7 vinkkiä hiustenlähdön torjumiseksi

· huhtikuu 10, 2017
Jotta voisit välttää hiustenlähtöä, parantaa päänahkasi verenkiertoa sekä stimuloida kasvua, kannattaa harjata tukkaa ja hieroa päänahkaa päivittäin.

Monet kärsivät hiustenlähdöstä, johon ei tunnu löytyvän mitään ratkaisua. Tämä voi liittyä moniin tekijöihin, kuten esimerkiksi hormoneihin, geeneihin, stressiin tai ravintoon.

 

Tällä kertaa annamme eräitä tehokkaita ja luonnollisia vinkkejä hiustenlähdön torjumiseksi ja päänahan stimuloimiseksi, jotta tukkasi voisi kasvaa terveenä ja vahvana.

Voidaanko hiustenlähtöä todella estää?

Jokainen tapaus on omansa, ja aivan ensimmäiseksi onkin tarpeen tehdä diagnoosi kyseessä olevan henkilön hiustenlähtöä koskien.

Usein voi ilmetä väliaikaisia tilanteita, jotka liittyvät huonoon ravitsemukseen, voimakkaan stressin jaksoon tai ohimenevään muutokseen kilpirauhasessa, ja tällöin on olemassa räätälöityjä hoitoja, jotka ovat tehokkaita ja riittäviä ongelman korjaamiseksi.

Joskus taas henkilöllä voi olla suuria terveysongelmia tai jokin perintötekijöihin liittyvä ongelma, ja nämä tilanteet ovat vaikeampia ratkaista. Jos kuitenkin säännöllisesti noudatat seuraavia vinkkejä, voit nähdä jo lyhyessä ajassa parannuksen hiustesi tilassa.

Nämä neuvot sopivat myös niille, jotka eivät koe varsinaista hiustenlähtöä, mutta jotka haluaisivat tukkansa kasvavan nopeammin ja paksumpana.

Lue aiheesta lisää: Estä harmaita hiuksia ja hiustenlähtöä kookosöljyllä

1. Rentouta päänahkasi

Päänahan hieronta

Nykyisin ihmisillä on jännittyneisyyttä kaikilla kehon alueilla, ja myös päänahka sisältyy tähän.

Jännittyneisyys estää sen, että verta pääsisi virtaamaan hiusten juuriin, ja tämän tuloksena on hiustenlähtöä, heikkoutta, harmaantumista, liiallista rasvoittumista, hilseilyä ja muita ongelmia.

Ensimmäinen askel näiden jännitteiden torjumiseksi on se, että hierot päänahkaasi joka päivä. Tämän ei tulisi olla pinnallista hierontaa, vaan hiukan intensiivisempi hoito, jotta päänahkaa voitaisiin liikuttaa ja rentouttaa tehokkaasti.

Sen tulisi siis olla hyvin rentouttava hieronta, joka sopii täydellisesti tehtäväksi 5-10 minuuttia ennen nukkumaanmenoa joka ilta.

2. Stimulointi mintun ja kanelin avulla

Kun hierot päänahkasi, voit vahvistaa hoidon vaikutuksia luonnollisella tuotteella, joka auttaa stimuloimaan veren virtausta. Saat hyvin yksinkertaisen ratkaisun seuraavista eteerisistä öljyistä, joilla on stimuloivia ominaisuuksia: minttu ja kaneli.

Molemmat näistä öljyistä edistävät verenkiertoa, mutta niiden vaikutus on kuitenkin käytännössä päinvastainen. Minttu nimittäin viilentää, kun taas kaneli antaa lämpöä. Jos yhdistät nämä vastakkaisella tavalla vaikuttavat tuotteet toisiinsa, saat hyödyllisen kuuma- ja kylmähoidon päänahallesi.

Tätä yhdistelmää tulisi kuitenkin aina käyttää vain pienissä määrissä, ja seoksella tulee olla kosteuttava perusta:

 • 2 ruokalusikallista aloe vera -geeliä tai ekstraneitsyt-kookosöljyä
 • 5 pisaraa mintun eteeristä öljyä
 • 5 pisaraa kanelin eteeristä öljyä

3. Valitse luonnollisia tuotteita

Jos haluat hoitaa kehoasi hyvin, sinun tulisi aina valita sellaisia tuotteita, jotka ovat mahdollisimman luonnollisia – tämä pätee sekä terveyden- että kauneudenhoidossa.

Mitä tulee hiuksiin, tulisi välttää sellaisia tuotteita, joissa on säilöntäaineita (parabeeneja) ja hyvin voimakkaita sulfaatteja, kuten esimerkiksi natriumsulfaattia.

Voit hankkia luonnollisia tai luonnonmukaisesti tuotettuja tuotteita yrtteihin ja terveystuotteisiin erikoistuneista kaupoista.

4. Harjaa tukkaasi joka päivä

Hiusten kampaaminen

Tämä neuvo saattaa kuulostaa hyvin itsestäänselvältä, mutta hiusten harjaaminen on yksi tapa parantaa verenkiertoa päänahassa. Näin voit myös levittää öljyjä, jotta hiuksesi olisivat kiiltävämmät ja tasapainoisemmat.

Tässä tulisi käyttää laadukkaita kampoja, jotka on valmistettu luonnollisista materiaaleista, kuten esimerkiksi puusta. Harjasten tulisi olla luonnollisista kasvi- tai eläinperäisistä aineista valmistettuja.

Tukkaa tulisi harjata jokaiseen suuntaan ja joka päivä.

5. Pidä ruokavaliosi tasapainoisena

On aivan elintärkeää, että ruokavaliossasi on runsaasti vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja rasvahappoja, jotta voisit antaa tukallesi kaikki ne ravinteet, joita se tarvitsee.

Hyvä ruokavalio hiusten kannalta sisältää seuraavia tuotteita:

 • kuivatut hedelmät ja siemenet
 • raa’at hedelmät ja kasvikset
 • palkokasvit
 • kalaöljy
 • kananmunat
 • oluthiiva
 • merisuola
 • kirkastettu voi

6. Käännä kaikki ylösalaisin!

Seiso päälläsi

Käänteiset asennot, joihin kuuluu pään oleminen alempana kuin muu keho on, ovat hyödyllisiä terveyden edistämiseksi, ja ne pystyvät aivan varmasti myös estämään hiustenlähtöä. Kuulostaako kummalliselta?

Voit kokeilla yksinkertaista asentoa, jossa makaat kallistettuna tai käytät erityistä kuntoilulaitetta tähän asentoon päästäksesi.

On riittävää tehdä tätä 5-10 minuutin ajan joka päivä, ja totuttelu kannattaa aloittaa vähitellen. Tätä asentoa ei tulisi ottaa silloin, kun olet juuri syönyt tai kun sinulla on kuukautiset.

Lue aiheesta lisää: Mikä avuksi heikkoon verenkiertoon?

7. Sano hyvästi stressille

Lopuksi haluamme vielä sanoa yhden erittäin tärkeän asian: stressi on yksi pahimmista ongelmista, joita ihmisillä on. Se saa koko kehon pois tasapainosta, ja se onkin ensiaskel useisiin vaivoihin, joihin kuuluu myös hiustenlähtö.

Jos haluat hoitaa hiuksiasi ja välttää niiden liiallista irtoilua, pidä mielessäsi antamamme vinkit ja noudata niitä johdonmukaisesti – tukkasi tulee voimaan paremmin.