Kuinka geenisi tulevat vaikuttamaan lapsesi ulkonäköön

Nykyään voit ennustaa tulevan lapsesi fyysisen ulkonäön heidän geeniensä perusteella huomattavan tarkasti. Katsotaanpa kuinka se toimii! 
Kuinka geenisi tulevat vaikuttamaan lapsesi ulkonäköön

Kirjoittanut Ángela Aragón

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tieto siitä, että tulet saamaan lapsen on tunne, jota et voi verrata mihinkään. Monia kysymyksiä tulee mieleen esimerkiksi siitä, onko sinulla kaikki mitä tarvitset, tai mikäli lapsesi syntyy terveenä. Kaikista liikuttavinta on ajatella heidän fyysistä ulkonäköään. Voit käyttää tunteja kuvitellen heidän kasvojansa, silmiänsä, hiuksiansa ja jopa heidän käsiänsä ja jalkojansa. Nykyään voidaan ennustaa tulevan lapsesi fyysisen ulkonäön heidän geeniensä perusteella huomattavan tarkalla marginaalilla. Edistykset tällä alalla antavat sinulle mahdollisuuden kuvitella vähäsen, vaikkakin vielä on paljon opittavaa. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka geenisi vaikuttavat lapsesi ulkonäköön.

On olemassa kahdenlaisia geenejä:

Dominoivat geenit

Nämä ovat geenejä, jotka ovat DNA: ssasi. Kuten niiden nimi viittaa, ne ottavat ylivallan muista geeneistä. Dominoivat geenit ilmenevät  lapsessasi useammin heidän geeniensä perusteella. 

Resessiiviset geenit

Resessiiviset geenit ovat heikompia, mikä ei kuitenkaan tarkoita, että ne poistuvat. Ne eivät näy lapsessasi, mutta ne saattavat näkyä heidän omissa lapsissaan.

Tänään perehdymme paremmin tähän aiheeseen: millä tavalla geenisi tulevat vaikuttamaan lapsesi ulkonäköön?

Geenisi vaikuttavat lapsesi ulkonäköön seuraavin tavoin:

Lapsen silmät

Lapsen silmien väri voi muuttua iän karttuessa.

Silmien väri riippuu melaniinista, joka aiheutuu tietyistä geeneistä. Tämän aineen konsentraatio vaihtelee lapsuuden aikana, mikä selittää, miksi monet lapset ovat syntyneet vaaleasilmäisinä, mutta myöhemmin heillä tulee olemaan ruskeat tai jopa melkein mustat silmät.

Tummat sävyt tulevat dominoivasta geenistä. Tämä mielessä pitäen, näin se toimii:

  • Jos kummallakin vanhemmalla on tummat silmät, on 75 % mahdollisuus, että lapsella on samanväriset silmät kuin heillä. On myös 18 % mahdollisuus, että lapsen silmät ovat vihreät. Lopulta, todennäköisyys siihen, että hänen silmänsä ovat siniset, on rajoitettu noin 7 prosenttiin.
  • Jos yhdistät vihreät ja ruskeat silmät, sitten prosentti tummien silmien saamiseen vähenee 50 %:iin. Samanaikaisesti, mahdollisuudet vihreiden silmien saamiseen nousee 37 %:iin, ja sinisiin silmiin nousee 12 %:iin.
  • Jos vanhemmilla on siniset ja ruskeat silmät, kummallakin värillä on 50 % mahdollisuus.
  • Jos kummallakin vanhemmalla on vihreät silmät, on 75 % mahdollisuus että lapsellannekin on tämä väri. Samaan aikaan on 25 % mahdollisuus, että ne ovat siniset.
  • Jos vanhemmilla on vihreät ja siniset silmät, väreillä on sama todennäköisyys.
  • Jos vanhemmilla on vain siniset silmät, on lähes taattua että lapsellannekin on siniset silmät. On vain 1 % mahdollisuus, että ne ovat vihreät.

Lapsen hiusväri

Sinun geenisi vaikuttavat lapsesi ulkonäköön, mm. hiusten väriin.

 

Sama asia tapahtuu kuin ylläkin. Tumma geeni dominoi. Joten, jos toisella vanhemmista on ruskeat tai mustat hiukset, heidän lapsillaan on myös yleensä tämä väri. Tämä riippuu heidän geeneistään.

Kuitenkin, mikäli sinulla on vaaleahiuksisia tai punapäisiä esivanhempia, lapsenlapsesi saattavat olla blondeja tai punapäitä. Tämä tapahtuu etenkin, jos kumppanillasi on tämänväriset hiukset.

Lapsen suu

Täyteläiset huulet ovat dominoiva geeni. Samanaikaisesti ohuet huulet tulevat resessiivisestä geenistä. Tuloksena tästä, kaikki osoittaa siihen, että lapsella tulee olemaan suu, joka on enemmän sen kaltainen kuin sillä vanhemmalla, jolla on paksummat huulet.

Tämä tapahtuu, ellei toisella isovanhemmista ole ohuita huulia. Tässä tapauksessa lapsella voi olla ohuemmat huulet.

Lapsen nenä

Nenän kaari periytyy suurella todennäköisyydellä.

Tässä dominointi on korkea kaari leveyden sijaan. Tämä on syy klassiselle “koukkunenälle.” Tämä periytyy saman perheen jäsenille. Samanaikaisesti, muut variaatiot osoittavat enemmän muutoksia.

Lapsen kasvojen muoto

Ovaalin muotoiset ja pitkät kasvot dominoivat pyöreiden sijaan. Samanaikaisesti korkeat poskipäät ovat resessiivisiä.

Tällä todistusaineistolla voit saada tarkemman idean siitä, miltä lapsesi tulevat näyttämään ja miten geenisi tulevat vaikuttamaan lapsesi ulkonäköön.   Ulkonäkö ei ole vain lapsen  silmien väri, aivan kuin hymy ei ole vain hampaasi. 

Tapa, jolla lapsesi käyttäytyy, täydentää hänen fyysisen ulkomuotonsa. Opettaaksesi ja voimaannuttaaksesi lapsesi unelmiansa, suosittelemme, että luet yhden artikkeleistamme liittyen näihin aiheisiin, esimerkiksi tämän:

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
10 stressin haitallista vaikutusta ulkonäköösi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
10 stressin haitallista vaikutusta ulkonäköösi

Tässä artikkelissa esittelemme 10 stressin haitallista vaikutusta ulkonäköösi. Näitä ovat esimerkiksi iho-ongelmat, hiustenlähtö ja silmäpussit.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.