Nämä luonnolliset öljyt kiihdyttävät hiusten kasvua

Avokado voi auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä. Samalla avokadon öljyt hoitavat ja korjaavat hiuksia, ja kiihdyttävät niiden kasvua. Voit käyttää avokadosta uutettua öljyä tai hedelmälihaa.
Nämä luonnolliset öljyt kiihdyttävät hiusten kasvua
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hyvin hoidetut hiukset vaativat päivittäistä hoitoa ja huomiota, sillä hiuksiin kertyy paljon likaa ja jäämiä, ja ne voivat haurastua nopeasti ympäristön vaikutuksesta. Hiustenlähdön ehkäisyyn ja uusien hiusten kasvuun liittyvät hoidot vaativat paljon kärsivällisyyttä ja asialle omistautumista – etenkin silloin, kun haluat hyödyntää luonnollisia menetelmiä.   Luonnolliset öljyt hiustenhoitoon ovat yksi parhaista keinoista ravita ja suojata hiuksia, sillä ne tehostavat hiusten kasvua ja terveyttä.

Tiedätkö, mitkä ovat parhaat öljyt hiustenhoitoon?

Seuraavassa luettelemme parhaat öljyt hiustenhoitoon. Kokeile jo tänään!

Risiiniöljy

Vuosien ajan tätä öljyä on käytetty kehon puhdistamiseen ja myrkkyjen karkoittamiseen. Mitä tulee kauneudenhoitoon, tunnetaan risiiniöljy kosteuttavasta vaikutuksestaan. Risiiniöljyllä voi myös tehostaa hiusten luonnollista kasvua ja ehkäistä hiustenlähtöä. Öljy hoitaa päänahkaa ja ehkäisee kutinaa, ärsytystä ja hilseen muodostumista.

Rosmariiniöljy

Rosmariiniöljy hiustenhoitoon

Rosmariini ja siitä uutettu eteerinen öljy ovat yleisessä käytössä kosmetiikkateollisuudessa. Rosmariinia lisätään voiteisiin, hiustenhoitotuotteisiin ja meikkeihin, ja se hoitaa hiuksia tehokkaasti. Rosmariiniöljy vahvistaa hiusten juuria, tehostaa verenkiertoa ja stimuloi uusien hiusten kasvua.

Lisää eteeristä rosmariiniöljyä tavallisen shampoon sekaan. Muutama tippa riittää ja hiukset pysyvät sileinä ja kiiltävinä.

Arganöljy

Marokosta kotoisin oleva arganöljy on saavuttanut suosiota viime vuosina ja sitä markkinoidaan luonnollisena hiustenhoitokeinona. Arganöljyn säännöllinen käyttö vahvistaa ja korjaa hiuksia, lisäksi se ehkäisee hiusten katkeilua ja haurastumista.

Avokadoöljy

Avokadoöljy hiustenhoitoon

Avokadoöljy sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja sekä E-vitamiinia, jotka yhdessä ravitsevat ja vahvistavat hiuksia. Tämä ehkäisee hiusten katkeilua ja ennenaikaista hiustenlähtöä, korjaa hiuksia juuresta latvaan ja stimuloi uusien hiuksien kasvua.

Avokadoöljyä löytyykin monen hoitavan tuotteen sisällysluottelosta, mutta parhaiten hyödynnät avokadoa luonnollisessa muodossaan. Käytä joko avokadosta uutettua öljyä tai muussattua hedelmälihaa – kumpikin keino on tehokas.

Laventeliöljy

Laventeliöljy tuoksuu huumaavalle ja se antaa hiuksille elinvoimaa ja tuuheutta. Laventeli tehostaa uusien hiusten kasvua ja auttaa hidastamaan hiusten katkeilua.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljyä voi nauttia sisäisesti ja levittää hiuksiin ulkoisesti. Paras vaihtoehto on yhdistelmähoito, jonka aikana nautit pellavaöljyä ja käytät sitä myös päänahkaan ja hiuksiin paikallisesti. Öljy sisältää runsaasti Omega-3 -rasvahappoja, jotka auttavat vahvistamaan ja korjaamaan hiuksia. Samalla hiusten kasvu tehostuu. Lisäksi öljy antaa hiuksille upean hehkun ja ravitsee niitä.

Oliiviöljy

Oliiviöljy sisältää tyydyttymättömiä rasvoja, jotka soveltuvat ihon, kynsien ja hiusten vahvistamiseen. Oliiviöljystä saa myös E-vitamiinia, joka ehkäisee hiustenlähtöä, ravitsee hiuksia ja tehostaa kasvamista. Nauti oliiviöljyä salaateissa, leivän lisukkeena ja ruokaa kypsentäessäsi.

