Logo image
Logo image

Perunamehu edistää hiustenkasvua

3 minuuttia
Sekä perunan sisus että sen kuori ovat avuksi hiustenlähdön torjumiseksi sekä uuden tukan kasvun edistämiseksi. Lisäksi peruna tekee tukasta kiiltävämmän.
Perunamehu edistää hiustenkasvua
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hiustenlähtö on yleisin ongelma, josta suuri osa maailman ihmisistä kärsivät. Tämä häiriö, jota voivat aiheuttaa monen tyyppiset asiat, on sekä kauneuteen että terveyteen liittyvä kysymys, joka voi kertoa joistakin ravinnonsaantiin liittyvistä ongelmista. Tässä artikkelissa esittelemme erään luonnollisen keinon, jolla voi edistää hiustenkasvua: perunamehu. Jatka lukemista, niin saat tietää lisää!

Hiustenlähtö voi liittyä myös perinnöllisiin tekijöihin, mutta monesti tähän ongelmaan on olemassa jokin ratkaisu. Hiustenlähtöön voi liittyä myös uusien hiusten kasvun hankaluus, ja täten hiukset voi olla hyvin vaikea säilyttää terveinä ja pitkinä.

Tähän kaikkeen vastatakseen kauneudenhoitotuotteita markkinoivat yritykset ovat luoneet satoja ja satoja kemikaalituotteita, joiden avulla hiusten ulkoista olemusta voi kohentaa. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan ole kaikkien mieleen, ja joskus ne ovat myös liian kalliita säännöllisesti käytettäviksi.

Onneksi on kuitenkin olemassa eräitä luonnollisia ja erinomaisia vaihtoehtoja, kuten perunamehu. Tämä neste on erittäin arvokas apu, mikäli haluat turvautua hiustenlähdössä luonnollisiin tuotteisiin.

Kun sitä käytetään yhdessä muiden hiustenhoitotuotteiden kanssa, pystyt jo lyhyessä ajassa huomaamaan, miten hiuksesi muuttuvat terveemmiksi ja vahvemmiksi.

Kuinka perunamehu voi parantaa hiusten kasvukykyä?

Some figure

Perunasta saatava mehu on vaihtoehtoinen hiuksia hoitava tuote, jonka avulla saat runsaasti elintärkeitä ravinteita, kuten A-, B- ja C-vitamiineja.

Jos sinulla on puutos jotakin näistä vitamiineista koskien, hiuksesi voivat heikentyä, ja lisäksi ne voivat kuivua ja putoilla helpommin.

Perunasta saat myös tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia, mangaania, sinkkiä ja rautaa, jotka kaikki ovat oleellisia sekä terveyden että kauneuden kannalta.

Säännöllinen ja kohtuullinen perunan käyttö ruokana on myös yksi tapa ottaa käyttöön perunan tarjoamat hyödyt, mutta jos laitat sitä suoraan hiuksiisi, saat parhaan avun hiustesi kunnon parantamiseksi.

Kuinka voit valmistaa perunamehua hiustenhoitoa varten?

Some figure

Perunamehu on yksi parhaista vaihtoehdoista, sillä se sisältää kaikki perunan vitamiinit ja on kaikkein tehokkain muoto käsittelemämme ongelman hoidossa.

Tarvittavat ainekset

 • 4 perunaa
 • puoli kupillista vettä

Näin perunamehua saadaan

 • Ennen aloittamista pese perunat ja paloittele ne suuriin osiin.
 • Laita ne tehosekoittimeen, jossa on puoli kupillista vettä, ja sekoita hyvin, kunnes koostumus on tasainen.
 • Kun olet saanut pyree-tyyppisen juoksevuuden, painele mössö musliinikankaan läpi ja laita se säilytysastiaan.
 • Jos sinulla on mehustin, voit ottaa sillä helposti mehun talteen.
 • Kun olet erottanut mehun perunan kiinteästä osasta, voit aloittaa seuraavan hoidon toteuttamisen.

