Logo image
Logo image

10 asiaa, jotka huulesi voivat kertoa persoonallisuudestasi

3 minuuttia
Vaikka huulet ovatkin jokaisella erilaiset, niiden tyypin voidaan ajatella antavan joitakin vihjeitä siitä, kuinka ihminen toimii ja ajattelee suhteessa muihin ihmisiin - jatka lukemista ja saat selville lisää!
10 asiaa, jotka huulesi voivat kertoa persoonallisuudestasi
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Huulten muoto voi kenties antaa paljon enemmän tietoa kuin yleensä ajatellaan. Ne voivat kertoa mm. tiettyjä asioita persoonallisuudestasi. Jos kiinnostuit niin jatka lukemista, sillä tänään kerromme mielenkiintoisia faktoja huulista!

Jos et vielä tiedä, mitä huulesi saattavat viestiä, jatka lukemista, sillä tällä kertaa kerromme, miksi huulet ovat kenties muutakin kuin vain osa kasvoja.

Mitä olet itse asiasta mieltä – voivatko huulet kertoa omalla kohdallasi jotakin persoonallisuudestasi?

1. Paksut tai suuret huulet

Some figure

Ihmiset, joilla on paksut ja suuret huulet, omaavat kyvyn välittää toisista. Jos sinulla on siis tämän tyypin huulet, olet kenties ollut sen kaltainen lapsi, joka ruokkii kissanpentuja kadulla ja joka on vapaaehtoisena eläinten löytötalossa – sellainen, joka haluaa viedä jokaisen eläimen kotiin.

Nämä ihmiset omaavat voimakkaan äidillisen vaiston, kuten myös halun suojella ja hoitaa ympärillään olevia.

Stressaavissa tilanteissa he ajattelevat ensin kaikkia muita. He ovat yleensä vastuullisia ja anteliaita vanhempia.

2. Suurempi ylähuuli

Ihmiset, joiden ylähuuli on suurempi kuin alahuuli, ovat hyvin tunteellisia, karismaattisia ja hilpeitä henkilöitä.

Heillä on myös yleensä korkea itsetunto, kuten myös kyky vetää puoleensa muita ihmisiä. Lisäksi he pitävät huomion keskipisteenä olemisesta.

3. Yhtä suuri ala-ja ylähuuli

Jos sinulla on yhtä suuret ala- ja ylähuulet, se kertoo persoonallisuudestasi että sinulla on kenties taipumus olla tasapainoinen ihminen, jolla on terve asenne elämään.

Sinulla on varovainen ja järkevä tapa kohdata elämän ongelmat ja ratkaista ne huolimatta siitä, kuinka paljon vaikeuksia tilanteeseen liittyy.

Olet myös hyvä kuuntelija, joka hyväksyy kritiikkiä ja joka kunnoittaa kaikkia mielipiteitä. Pidät myös nauramisesta ja vitsien kertomisesta, ja olet yleensä hyvin positiivinen ihminen.

4. Ohuet huulet

Ihmiset, joilla on ohuet huulet, ovat usein yksin elämässään kulkevia. He ovat itseriittoisia ja pystyvät ratkaisemaan minkä tahansa ongelman omillaan, vaikka he ovat myös mielellään ystäviensä kanssa.

He tuppaavat myös tulemaan hyvin toimeen kaikkien kanssa sekä kiinnittävät huomiota muiden tekoihin sanojen sijasta.

5. Ylähuuli, jolla on selkeä V-ääriviiva

Some figure

Ihmiset, joilla on tämän tyypin huulet, ovat yleensä luovia henkilöitä, kenties taiteilijoita tai muusikkoja. Heidän tunnuspiirteenään on hyvä visuaalinen muisti.

He tuppaavat olemaan hyvin sosiaalisia. He etsivät aina tapoja ilmaista se, mitä he tuntevat minäkin hetkenä, ja onnistuvatkin tässä aina.

6. Ylähuuli, jossa on tasainen kaari

Jos ylähuulesi on pehmeästi kaareva, saatat olla myötätuntoinen, herkkä ja kiltti ihminen.

Reagoit tuntemalla voimakkaasti, ja autat toisia aina miten tahansa voitkin ja missä tahansa olet.

7. Litteä ylähuuli

Jos ylähuulesi on litteä, otat paljon vastuuta asioista. Olet hyvin itsevarma ihminen. Rakkaasi tietävät, että he voivat luottaa sinuun aikojen ollessa vaikeita.

8. Pienet ja täyteläiset huulet

Jos sinulla on täyteläiset huulet, jotka ovat pienet, olet kenties flirtti ja hyvin hurmaava ihminen.

Oma mukavuutesi on sinun suurin prioriteettisi, ja vaikka tämä saattaakin vaikuttaa itsekkäältä, olet lopulta kuitenkin myötätuntoinen ja uskollinen ihminen, ja olet aina valmis auttamaan sitä, joka tarvitsee apua.

Et aseta omia hyötyjäsi toisten etujen edelle, mutta et halua jättää väliin tiettyjä mahdollisuuksia, joten mietit aina hyötyjä ja haittoja ennen kuin menet mukaan johonkin asiaan.

9. Hyvin ohut ylähuuli

Some figure

Jos ylähuulesi on paljon ohuempi kuin alahuulesi, sinulla on onnea, sillä tämä tarkoittaa sitä, että johtajuustaitosi ovat erinomaiset.

Olet vakuuttava ihminen, ja tiedät kuinka saada toiset ajattelemaan tietyllä tavoin ja kuinka vakuuttaa heidät siitä, että sinä ansaitset tietyn asian. Sinulla on mahtava henkilökohtainen energia, joka voi virrata ylitse. Saat menestystä kaikessa, mitä yrität.

Ongelmia voi tulla kuitenkin romanttisissa suhteissa, sillä sinulla on korkeat vaatimukset, jotka voivat tuoda huonoa onnea.

10. Alahuulesi on suurempi kuin ylähuulesi

Olet tällöin levoton ihminen, joka ei pidä säännöllisen tai vakiintuneen aikataulun mukaan käyttäytymisestä.

Ihmiset, joilla on tämän tyypin huulet, osaavat pitää hauskaa, ja heidän tulee aina keskittyä johonkin sellaiseen, joka auttaa heitä kanavoimaan energiansa ja joka mahdollistaa ihmisten tapaamisen.

He ovat uteliaita, sosiaalisia ja avoimia kaikille uusille ideoille ja asioille. He ovat sen tyyppisiä ihmisiä, jotka johtavat muita uusiin seikkailuihin, ja sen tyypin ystäviä, joita jokainen haluaa – etkö itsekin haluaisi tällaisia kavereita?

Kertooko omat huulesi sinun persoonallisuudestasi

Mikä on omien huultesi muoto, ja koetko sen kertovan persoonallisuudestasi? Oletko sitä mieltä, että huulet todella kertovat jotakin ihmisen sisimmästä?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Seelbach, G. A. (2013). Teorías de la personalidad. Red tercer milenio S.C.
  • Goyarrola, E., Bertocci, P. A., & otros, M. M. y. (2010). Psicología de la personalidad. Revista Española de La Opinión Pública. https://doi.org/10.2307/40180869
  • Lara, A. P., Molina, J. A. M., Antonio, J., Ordóñez, M. J. T., Ignacio, J., Armada, J. V., … Ferre, L. S. (2019). PERSONALIDAD: In Materiales docentes de gerontología y protección de los mayores. https://doi.org/10.2307/j.ctv9hvtps.6

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.