Logo image
Logo image

Vaalenna hiuksia luonnollisesti

3 minuuttia
Jotta voisit vaalentaa hiuksiasi ilman riskiä niiden vahingoittumisesta, kannattaa käyttää eräitä luonnollisia tuotteita, jotka vievät kyllä kauemman aikaa vaikuttaakseen, mutta jotka takaavat terveellisemmän tuloksen.
Vaalenna hiuksia luonnollisesti
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kauneudenhoidon maailmassa riittää aina vaaleampaa tukkaa kohden pyrkiviä ihmisiä, ja tähän on monia syitä, jotka vaihtelevat henkilökohtaisesta mieltymyksestä muotiin.

Usein keinotekoisia ja kemikaaliaineita sisältäviä vaalennusmenetelmiä halutaan kuitenkin välttää, ja onneksi onkin saatavilla muitakin vaihtoehtoja.

On parasta valita luonnolliset keinot hiusten vaalennukseen, ja tähän tarkoituksen on monia hyviä tuotteita, jotka vaalentavat tukkaa vähitellen.

Mitä tulee hiusten terveyteen, muista, että luonnollinen on paras ratkaisu.

Ennen kuin kuitenkaan valitset luonnollisista tuotteista itsellesi sopivimman, pidä mielessäsi seuraavat faktat:

 • Ensinnäkin ota huomioon, että väri tai vaalennus ei tule olemaan yhtä voimakas kuin olisi tavallisen hiusvärin kohdalla.
 • Lisäksi näiden hoitojen kanssa tulee olla johdonmukainen, jotta voisit saada niistä tehokkaita tuloksia.

Vaalenna hiuksia luonnollisin ja hellävaraisin keinoin – lue lisää ja kokeile!

Vaalenna hiuksia etikalla

 

Some figure

Etikkaa löytyy monelta jo valmiiksi keittiön kaapeista, mutta aivan yhtä moni ei sitä kuitenkaan ole käyttänyt hiustensa vaalennukseen. Etikka voi auttaa saamaan tukasta sen värisen kuin on tavoitteena.

Muista etikan kohdalla kuitenkin se, että tulokset tulevat riippumaan oman tukkasi tyypistä.

Ainekset

 • 250 ml etikkaa
 • 1,5 l vettä

Toimi näin

 • Sekoita etikka ja vesi soveltuvassa astiassa.
 • Laita sitten nestettä kauttaaltaan hiuksiisi tai niihin osiin tukkaasi joita haluat vaalentaa, ja anna vaikuttaa noin 15 minuutin ajan.
 • Vaihtoehto tavalliselle etikalle on omenaviinietikka, jolla on miellyttävämpi tuoksu ja joka saattaa myös olla tehokkaampi apu.

Lue aiheesta lisää: Estä harmaita hiuksia ja hiustenlähtöä kookosöljyllä

C-vitamiini

 

Some figure

Tätä vitamiinia löytyy monesta eri tyyppisestä ruoasta, ja sitä on etenkin sitrushedelmissä, kuten appelsiineissa, greipeissä ja sitruunassa. Usko tai älä, C-vitamiinia sisältävät lisäravinteet saatavat olla avuksi tukkasi vaalentamisessa.

Ainekset

 • 9 C-vitamiinia sisältävää lisäravinnekapselia
 • 1 pullo shampoota (tähän sopii tavallisesti käyttämäsi tuote)

Toimi näin

 • Jauha C-vitamiinia sisältävät lisäravinnepillerit kohtuullisen hienoksi jauheeksi.
 • Lisää jauhe shampooseen (tai jos kyse on kapseleista, avaa ne ja tyhjennä shampoon joukkoon) ja ravistele pulloa hyvin, jotta voisit varmistaa seoksen tasaisuuden.
 • Käytä shampoota tavalliseen tapaan, aivan kuten tekisit hiuksiasi normaalistikin pestessäsi. Ajan kuluessa voit sitten huomata tämän hoidon vaalentavan vaikutuksen.

Raparperi

 

Some figure

Raparperi on kasvi, jolla on sellaisia erityisiä ominaisuuksia, jotka tekevät sitä oivan avun hiusten luonnolliseen vaalentamiseen.

Siksi se onkin yksi kaikkein yleisimmin käytetyistä luonnollisista tuotteista hyvien tulosten saamiseksi vaalennuksessa.

Ainekset

Toimi näin

 • Paloittele raparperi ja laita se veteen. Anna sitten kiehua 10-15 minuutin ajan.
 • Kun tämä aika on kulunut, siivilöi neste ja laita sitä hiuksiisi.
 • Kun olet kastellut tukkasi, anna nesteen olla vähintään 10 minuutin ajan.
 • Huuhtele sitten vedellä, aivan kuten tekisit tavallisesti tukkaa pestessäsi.

Lue aiheesta lisää: 7 vinkkiä hiustenlähdön torjumiseksi

Hunaja

 

Some figure

Hunaja on yksi parhaista luonnollisista tuotteista, joita kaupoista voi löytää hiustenhoitoonSe sopii kaikille, jotka haluavat välttää rajuja kemikaaleja, joita väreissä ja muissa kaupallisissa tuotteissa on.

Sen lisäksi että hunaja vaalentaa hiuksia luonnollisesti, sillä on muitakin hyödyllisiä vaikutuksia, sillä se tarjoaa tukalle kosteutta sekä vahvistaa.

Ainekset

 • 85 g hunajaa
 • 250 ml vettä tai etikkaa

Toimi näin

Jotta voisit tehdä hunajasta juoksevampaa, laimenna sitä vedellä ennen kuin aloitat ainesten sekoittamisen. Muista, että mitä paksumpaa hunaja on, sitä tahmeampaa se tulee olemaan, ja siten sitä on vaikeampaa saada pois tukasta.

 • Kun olet laimentanut hunajan, laita sitä tukkaan – ideana tässä on silottaa tukkaa päänahkaa pitkin, jotta saisit hoidon tehtyä parhaiten.
 • Laita sitten hiuksiin vesi tai etikka (jompikumpi), peitä pääsi suihkumyssyllä, ja anna olla yön yli.
 • Pese hiukset hyvin seuraavana aamuna.

On tärkeää, että muistat erään jo mainitsemamme asian: nämä luonnolliset menetelmät vaativat paljon pidemmän vaikutusajan kuin kemikaaleja sisältävät vaihtoehdot. Lisäksi huomaa, että väriero tulee olemaan paljon pienempi kuin kemiallisia väriaineita ja vetyperoksidia sisältävien tuotteiden käytön jälkeen.

Vaalenna hiuksia luonnollisin ja hellävaraisin menetelmin; aloita jo tänään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.