Logo image
Logo image

Näin gelatiini huoltaa hiuksia

3 minuuttia
Kun käytät tätä hoitoa kerran viikossa, gelatiinin sisältämät proteiinit pitävät hiukset ravittuina ja vahvoina. Samalla palautat niiden hehkun ja tuuheuden.
Näin gelatiini huoltaa hiuksia
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tässä artikkelissa jaamme kanssasi yhden parhaimmista hoitokeinoista hiuksille, jotka kaipaavat sileyttä, tuuheutta ja kiiltoa. Hoito sopii etenkin kihartuville ja laineikkaille hiuksille, ja mikä parasta, tarvitset vain kaksi ainesta hoidon valmistamiseen! Kerromme sinulle etenkin siitä, kuinka gelatiini huoltaa hiuksia luonnollisella tavalla.

Jatka lukemista ja kerromme sinulle, miten gelatiini tekee hiuksista kauniit ja vahvat ilman kalliisiin hoitotuotteisiin tukeutumista. Tämä hoito ei sisällä yhtään haitallisia tai hiuksia kuluttavia kemikaaleja, ja se sopii myös vahingoittuneille ja hauraille hiuksille.

Kiharahiuksiset naiset valittavat usein sitä, että pörröiset hiukset näyttävät epäsiisteiltä, ja että niitä on vaikea saada kuriin. Kiharat hiukset ovat usein kuivemmat kuin suorat hiukset, ja ne vaativat enemmän huoltoa ja huomiota. Kihartuviin hiuksiin käytetään usein muotoilevia suihkeita, vahoja ja geelejä, etenkin silloin, kun ilmankosteus on korkealla ja pörröinen tukka äityy täysin kurittomaksi.

Ruokakaupasta löytyy edullinen ja helposti käytettävä aines, joka taltuttaa kurittomimmankin kuontalon: gelatiini eli liivate.

Gelatiini huoltaa hiuksia – mihin hoito perustuu?

Some figure

 

Gelatiini pitää hiukset terveinä, kun sekoitat sitä yhteen tavallisen hoitoaineesi kanssa.

Jos käytössäsi on 300 ml hoitoainepullo, tulee sinun lisätä gelatiini suoraan pulloon seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 • 1 rkl gelatiinijauhetta, noin 7 g
 • 5 rkl lämmintä vettä

Valmistus

 • Yhdistä vesi ja jauhe pienessä kattilassa, anna gelatiinin sulaa kokonaan.
 • Lämmitä vettä liedellä minuutin ajan, niin että se lämpenee hieman mutta ei kiehu.
 • Anna nesteen jäähtyä ja kaada hoitoainepulloon. Ravista hyvin, jotta gelatiini sekoittuu täysin hoitoaineeseen.

Suositeltua lukemista: 4 kasvipohjaista hiustenhoitoainetta

Gelatiininaamio

Some figure

 

Voit myös valmistaa hoitavan naamion gelatiinista, joka sopii etenkin ohuiden ja hauraiden hiusten hoitoon.

Tässä reseptissä tarvitaan myös aloe veraa.

Ainekset

 • 1 rkl gelatiinia
 • 200 ml vettä
 • 1 rkl aloe vera -geeliä

Valmistus

 • Sulata gelatiini veteen samalla tavalla kuin edellisessä reseptissä ja lisää sitten aloegeeli.
 • Säilytä naamio jääkaapissa ja levitä märkiin hiuksiin. Anna imeytyä 10 minuuttia. Hoidon voi suorittaa kerran viikossa. Se korjaa ja vahvistaa hiuksia, ja antaa niille tuuheutta.

Miten gelatiini huoltaa hiuksia?

Gelatiini on täynnä proteiinia, joka tunkeutuu syvälle hiukseen ja antaa tuuheutta, kiiltoa ja tukea. Gelatiini huoltaa hiuksia siloittamalla hiuksen pintaa ja ehkäisemällä hiusten pörröttymistä.

Saadaksesi parhaat tulokset gelatiinin käytöstä, kannattaa hoito suorittaa kaksi kertaa viikossa. Muista myös välttää hiustenkuivaajan ja muiden muotoiluvälineiden käyttöä, sillä kuumat raudat ja kuuma ilma kuivattaa ja vahingoittaa hiusta.

