Perunamehu edistää hiustenkasvua

Sekä perunan sisus että sen kuori ovat avuksi hiustenlähdön torjumiseksi sekä uuden tukan kasvun edistämiseksi. Lisäksi peruna tekee tukasta kiiltävämmän.
Perunamehu

Kaikista hiuksia koskevista ongelmista joista naiset ja miehet ympäri maailman kärsivät, hiustenlähtö on edelleen se ykkönen.

Tämä häiriö, jota voivat aiheuttaa monen tyyppiset asiat, on sekä kauneuteen että terveyteen liittyvä kysymys, joka voi kertoa joistakin ravinnonsaantiin liittyvistä ongelmista.

Voi myös olla niin, että hiustenlähtö liittyy perinnöllisiin tekijöihin, mutta monesti tähän ongelmaan on olemassa jokin ratkaisu.

Hiustenlähtöön voi liittyä myös uuden tukan kasvun hankaluus, ja täten hiukset voi olla hyvin vaikea säilyttää terveinä ja pitkinä.

Tähän kaikkeen vastatakseen kauneudenhoitotuotteita markkinoivat yritykset ovat luoneet satoja ja satoja kemikaalituotteita, joiden avulla hiusten ulkoista olemusta voi kohentaa.

Nämä tuotteet eivät kuitenkaan ole kaikkien mieleen, ja joskus ne ovat myös liian kalliita säännöllisesti käytettäviksi.

Onneksi on kuitenkin olemassa eräitä luonnollisia ja erinomaisia vaihtoehtoja, kuten perunamehu. Tämä neste on erittäin arvokas apu, mikäli haluat turvautua hiustenlähdössä luonnollisiin tuotteisiin.

Kun sitä käytetään yhdessä muiden hiustenhoitotuotteiden kanssa, pystyt jo lyhyessä ajassa huomaamaan, miten tukkaasi muuttuu terveemmäksi ja vahvemmaksi.

Kuinka perunamehu voi parantaa hiusten kasvukykyä?

Nainen harjaa hiuksiaan
Perunasta saatava mehu on vaihtoehtoinen hiuksia hoitava tuote, jonka avulla saat runsaasti elintärkeitä ravinteita, kuten A-, B- ja C-vitamiineja.

Jos sinulla on puutos jotakin näistä vitamiineista koskien, hiuksesi voivat heikentyä, ja lisäksi ne voivat kuivua ja putoilla helpommin.

Perunasta saat myös tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia, mangaania, sinkkiä ja rautaa, jotka kaikki ovat oleellisia sekä terveyden että kauneuden kannalta.

Säännöllinen ja kohtuullinen perunan käyttö ruokana on myös yksi tapa ottaa käyttöön perunan tarjoamat hyödyt, mutta jos laitat sitä suoraan tukkaasi, saat parhaan avun hiustesi kunnon parantamiseksi.

Kuinka voit valmistaa perunamehua hiustenhoitoa varten?

Kuoritut perunat
On useampia tapoja käyttää perunaa hiustenlähdön estämiseksi. Sen mehu on yksi parhaista vaihtoehdoista, sillä se sisältää kaikki perunan vitamiinit ja on kaikkein tehokkain muoto käsittelemämme ongelman hoidossa.

Tarvittavat ainekset

 • 4 perunaa
 • puoli kupillista vettä

Näin perunamehua saadaan

 • Ennen aloittamista pese perunat ja paloittele ne suuriin osiin.
 • Laita ne tehosekoittimeen, jossa on puoli kupillista vettä, ja sekoita hyvin, kunnes koostumus on tasainen.
 • Kun olet saanut pyree-tyyppisen juoksevuuden, painele mössö musliinikankaan läpi ja laita se säilytysastiaan.
 • Jos sinulla on mehustin, voit ottaa sillä helposti mehun talteen.
 • Kun olet erottanut mehun perunan kiinteästä osasta, voit aloittaa seuraavan hoidon toteuttamisen.

Näin hiushoito tehdään

 • Jotta voisit stimuloida hiusten kasvua ja tehdä tukastasi paksumman ja terveemmän, sinun tulisi ensiksi laittaa perunamehua päänahkaasi hieroen ihoa samalla kevyesti.
 • Laita sitten mehua muuallekin hiuksiin, ja peitä pääsi suihkumyssyllä.
 • Odota 20-25 minuuttia, ja huuhtele pääsi sitten lämpimällä tai kylmällä vedellä.
 • Tämä hoito tulisi tehdä joka päivä, kunnes alat nähdä tuloksia. Kun siis huomaat, että tukkasi kunto on parantunut, jatka hoitoa enää kolme kertaa viikossa.
 • Sen lisäksi, että tämä hoito edistää tervettä hiusten kasvua, se antaa tukallesi myös mahtavaa kiiltoa ja tuuheutta.

Peruna ja vesi tekevät tukasta vahvemman

Perunat vedessä
Perunan sisus ei ole sen ainoa osa, joka on hyväksi hiusten kunnon kannalta. Jos käytät kuorta, voit valmistaa perunamehua toisella tavalla hiustesi vahvistamiseksi. Hoito kannattaa tehdä seuraavalla tavalla.

Tarvittavat ainekset

 • perunankuoria
 • litran verran vettä

Näin saat mehun talteen

 • Pese kunnolla perunankuoret, jotta voisit poistaa niistä kaikki mullanjäänteet, ja anna niiden sitten kiehua litrassa vettä.
 • Kun olet saanut kuoria keitettyä muutaman minuutin ajan, poista kattila liedeltä, ja anna nesteen viilentyä.

Näin hiushoito toteutetaan

 • Voit käyttää keittovettä huuhteluaineena sen jälkeen, kun olet pessyt tukkasi.
 • Toista tätä hoitoa kaksi tai kolme kertaa viikossa, jotta saisit parhaat tulokset.

Tämä vesi ei ainoastaan paranna hiustesi kasvua, vaan se toimii lisäksi luonnollisena hoitoaineena, joka tekee hiuksista säteilevämmät ja korjaa niiden kärsimää vahinkoa.

Lopuksi haluamme vielä kerrata, että peruna hiustenhoitotuotteena voi todella kohentaa tukkasi kuntoa. Vaikka sen käytön vaikutukset eivät tulekaan olemaan aivan yhdessä päivässä havaittavia, ovat ne ihmiset, jotka perunaa säännöllisesti käyttävät, todenneet sen olevan loistavan tehokas tukan kunnon parantaja. Kokeile siis itse, ja löydä peruna hiustenhoitotuotteena!