Logo image
Logo image

Mitkä ovat miehen erogeeniset alueet?

3 minuuttia
Miehen erogeeniset alueet ovat paljon herkempiä kuin olemme luulleet. Tästä syystä niitä tulisi stimuloida varovasti ja pehmeästi, jotta tulos olisi toivotunlainen.
Mitkä ovat miehen erogeeniset alueet?
Mariel Mendoza

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Mariel Mendoza

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 14 joulukuuta, 2022

Ei ole mikään salaisuus, että naisilla on tietyt mielihyvää aiheuttavat kohdat kehossaan. Saatat kuitenkin yllättyä kun kuulet, että myös miehen kehossa on erityiset erogeeniset alueet. Niiden stimulointi vahvistaa miehen orgasmia ja parantaa seksielämää.

Orgasmi on seksuaalisen jännitteen laukeamista, ja tuo jännite syntyy kosketuksen ja paineen vähittäisellä lisäämisellä ja vaihtelulla näissä “intohimopisteissä”. Nuoleminen, näykkiminen ja sitten kylmän tai kuuman aistimusten aikaansaaminen jääpalaa imemällä tai kuumaa teetä juomalla tekee miehet hulluiksi.

Miehen erogeeniset alueet ovat monet, joten tutustu niihin tarkemmin. Ehkä ne ovat saattaneet jäädä sinulta huomiotta.

Miehen erogeeniset alueet

Korvat

Monet miehet tykkäävät siitä, että heidän korviaan kosketellaan. Se on usein unohdettu alue, jota voidaan hyödyntää ihmisen rauhoittamisessa tai kiihottamisessa.

 • Laita vain peukalo ja etusormi alueelle, jossa korvalehti yhdistyy kudokseen lähellä kasvoja.
 • Vedä sitä sitten hitaasti alaspäin ja anna sormiesi liukua takaisin ylös tehdäksesi saman uudestaan. Kuiskaile aistikkaita sanoja hänen korvaansa ja hyödynnä näin korvia hänen kiihottamisessaan.

Käyttämällä sormia, huulia tai hampaita hellästi saat varmasti tyydyttävän tuloksen.

Alavatsa

Some figure

Aloita hänen navastaan ja liikuta kättäsi alaspäin. Navan ja lantion välillä oleva alue on hyvä viettelyyn. Kun veri pakkautuu lantion seudulle ja seksuaalinen jännite kasvaa, se on hauska paikka stimuloida.

Siirtymällä sukupuolielinten kautta muille alueille ja sitten palaamalla takaisin luot seksuaalista jännitettä kaikkialla kehossa ja huomioit kaikki erogeeniset alueet.

Sisäreidet

Ajattele miehen sisäreisiä “lahjapaperina”. Tämän alueen koskettaminen voi saada miehen hyvälle tuulelle.

 • Liikuta hitaasti sormenpäitäsi ylös ja alas reiden sisäosassa.
 • Seuraa reiden ääriviivoja liikuttaen etu- ja keskisormea ylös ja alas tällä erogeenisella alueella.
 • Taputa aluetta muutaman kerran kevyesti ennen kuin painat kämmenen reiden yläosaan. Aloita sitten alusta sormillasi.

Mieli

Some figure

Kuiskaile jotain seksikästä hänen korvaansa. Mieli on voimakas erogeeninen alue miehillä.

Kun mieli alkaa kiihottua, keho seuraa perässä.

Niska ja kaula

Kynällä, sormilla tai millä tahansa muulla välineellä tehty pehmeä kosketus niskassa ja solisluun alueella voi lisätä miehen kiihottuneisuutta. On myös suositeltavaa yhdistellä näitä alueita.

 • Stimuloi kahta aluetta samaan aikaan. Hiero esimerkiksi kevyesti miehen kaulaa ja näyki korvalehteä, liu’uttaen samalla käsiä alaspäin hänen vartaloaan pitkin.
 • Ole luova yhdistelmien kanssa. Jotkut miehet rakastavat sitä kun nainen liu’uttaa hellästi kynsiä juuri hiusrajan alapuolella.

Huulet

Some figure

Suukkojen ideana on se että niitä ei tulisi koskaan antaa vain antamisen vuoksi, vaan että nautiskellaan todella joka hetkestä. Niistä välittyvä intohimo kiihottaa miestä ja saa hänet oikealle tuulelle villin seksiyön viettoon.

Ristiluu

On jopa seksikkäämpää, jos tiedät tekeväsi miehen hulluksi nautinnosta. Opettele painelemaan oikeita nappuloita tällä vähemmän ilmiselvällä erogeenisella alueella.