Suositeltua lukemista: Kiiltävät hiukset – 5 vinkkiä

Muita vinkkejä

Gelatiini on loistava lisä hiusten hoitoon ja huoltoon, mutta muista myös nämä tärkeät hiustenhoidon kulmakivet:

 • Suojaa hiukset auringon säteilyltä päivän kirkkaimpina tunteina. Jos vietät aikaa rannalla tai muuten suorassa auringonvalossa, on hiukset syytä suojata hatulla tai huivilla. UV-säteily voi kuivattaa ja vaalentaa hiuksia.
 • Suosi aina luonnollista shampoota ja hiustuotteita, äläkä käytä parafiinia sisältäviä aineita hiuksissa.
 • Älä pese hiuksia kuumalla vedellä, sillä tämä kuivattaa hiuksia. Suosi lämmintä vettä ja suorita viimeinen huuhtelu kylmällä vedellä: huomaat heti, miten kiiltävät hiuksista tulee.
 • Harjaa hiukset käyttämällä leveäharjaista kampaa. Harjaa hiukset varovasti, älä repien ja raastaen.
 • Anna hiusten kuivua luonnollisesti, tai käytä hiustenkuivaajan viileää asetusta.

Vahvista hiuksia sisältäpäin

Pitääksesi hiukset kauniina vuodesta toiseen on hyvä muistaa, että hiuksia tulee huoltaa myös sisäisesti. Se mitä suuhusi laitat, määrittää pitkälti ihon ja hiusten kunnon. Jos tukkasi on kuiva ja kähärä, saatat kärsiä jostakin ravintoaineen puutostilasta, ja sinun tulisi lisätä seuraavia ruoka-aineita ruokavalioosi:

Oluthiiva

Some figure

 

Oluthiiva on loistava ravintolisä, joka vahvistaa hiuksia, kynsiä ja ihoa. Samalla se auttaa poistamaan kemikaaleja päänahasta ja ehkäisemään hiustenlähtöä. Oluthiiva parantaa hiusten koostumusta, ja tekee niistä tuuheat ja kauniit.

Vehnänalkio

Tämä ravintolisä on täynnä tärkeitä hivenaineita, ja sitä voi nauttia yhdessä oluthiivan kanssa. Sekoita vehnänalkiota ja oluthiivaa lasilliseen tuoretta mehua ja nauti.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljy sisältää tärkeitä rasvahappoja, jotka ehkäisevät hiusten ja ihon kuivuutta. Nauti kylmäpuristettua öljyä raakana esimerkiksi smoothiessa, puurossa tai mehujuomassa.

Pähkinät

Some figure

 

Pähkinät ovat yksi parhaista tavoista lisätä rasvahappojen määrää ruokavaliossa. Nauti muutama kourallinen raakoja tai paahdettuja pähkinöitä päivässä, mutta vältä suolattuja, öljyssä paistettuja ja muuten käsiteltyjä pähkinöitä.

Avokado

Avokado on täynnä terveellistä rasvaa ja proteiinia. Lisäksi avokadosta saa vitamiineja, mineraaleja ja kuitua. Syö puolikas avokado päivässä, ja huomaat, miten positiivinen vaikutus sillä on hiuksien ja ihon kuntoon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Aceite de Lino: Qué es, Propiedades y Beneficios y Uso. (n.d.). Retrieved January 12, 2019, from https://www.hsnstore.com/blog/aceite-de-lino/
Los secretos de la Levadura de Cerveza para lucir una melena perfecta – Alpel. (n.d.). Retrieved January 12, 2019, from https://www.alpel.es/blog/levadura-cerveza-melena-perfecta
Las cualidades del Aloe Vera y Mascarillas para Pelo y Cutis | Consejos sobre salud. (n.d.). Retrieved January 12, 2019, from https://fisiostar.com/salud/consejos-sobre-salud/las-cualidades-del-aloe-vera-y-mascarillas-para-pelo-y-cutis

Consumo, E. L., Productos, L. D. E., Yuca, A. B. D. E., & Papa, A. Y. (n.d.). Recet io de Aguacate Recet io de.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.