Logo image
Logo image

Mitä silmien väri kertoo terveydestäsi

3 minuuttia
Mitä silmien väri kertoo terveydestäsi
Viimeisin päivitys: 04 joulukuuta, 2018

Iridologia on vaihtoehtoinen tiedemuoto, joka tutkii silmän iiristen väriä ja muotoa sekä niiden merkitystä terveydelle. Iridologian mukaan voidaan iiriksistä nähdä esimerkiksi kehossa vaikuttavat sairaudet, tulehdukset, ja elinten liikatoiminta tai laiskuus. Mitä silmien väri kertoo siis terveydestä? Jatka lukemista, niin kerromme aiheesta lisää!

Iridologiaa harjoittavat suorittavat perusteellisen silmätutkimuksen ja -kartoituksen, ja käyttävät erityisiä karttoja vertausarvoina. Tutkimalla silmiesi väriä voit saada vahvistuksen epäilemällesi sairaudelle, tai löytää merkkejä puhkeamattomasta taudista tai ongelmasta.

Iridologian mukaan iiriksen värit ovat perimässä ja on meistä itsestämme kiinni, puhkeavatko tietyt iiriksissä näkyvät sairaudet elämän mittaan. Pitämällä hyvää huolta itsestämme, syömällä terveellisesti ja liikkumalla voimme ehkäistä tiettyjen sairauksien ilmestymistä.

Iiriksen väri ei siis suoraan vaikuta tautien tai ongelmien puhkeamiseen, vaan iiristä tutkimalla voi saada osviittaa siitä, mihin omassa kehossa kannattaisi keskittyä: jos iiriksessä näkyy taipumusta maksan ongelmiin, kannattaa pitää erityisen hyvää huolta maksan puhdistamisesta sekä välttää alkoholia.

Tässä artikkelissa tutustumme kaikkiin niihin eri muotoihin ja väreihin, joita iiriksissä esiintyy, ja etenkin siihen, mitä ne voivat tarkoittaa. Seuraavaksi tarkastelemme, mitä silmien väri voi kertoa ihmisen terveydestä.

Mitä silmien väri kertoo terveydestäsi?

Siniset ja harmaat silmät

Ihmiset, joilla on siniset tai harmaat iirikset ovat taipuvaisia kurkun, nenän ja korvien ongelmiin ja sairauksiin. He voivat kärsiä muita herkemmin kaihista, hengitysteiden ongelmista, suoliston limakalvojen herkkyydestä ja tulehduksista, munuaisvaivoista ja ongelmista nivelissä.

Jos iiriksessä on paljon pieniä valkoisia viivoja, se voi olla merkki muutoksista hermostossa, joka usein johtaa ahdistukseen tai yleiseen hermostuneisuuteen, sekä lihasten kramppaamiseen ja nykimiseen. Jos kärsit näistä ongelmista, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua rentouttaviin lääkinnällisiin kasveihin ja homeopaattisiin hoitoihin, sekä keskittyä liikkumaan säännöllisesti.

Some figure

 

Ruskeat ja tummat silmät

Ruskean sävyihin kuuluvat kaikki syvänruskeista hasselpähkinään ja mustaan.

Ruskeat iirikset tarkoittavat yleistä herkkyyttä verisuoniston toiminnan ongelmiin ja mineraalien imeytymisen vaikeuksiin. Etenkin kalsiumin, raudan ja rikin imeytyminen voi olla vaikeaa. Jos sinulla on ruskeat silmät, keskity huolehtimaan verenkiertojärjestelmästä ja etenkin maksasta, luuytimestä ja pernasta. 

Ruskeasilmäiset saattavat kehittää muita helpommin ylipainoa, kärsiä kilpirauhasen ongelmista ja muutoksissa umpieritteissä. Nuorilla ruskeasilmäisillä ei välttämättä vielä esiinny mitään ongelmia, mutta 25-30 ikävuoden välillä sattaa ilmetä esimerkiksi korkeaa kolesterolia tai anemiaa, oikeastaan mitä tahansa vereen ja verenkiertoon liittyvää ongelmaa.

Suosittelemme ruskeasilmäisille säännöllistä ja tehokasta liikuntaa terveen verenkiertoelimistön ylläpitoon. Ruskeasilmäisten kannattaa myös panostaa ravintolisien nauttimiseen, esimerkiksi rautatablettien ja kalsiumin ottamiseen.

Vaaleammat ruskean sävyisten silmien omaava henkilö voi kärsiä ruuansulatuksen tai hengitysteiden ongelmista. Kehosi tarvitsee apua myrkkyjen ja kuona-aineiden poistamiseen säännöllisesti, tämä onnistuu puhdistuskuureilla ja terveellistä ruokavaliota noudattamalla.

Some figure

 

Vihreät silmät ja silmät, joissa on monta eri väriä

Usein iiriksessä on yksi tai kaksi eri sävyä, etenkin vihreän ja ruskean sekoitus on yleinen. Tähän kategoriaan kuuluvat myös kauttaaltaan vihreät silmät. Saadaksesi selville oman kategoriasi, tarkista ensin, ovatko silmäsi vaaleat vai tummat, näin voit lukea itsesi joko ruskeasilmäisiin (tumma) tai sinisilmäisiin (vaalea). Ylläolevien kategorioiden ongelmat pätevät siis myös vihreäsilmäisiin.

Some figure

 

Todisteet

Hyvä tapa ottaa selvää siitä, miten hyvin iridologia pitää kohdallasi paikkansa, on verrata itseäsi perheenjäseniisi, joilla on sama silmien väri kuin itselläsi. Jos äidilläsi on samanväriset silmät, onko hän kärsinyt elämänsä aikana joistakin edellämainituista ongelmista? Näin voit ennakoida sen, tuletko itse tulevaisuudessa altistumaan samoille taudeille tai vaivoille. Pystyt ennaltaehkäisemään tiettyjen tautien syntymistä pitämällä itsestäsi hyvää huolta: syö terveellisesti (paljon kasviksia ja hedelmiä), nuku tarpeeksi, liiku ja pidä hyvää huolta hygieniasta.

Yleensä ajan mittaan silmät tummenevat, joten iiriksetkin muuttuvat. Iiristen värinmuutokset johtuvat yleensä solujen vanhenemisesta ja kehoon kertyvistä kuona-aineista. Kirkkaat iirikset ovat merkki terveestä kehosta. Muista antioksidantit ja vitamiinit, sillä ne pitävät kehon terveenä.

Iridologia voi olla mielenkiintoinen tapa tutkia omaa terveyttä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.