Mitä silmien väri kertoo terveydestäsi

Iridologia on vaihtoehtoinen tiedemuoto, joka tutkii silmän iiristen väriä ja muotoa ja niiden merkitystä terveydelle. Iridologian mukaan voidaan iiriksistä nähdä esimerkiksi kehossa vaikuttavat sairaudet, tulehdukset, ja elinten liikatoiminta tai laiskuus.

Iridologiaa harjoittavat suorittavat perusteellisen silmätutkimuksen ja -kartoituksen, ja käyttävät erityisiä karttoja vertausarvoina. Tutkimalla silmiesi väriä voit saada vahvistuksen epäilemällesi sairaudelle tai taudille, tai löytää merkkejä puhkeamattomasta sairaudesta tai ongelmasta.

Iridologian mukaan iiriksen värit ovat perimässä ja on meistä itsestämme kiinni, puhkeavatko tietyt iiriksissä näkyvät sairaudet elämän mittaan. Pitämällä hyvää huolta itsestämme, syömällä terveellisesti ja liikkumalla voimme ehkäistä tiettyjen sairauksien ilmestymistä.

Iiriksen väri ei siis suoraan vaikuta tautien tai ongelmien puhkeamiseen, vaan iiristä tutkimalla voi saada osviittaa siitä, mihin omassa kehossa kannattaisi keskittyä: jos iiriksessä näkyy taipumus silmä1

Ruskeat ja tummat silmät

Ruskean sävyihin kuuluvat kaikki syvänruskeista hasselpähkinään ja mustaan.

Ruskeat iirikset tarkoittavat yleistä herkkyyttä verisuoniston toiminnan ongelmiin ja mineraalien imeytymisen vaikeuksiin. Etenkin kalsiumin, raudan ja rikin imeytyminen voi olla vaikeaa. Jos sinulla on ruskeat silmät, keskity huolehtimaan verenkiertojärjestelmästä ja etenkin maksasta, luuytimestä ja pernasta. 

Ruskeasilmäiset saattavat kehittää muita helpommin ylipainoa, kärsiä kilpirauhasen ongelmista ja muutoksissa umpieritteissä. Nuorilla ruskeasilmäisillä ei välttämättä vielä esiinny mitään ongelmia, mutta 25-30 ikävuoden välillä sattaa ilmetä esimerkiksi korkeaa kolesterolia tai anemiaa, oikeastaan mitä tahansa vereen ja verenkiertoon liittyvää ongelmaa.

Suosittelemme ruskeasilmäisille säännöllistä ja tehokasta liikuntaa terveen verenkiertoelimistön ylläpitoon. Ruskeasilmäisten kannattaa myös panostaa ravintolisien nauttimiseen, esimerkiksi rautatablettien ja kalsiumin ottamiseen.

Vaaleammat ruskean sävyt, kuten pähkinänruskea (hazel), johtaa usein ruuansulatuksen tai hengitysteiden ongelmiin. Kehosi tarvitsee apua myrkkyjen ja kuona-aineiden poistamiseen säännöllisesti, tämä onnistuu puhdistuskuureilla ja terveellistä ruokavaliota noudattamalla.

silmä3

Todisteet

Hyvä tapa ottaa selvää siitä, miten hyvin iridlogia pitää kohdallasi paikkansa, on verrata itseäsi perheenjäseniisi, joilla on sama silmien väri kuin itselläsi. Jos äidilläsi on samanväriset silmät, onko hän kärsinyt elämänsä aikana joistakin edellämainituista ongelmista? Näin voit ennakoida sen, tuletko itse tulevaisuudessa altistumaan samoille taudeille tai vioille. Pystyt ennaltaehkäisemään tiettyjen tautien syntymistä pitämällä itsestäsi hyvää huolta: syö terveellisesti (paljon kasviksia ja hedelmiä), nuku tarpeeksi, liiku ja pidä hyvää huolta hygieniasta.

Yleensä ajan mittaan silmät tummenevat, joten iiriksetkin muuttuvat. Iiristen värinmuutokset johtuvat yleensä solujen vanhenemisesta ja kehoon kertyvistä kuona-aineista. Kirkkaat iirikset ovat merkki terveestä kehosta. Muista antioksidantit ja vitamiinit, sillä ne pitävät kehon terveenä.

Iridologia voi olla mielenkiintoinen tapa tutkia omaa terveyttä.