Ristiluu on pieni kolmio selkäytimen päässä, juuri takapuolen yläpuolella. Kokeile silittää sitä tai liu’uta sormiasi tai kynsiäsi sen päällä. Tee se yllättäen, niin mies arvostaa spontaaniuttasi.

Penis

Some figure

Penis tunnetaan kaikkein herkimpänä miehen erogeenisena alueena. Mutta siinä ei ole ainoastaan yhtä, vaan neljä stimuloitavaa kohtaa. Jokainen näistä alueista tarvitsee kuitenkin eri tyyppistä stimulaatiota:

 • Peniksen pää reagoi parhaiten hankaukseen, imuun ja lämpöön.
 • Varsi, erityisesti alaosa, reagoi parhaiten silitykseen ja hankaukseen.
 • Siittimen sauma sijaitsee alaosassa juuri sen pään alla. Se on uskomattoman herkkä ja voi olla hyvin kiihottava.
 • Tyvi on peniksen vähiten herkkä osa. Tästä syystä siinä tarvitaan hieman painetta.

Kivekset

Monella naisella on väärä käsitys siitä, että kivespussit olisivat erogeeninen alue. Totuus on, että kivekset eivät ole, mutta niitä ympäröivät kudokset ovat herkät erogeeniset alueet.

Itse asiassa kiveksiin keskittyminen voi olla melko kivuliasta. Onkin erittäin tärkeää kosketella tätä aluetta hellästi. Jotta mies saisi suurinta mahdollista nautintoa, keskity viivaan joka kulkee kivesten keskiosan läpi.

Väliliha

Some figure

Tämä on alue kivesten ja peräaukon välissä, eturauhasen vastakkaisessa päässä.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun hierot sitä hellävaraisesti, stimuloit suoraan miehen G-pistettä.

Ole kuitenkin varovainen sillä mies ei välttämättä pidä tuon rajan ylittämisestä, joten etene hitaasti ja tarkkaile hänen reaktioitaan.

Miehen G-piste

Tämä on rauhanen elimistön sisällä, kivesten takana. Sen stimulointi voi voimistaa orgasmia huomattavasti.

Mutta koska se sijaitsee kehon sisällä, siihen ei ole helppo päästä käsiksi. Yksi keino tehdä se on peräaukon kautta, mikä ei ole kaikille miehille OK. Joten sinun tulisi puhua hänen kanssaan tästä etukäteen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Boscán Leal A. Propuestas críticas para una concepción no tradicional de la masculinidad. Opción. 2006; 22(51): 26-49.
 • Buarque de Gusmão L, Alves Guimarães V, Medeiros Diégues J. Femoral trigon: what is the real medial limit? Int. J. Morphol.  2004;  22(2): 119-120.
 • Bueno Filho A. A próstata e sua interferencia na sexualidade masculina. Revista Brasileira de Sexualidade Humana. 2003: 75-79- https://www.rbsh.org.br/revista_sbrash/article/download/536/485
 • Levin, R.J. (2018), Prostate-induced orgasms: A concise review illustrated with a highly relevant case study. Clin. Anat., 31: 81-85.
 • Luján Bargas M. El sexo en el cerebro. Una mirada a través del prisma de las preconcepciones de género. Revista Colombiana de Filosofía de la Ciencia. 2015; 15(31): 105-128.
 • Nummenmaa L, Suvilehto J, Glerean E, et al. Topography of Human Erogenous Zones. Arch Sex Behav. 2016; 45; 1207–1216. https://doi.org/10.1007/s10508-016-0745-z
 • Younis I, Fattah M, Maamoun M. Female hot spots: extragenital erogenous zones. Human Andrology. 2016; 6(1): 20-26. DOI: https://doi.org/10.1097/01.XHA.0000481142.54302.08
 • Gaglio P. La digitopuntura autoadministrada podría reducir los síntomas relacionados con el stress en cuidadores de familiares mayores. Evidencia, Actualizacion En La práctica Ambulatoria. 2021; 24(1), e002081. https://doi.org/10.51987/evidencia.v24i1.6908
 • Casco S, Soto-Vega E, Arroyo C. Lesiones de pene: reporte de 4 casos, Revista Mexicana de Urología. 2016; 76(6): 378-382.
 • Duby Z, Hartmann M, Montgomery E, et al. Condoms, Lubricants and Rectal Cleansing: Practices Associated with Heterosexual Penile-Anal Intercourse Amongst Participants in an HIV Prevention Trial in South Africa, Uganda and Zimbabwe. AIDS Behav. 2016; 20: 754–762. https://doi.org/10.1007/s10461-015-1120-0

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.