Naisen seksuaalisuus: aivot pois päältä

Naisen seksuaalisuus: aivot pois päältä
Diego Pereira

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Diego Pereira.

Viimeisin päivitys: 01 elokuuta, 2023

Naisen seksuaalisuus on monimutkainen asia. Saattaa esimerkiksi kuulostaa erikoiselta, mutta nainen nauttii seksistä vain silloin, kun hänen aivonsa katkaisevat yhteyden. Tällöin neurokemialliset ja neurologiset impulssit valmistautuvat nautintoon ja orgasmiin.

Sanotaan, että kun nainen on kiihottunut, hänen aivojensa hermoimpulssit saavuttavat nautintokeskuksen ja laukaisevat orgasmin, kun mantelitumake, eli se aivojen osa joka vastaa pelosta ja ahdistuksesta, on toimintakyvytön.

Sen takia seksistä nauttiminen vaatii tietyllä tavalla sen, että mantelitumake on kytketty irti kaikista huolista ja päätöksistä, jotka painavat mieltämme ja voivat pilata hetken viime minuutilla.

Naisen seksuaalisuus

Naisen seksuaalisuus on impulssien valtaan antautumista

Se tosiasia, että naiset tarvitsevat “ylimääräisen neurologisen askeleen” saattaa hyvinkin selittää sen, miksi heillä kestää kauemmin saavuttaa orgasmi kuin miehillä. Joten tämä mielessä pitäen seksikumppaniemme täytyy olla kärsivällisiä ja edetä hitaasti. Näin voimme kaikki nauttia täysin siemauksin.

Klitoris on pieni elin täynnä hermopäätteitä, jotka ovat suorassa yhteydessä naisen nautintokeskukseen. Itse asiassa, klitoriksella on ainoastaan yksi tehtävä. Se on saada nainen nauttimaan ja tuntemaan mielihyvää. Sen stimulointi saa aikaan sähkökemiallista toimintaa laukaisten joukon tuntemuksia.

Stimulointi tuo mukanaan kliimaksin, joka on dopamiinin, oksitosiinin ja endorfiinien aikaansaannosta. Jos stimulointi ei kuitenkaan ole tarpeeksi voimakasta, klitoris ei ole herkkä. Jos huolet tulvivat mieleemme, ei impulssi voi saavuttaa aivojamme.

Tämä selittää sen, miksi ekstaasin saavuttaminen ei ole mahdollista, jos nainen ei ole rento. Naisen seksuaalisuus vaatii, että hänellä on mukava ja lämmin olo ja hän tuntee itseään hemmotelluksi. Kuten sanotaan, jalkojen täytyy olla lämpimät seksistä nauttimiseksi.

naisen seksuaalisuuden liekki

Fyysisen ja psyykkisen välinen herkkä yhteys

Merkillistä kyllä, psyykkis-emotionaalisen ja fyysisen välinen herkkä yhteys, joka aikaansaa naisen nautinnon, on jo pitkään hämmentänyt sekä tiedettä että miespuolisia rakastajia.

Kaikkea on mitattu: kaartunutta selkärankaa, lämpimiä jalkoja, katkeilevaa hengitystä, tahattomia huokauksia… kaikkea. Tämä kaikki on ollut yhtä tyhjän kanssa, kun on tullut aika tehdä johtopäätöksiä.

Olemme kuitenkin pystyneet neurotieteen voimin todistamaan mitä aivoissamme tapahtuu, kun olemme saamassa orgasmia. Katsotaanpa mitä tapahtuisi, jos laittaisimme seksiä harrastavan naisen toiminnalliseen magneettikuvauslaitteeseen.

Kuvitellaan, että nainen on sängyssä kumppaninsa kanssa ja he hyväilevät toisiaan. Suudelmien, hyväilyjen ja halausten myötä tietyt aivojen alueet vähentävät aktiivisuusastettaan. Ne puolestaan, jotka ovat yhteydessä sukupuolielimiin ja rintaan, aktivoituvat.

sateenkaari naisen seksuaalisuuden huippu

Seksuaalisesta stimulaatiosta johtuen alueet, kuten mantelitumake ja aivojen etuotsalohko säilyttävät magneettikuvassa tasaisen värin. Tämä on merkkinä niiden alhaisesta aktiivisuustasosta. Tiettyjen neurokemiallisten palasten täytyy loksahtaa kohdalleen, jotta nainen pystyy saavuttamaan orgasmin nautinnon.

