetta seksielämällenne.

Alusasut, suklaa, erilaiset maut…  Voitte vaikka kokeilla asentoja Kamasutrasta. Monista se on hauskaa, tapa viettää aikaa yhdessä ja keino pitää kroppa kunnossa.

Oletko koskaan kuullut tantraseksistä? Se on myös yksi mahdollisuus kokeilla jotain uutta seksin saralla.

Älä jätä lukematta: 8 merkkiä siitä, että keho kaipaa seksiä

Myös leluja ja muita välineitä käyttämällä voitte kokea uusia asioita ja saada ihan uudenlaista nautintoa. Olette pari, ja myös seksin maailmassa on mahdollista kokeilla uusia asioita. Miksi ette kokeilisi niitä yhdessä?

Unohda kompleksit

Häveliäisyys ei ole ainoa suuri este nautinnolle; isot kompleksit ovat sitä myös.

Kumppanisi tuntee kehosi, mutta teillä ei koskaan tule olemaan tervettä seksielämää, jos sammutatte aina valot seksin ajaksi. Ette ehkä kokeile uusia asentoja siksi, että sinä et halua paljastaa tiettyjä kehosi alueita, joista et pidä.

Jos et pidä joistakin asioista kehossasi, siihen on kaksi ratkaisua: voit hyväksyä ne sellaisina kuin ne ovat tai tehdä jotakin niiden muuttamiseksi.

Miksi sinulla on niin suuri kompleksi asian suhteen, jos kumppanisi kuitenkin pitää sinusta sellaisena kuin olet? Ainoa henkilö joka ei pidä sinusta, olet sinä itse.

pari suutelee

Älä lähde lukematta: Luonnon omat lemmenrohdot

Oletko koskaan tehnyt edellä mainitun kaltaisia virheitä? Muista, että saadaksesi täysipainoisen ja onnellisen seksielämän sinun on pidettävä mielesi avoinna.

Ole avoimin mielin löytääksesi uusia leikkejä, nauti ilman komplekseja ja kommunikoi ilman häpeää.

Joko olet valmis nauttimaan seksielämästäsi?

 

UUTISIA VERKOSSA