Kookosöljy

Kookosöljy hiustenhoitoon

Kookosöljyllä on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, ja se sopii hyvin myös kauneudenhoitoon. Kookoksella voit uudistaa ja vahvistaa hiuksia, ja samalla saat ihanan trooppisen tuoksun hiuksiin. Kookosöljy sisältää terveellisiä rasvoja, jotka korjaavat hiuksia, sekä E-vitamiinia, joka kosteuttaa ja ravitsee.

Timjamiöljy

Timjamista uutettu eteerinen öljy on loistava lisä hiusten hoitoon. Öljy antaa hiuksille annoksen tärkeitä ravintoaineita, korjaa ja tukee hiusten kasvua. Timjamiöljyn säännöllinen käyttö ehkäisee hilsettä ja tekee hiuksista paksummat.

Jojobaöljy

Jojobapensaan siemenistä hellävaraisesti kylmäpuristamalla saatu aine ei oikeasti ole öljy. Jojobaöljy on itse asiassa nestemäistä vahaa, joka muuttuu juoksevaksi tarpeeksi korkeassa lämpötilassa. Jojobaöljy auttaa poistamaan ihon tuottaman liiallisen öljyn, sillä jojoban koostumus vastaa ihmisen ihon tuottamaa talia.

Levittämällä jojobaa päänahkaan ehkäiset hiusten liiallista rasvoittumista. Jojobaa käytetään yleisesti kaupallisissa kauneustuotteissa. Levitä jojobaa suoraan hiusten juuriin, näin estät hiustenlähdön ja tehostat uusien hiusten kasvamista. 

Öljyhoito hiusten kasvamista tehostamaan

Öljyt hiustenhoitoon

Kaikki tässä artikkelissa esitellyt öljyt hiustenhoitoon ovat oiva keino hiusten ravitsemiseen. Parhaat tulokset saat kuitenkin yhdistelemällä eri öljyjä; näin saat eri öljyjen hoitavat ominaisuudet samalla kertaa. Kokeile tätä hoitavaa, ravitsevaa ja vahvistavaa naamiota, joka ehkäisee hiusten katkeilua.

Ainekset

 • 120 ml risiiniöljyä
 • 2 tl avokadoöljyä (10 ml)
 • 1 tl rosmariiniöljyä (5 ml)
 • 1 tl laventeliöljyä (5 ml)

Valmistus

Sekoita ainekset lasikulhossa. Levitä hoito märkiin hiuksiin, hiero kaikkialle päänahkaan sormenpäillä. Hieronta tehostaa verenkiertoa, irroittaa hilsettä ja tehostaa hoitavien öljyjen vaikutusta syvällä hiuksessa. Anna naamion vaikuttaa tunnin ajan ennen hiusten pesemistä. Saatat joutua tekemään shampoopesun muutamaan kertaan, ennen kuin saat poistettua öljyjäämät hiuksista.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Tuuheammat hiukset luonnollisesti
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Tuuheammat hiukset luonnollisesti

Kokeile näitä täysin luonnollisia tuotteita, mikäli olet huomannut hiustesi ohenevan ja haluaisit paksummat ja tuuheammat hiukset!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2012, Februyary 3). Hass avocado composition and potential health effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 53(7), 738– 750
  tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408398.2011.556759?scroll=top&needAccess=true
 • 5 Final report on the safety assessment of jojoba oil and jojoba wax. (1992). DOI:
  10.3109/10915819209141992
 • Hair Cosmetics: An Overview (2015). Maria Fernanda Reis Gavazzoni Dias.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/

 • Activation of MITF by Argan Oil Leads to the Inhibition of the Tyrosinase and Dopachrome Tautomerase Expressions in B16 Murine Melanoma Cells (2013). Myra O. Villareal,  Sayuri Kume,  Thouria Bourhim,  Fatima Zahra Bakhtaoui, Kenichi Kashiwagi, Junkyu Han, Chemseddoha Gadhi, 3 and Hiroko Isoda.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3723062/?report=classic

 • Hair Growth-Promoting Effects of Lavender Oil in C57BL/6 Mice (2016). Boo Hyeong Lee, Jae Soon Lee and Young Chul Kim.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4843973/

 • Randomized trial of aromatherapy. Successful treatment for alopecia areata (1998). Hay IC, Jamieson M, Ormerod AD.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9828867

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.