Miehillä orgasmi taas on niin sanotusti hydraulisempi reaktio, sillä heillä veren täytyy virrata penikseen orgasmin aikaansaamiseksi. Asiantuntijat ovat yrittäneet etsiä samantapaista yksinkertaista mekanismia naisten orgasmin saavuttamiseen, mutta tuloksetta.

Tieteelliset löydökset naisten seksuaalisista reaktioista ovat paljon jäljessä. Ainakin, kun niitä verrataan vastaaviin tutkimuksiin, joita on tehty miesten seksuaalisuudesta. Sen seurauksena vallitsee lähes täydellinen tietämättömyys klitoriksesta. Nykypäivänäkään ei olla pystytty läpikotaisesti mittaamaan sen kiihottumisen aiheuttamia fyysisiä muutoksia.

Joka tapauksessa tiedämme, että klitoris on läheisesti yhteydessä ihoomme, aivoihimme ja vaginaamme, ja että kiihottuminen luo näiden välille yhteyden.

Tunteiden tiet

Ne aivojen osat, jotka reagoivat seksiin miehillä ja naisilla, ovat samaiset myös tunteiden kohdalla. Useimmiten käy niin, että miehet tuntevat painetta sukupuolirauhasissaan, elleivät he saa siemensyöksyä tietyin väliajoin. Naiset kuitenkin voivat tuntea tarvetta kliimaksiin vain, kun he tuntevat olonsa hyväksi ja turvalliseksi.

Siitä huolimatta useimmissa tapauksissa seksuaalinen kokemus koostuu niin kulttuurillisista motiiveista, kuin fyysisistä ja psykologisistakin seikoista molempien sukupuolten kohdalla. Niiden tärkeys vain näyttää jakautuvan eri tavalla riippuen aivojen rakenteesta ja toiminnasta.

Naisen värikäs orgasmi

Tästä johtuu, että usein jos naisesta tuntuu, ettei hänen kumppaninsa enää reagoi emotionaalisesti, hän ajattelee sen johtuvan siitä, että hänen kumppaninsa ei hyväksy häntä. Hänestä tuntuu, että hän on tehnyt jotain väärää tai kumppani on lakannut rakastamasta häntä.

Tämän takia seksin harrastamisen voi sanoa olevan kompromissi. Naisen täytyy päästä tilanteeseen, jossa hän on rentoutunut ja jossa hänellä on mukava olla. Naisen seksuaalisuus vaatii aivojen irtautumista ja tunteiden vapauttamista, jotta ne eivät tule seksuaalisen täyttymyksen tielle.

Juuri tästä syystä nainen ei voi olla vihainen nauttiessaan seksistä. Tai kuten seksiterapeutit sanovat, esileikki on kaikki se, mitä tapahtui viime 24 tunnin kuluessa ennen seksin harrastamista.

Tiivistettynä, me tarvitsemme siis keskittymiskykyä, mukavat olosuhteet ja irti päästämistä ja juuri sen takia lomat tapaavat olla voimakkaita lemmenlääkkeitä. Loppujen lopuksi, kuten Isabel Allende sanoisi, G-piste sijaitsee päässä ja hän, joka etsii sitä alempaa liian aikaisin, tuhlaa aikaansa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • BBC Mundo. El clítoris. Erotismo y placer. [Online] Available at: www.bbc.co.uk/spanish/specials/1448_erotismoyplacer/page2.shtml
  • Katya Carrillo, G., & Antonella Sanguineti, M. (2013). Anatomía del piso pélvico. Revista Médica Clínica Las Condes, 24(2), 185-189. doi:10.1016/S0716-8640(13)70148-2
  • Graziottin, A., & Gambini, D. (2015). Chapter 4 – anatomy and physiology of genital organs – women. In D. B. Vodušek, & F. Boller (Eds.), Handbook of clinical neurology (pp. 39-60) Elsevier. Retrieved from http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780444632470000043
  • Brody S, Costa RM. Vaginal orgasm is associated with less use of immature psychological defense mechanisms. J Sex Med. 2008;

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.