Näin hiushoito tehdään

 • Jotta voisit stimuloida hiusten kasvua ja tehdä tukastasi paksumman ja terveemmän, sinun tulisi ensiksi laittaa perunamehua päänahkaasi hieroen ihoa samalla kevyesti.
 • Laita sitten mehua muuallekin hiuksiin, ja peitä pääsi suihkumyssyllä.
 • Odota 20-25 minuuttia, ja huuhtele pääsi sitten lämpimällä tai kylmällä vedellä.
 • Tämä hoito tulisi tehdä joka päivä, kunnes alat nähdä tuloksia. Kun siis huomaat, että hiustesi kunto on parantunut, jatka hoitoa enää kolme kertaa viikossa.
 • Sen lisäksi, että tämä hoito edistää tervettä hiusten kasvua, se antaa hiuksillesi myös mahtavaa kiiltoa ja tuuheutta.

Peruna ja vesi tekevät hiuksista vahvemmat

Some figure

Jos käytät kuorta, voit valmistaa perunamehua toisella tavalla hiustesi vahvistamiseksi

Tarvittavat ainekset

 • perunankuoria
 • litran verran vettä

Näin saat mehun talteen

 • Pese kunnolla perunankuoret, jotta voisit poistaa niistä kaikki mullanjäänteet, ja anna niiden sitten kiehua litrassa vettä.
 • Kun olet saanut kuoria keitettyä muutaman minuutin ajan, poista kattila liedeltä, ja anna nesteen viilentyä.

Näin hiushoito toteutetaan

 • Voit käyttää keittovettä huuhteluaineena sen jälkeen, kun olet pessyt tukkasi.
 • Toista tätä hoitoa kaksi tai kolme kertaa viikossa, jotta saisit parhaat tulokset.

Tämä vesi ei ainoastaan paranna hiustesi kasvua, vaan se toimii lisäksi luonnollisena hoitoaineena, joka tekee hiuksista säteilevämmät ja korjaa niiden kärsimää vahinkoa.

Lopuksi haluamme vielä kerrata, että peruna hiustenhoitotuotteena voi todella kohentaa hiustesi kuntoa. Vaikka sen käytön vaikutukset eivät tulekaan olemaan aivan yhdessä päivässä havaittavia, ovat säännöllisesti perunaa käyttävät ihmiset todenneet sen olevan loistavan tehokas hiusten kunnon parantaja. Kokeile siis itse, ja löydä perunamehu hiustenhoitotuotteena!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Camire, M. E., Kubow, S., & Donnelly, D. J. (2009). Potatoes and Human Health. Critical Reviews in Food Science and Nutrition49(10), 823-840. https://doi.org/10.1080/10408390903041996
 • Rodríguez, M. A. P., Ledesma, B. H., González, M. J. G., & Barba, O. (1999). Estudio del contenido de nitratos, nitritos y vitamina C en productos hortícolas de cultivo ecológico (zanahoria, remolacha y patata). Alimentaria316, 111-118. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=133760
 • Suto, M., Masutomi, H., Ishihara, K., & Masaki, H. (2019). A Potato Peel Extract Stimulates Type I Collagen Synthesis via Akt and ERK Signaling in Normal Human Dermal Fibroblasts. Biological & Pharmaceutical Bulletin42(9), 1510-1516. https://doi.org/10.1248/bpb.b19-00193
 • Sweet potato, raw, unprepared (Includes foods for USDA’s Food Distribution Program). (s.f.). FoodData Central. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168482/nutrients
 • Visvanathan, R., Jayathilake, C., Jayawardana, B. C., & Liyanage, R. (2016). Health-beneficial properties of potato and compounds of interest. Journal of the Science of Food and Agriculture96(15), 4850-4860. https://doi.org/10.1002/jsfa.7848

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.