Logo image
Logo image

100 % luonnollinen hoitoaine hiuksille

3 minuuttia
Omenaviinietikalla on satoja hyödyllisiä käyttötapoja, jotka soveltuvat sekä kauneuden- että terveydenhoitoon. Se palauttaa hiusten kauniin kiillon ja pehmeyden, ja samalla se ehkäisee bakteeri- ja sienitulehduksia, mikä tekee siitä ihanteellisen apurin hilseen poistamiseen ja ehkäisyyn.
100 % luonnollinen hoitoaine hiuksille
Viimeisin päivitys: 28 tammikuuta, 2019

Suihkussa käytettäviä ja hiuksiin jätettäviä hiusten hoitoaineita on ollut saatavilla jo vuosikausia, ja moni nainen ei voi kuvitellakaan hiustenhoitorutiiniaan ilman näitä aineita. Shampoo pesee hiukset ja poistaa rasvan, kun taas hoitoaineen tarkoitus on suojata ja pehmittää hiuksia.

Normaalin shampoopesun aikana ylimääräinen tali, kuollut ihosolukko ja hiuksiin jääneet muotoilutuotteiden jäämät sekä ympäristön saasteet peseytyvät pois. Shampoopesu voi kuitenkin kuivattaa hiuksia ja altistaa hiuksia vahingoittumiselle esimerkiksi lämpökäsittelyn aikana. Tässä vaiheessa tarvitaankin hoitoaineen suojaa ja tasoitusta, ja moni kokee että hoitoaine jättää hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi.

Jos haluat käyttää täysin luonnollisia tuotteita hiustenhoitoon ja yrität päästä eroon kemiallisista tuotteista tai säästää muutaman euron, voit käyttää kaupan hoitoaineiden sijaan omenaviinietikkaa. Etikan vaikutus on pitkälti samanlainen kuin kalliimpien hiustenhoitoaineiden.

Jatka lukemista niin esittelemme sinulle omenaviinietikan hyödyt hiuksille.

Luonnollinen hoitoaine hiuksille: omenaviinietikka

 

Some figure

Tämä hoitoaine ei vaadi kuin kahta ainetta: omenaviinietikkaa ja vettä. Omenaviinietikkaa ei suositella käytettävän laimentamattomana suoraan iholle tai hiuksiin, sillä sen hapokkuus voi kuivattaa ihoa ja hiuksia. Omenaviinietikka vahvistaa hiuksia ja palauttaa niiden kiillon nopeasti.

Sivustollamme puhumme paljon omenaviinietikan käytöstä, olipa se sitten kodin siivouksessa, ruuanlaitossa, terveyden- tai kauneudenhoidossa. Moni ei kuitenkaan välttämättä tiedä, miten loistava hoitokeino omenaviinietikka on nimenomaan hiuksille ja että sillä voi kätevästi korvata kaupan tuotteet, jotka usein sisältävät haitallisia kemikaaleja. Jos olet kiinnostunut hiusten luonnollisesta hoidosta, on omenaviinietikka sinulle sopiva aines.

Parasta omenaviinietikassa on se, että se ei pelkästään pehmennä ja selvitä hiuksia, vaan se ehkäisee mm. hilsettä ja pitää huolta siitä, että päänahan hyödylliset, hoitavat öljyt eivät katoa pesun yhteydessä. Alta löydät lisätietoa omenaviinietikan hyödyistä.

Suositeltua lukemista: Omenaviinietikan 10 uskomatonta terveyshyötyä

Eroon hilseestä

Omenaviinietikalla on sieniä tappava ja antibakteerinen vaikutus, joten se sopii hiuspohjan kutinan, hilseilyn ja ärsytyksen hoitoon loistavasti. Omenaviinietikka tappaa hilsettä aiheuttavia sieniä. Lisäksi etikka rauhoittaa ja hoitaa päänahkaa.

Palauta hiusten luonnollinen pH-tasapaino

 

Some figure

Muutokset hiusten luonnollisessa pH-arvossa voivat johtaa ongelmiin, kuten päänahan kuivumiseen tai rasvoittumiseen.

Ikävä kyllä monet eri tekijät voivat aiheuttaa hiuspohjan ja hiusten epätasapainoa, ja tämä voi tehdä hiuksista hauraat ja sotkuiset. Etikka palauttaa hiusten pH-arvon nopeasti ihanteelliselle tasolle (4 – 5,5).

Pidä huolta päänahan öljyistä

Päänahan ja hiusten terveyden kannalta on ehdottoman tärkeää, että päänahka tuottaa öljyä. Öljy kosteuttaa ja ravitsee hiuksia juuresta latvaan, ja pitää ne kiiltävinä ja vahvoina. Omenaviinietikan sisältämät yhdisteet tehostavat hiussuomujen uudistumista ja öljyn sisältämien ravinteiden pysymistä sisällä hiuksessa.

Stimuloi hiusten kasvua

 

Some figure

Levittämällä omenaviinietikkaa suoraan päänahkaan stimuloit verenkiertoa päänahassa ja hiustupissa, ja samalla tehostuu hiusten luonnollinen kasvu.

Omenaviinietikka tappaa mikro-organismeja, jotka vaikuttavat haitallisesti hiustuppeihin.

Korjaa katkeilleet, haaroittuvat hiukset

Omenaviinietikan säännöllinen käyttö parantaa hiusten terveyttä ja ulkomuotoa. Hiusten katkeilu ja haaroittuminen vähenee huomattavasti.

Suositeltua lukemista: Nämä luonnolliset öljyt kiihdyttävät hiusten kasvua

Valmista luonnollinen hoitoaine hiuksille omenaviinietikasta

 

Some figure

Muista käyttää luomutuotettua omenaviinietikkaa. Luomutuotettu etikka läpikäy prosessin, jonka aikana sen sisältämät vitamiinit, kuitu ja muut hyödylliset ainesosat säilöytyvät pulloon, eivätkä katoa.

Omenaviinietikan tuoksu on vahva, mutta se haihtuu hiusten kuivuessa.

Ainekset

 • 4 rkl omenaviinietikkaa
 • 2 dl vettä
 • Suihkepullo

Valmistus

 • Anna ainesten lämmetä kattilassa matalalla lämmöllä.
 • Poista liedeltä ja anna jäähtyä puoli tuntia.
 • Kaada neste suihkepulloon. Hoitoaine on valmista käytettäväksi.

Käyttö

 • Pese hiukset tuttuun tapaan shampoolla ja huuhtele huolella. Suihki omenaviinietikkaa kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan.
 • Hiero hellästi sormenpäillä päänahkaa pyörivin liikkein.
 • Anna seoksen imeytyä muutaman minuutin ajan ja huuhtele.
 • Voit käyttää hoitoainetta joka päivä. Käytä vähintään kolme kertaa viikossa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Jos hiuksillasi on taipumus rasvoittua, voit valmistaa hoitoaineen käyttämällä suuremman määrän etikkaa. Älä kuitenkaan koskaan levitä laimentamatonta etikkaa hiuksiin, sillä sen vaikutus on liian raju sinällään. Kokeile ensin, miltä pienempi annosmäärä tuntuu hiuksissa ja lisää etikkaa tarpeen vaatiessa liuokseen.

Lisää tämä luonnollinen hoitoaine hiuksille hiustenhoitorutiiniisi ja pian huomaat, miten kauniilta ja kiiltäviltä hiuksesi näyttävät!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12

 • Gopal, J., Anthonydhason, V., Muthu, M., Gansukh, E., Jung, S., Chul, S., & Iyyakkannu, S. (2017). Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Natural Product Research. https://doi.org/10.1080/14786419.2017.1413567

 • Vinegar, A. C. (2016). 40 Ways to Use Apple Cider Vinegar. Swanson Blog.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.