Kauniit ja kiiltävät hiukset - 5 vinkkiä

Hiusten harjaaminen joka päivä stimuloi päänahan verenkiertoa ja ravitsee hiuksia juuresta. Jos haluat hiuksista kiiltävät pesun jälkeen, huuhtele ne pesun päätteeksi kylmällä vedellä - tämä sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista kiiltävät ja sileät.
Kauniit ja kiiltävät hiukset - 5 vinkkiä

Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Kauniit ja kiiltävät hiukset voivat olla minkä pituiset tahansa. Hyvin hoidetut hiukset kiiltävät, olivatpa ne ohuet tai paksut, kiharat tai suorat. Kaikki haikailevat kiiltävien ja pehmeiden hiusten perään, sillä terveet hiukset saavat kokonaisilmeen näyttämään hyvinvoivalta ja virkeältä.

Tässä artikkelissa jaamme viisi parasta vinkkiä hiusten kiillon palauttamiseen ja hiusten ravitsemiseen. Näillä nikseillä saat kauniit ja kiiltävät hiukset jo muutamassa päivässä.

Harjaa hiukset päivittäin

Sata harjanvetoa päivässä ei ole pelkkä myytti, sillä harjaamalla hiukset huolellisesti kiihdytät päänahan verenkiertoa ja levität päänahan hoitavia öljyjä hiusten latvoihin. Tämä tekee hiuksista kiiltävät.

Käytä luonnonharjaksista valmistettua harjaa, vältä muovisia ja karkeita harjoja. Voit kokeilla hiustyypistä riippuen tiheäharjaisia tai harvaharjaisia kampoja ja harjoja hiusten harjaukseen. Aloita harjaaminen otsalta taaksepäin ja kampaa myös takaraivo kunnolla. Hiusten harjaaminen voi olla ihanan rentouttava hetki, ja voit pyytää kumppaniasi tai kaveriasi tekemään sen puolestasi.

Kaksi minuuttia riittää hiusten päivittäiseen harjaamiseen ja pian huomaat, miten kiiltäviltä ja elinvoimaisilta hiuksesi näyttävät.

Naisen kiiltävät hiukset


Hiero päänahkaa

Päänahan stimulointi tekee hyvää hiuksille, olipa kyseessä sitten harjaus tai hieronta. Hieromalla voi kiihdyttää verenkiertoa samalla tavalla kuin harjatessa, ja samalla rentoudut. Jos vietät kiireistä ja stressaavaa elämää, kannattaa suorittaa päänahan hieronta päivän päätteeksi.

Paina kummankin käden sormenpäät päänahkaan ja liikuttele niitä pyörivin liikkein, käy läpi koko päänahka. Aloita otsalta ja liiku hitaasti taakse ja alas.

Päänahan hieronnan voi suorittaa mihin aikaan päivästä tahansa ja erityisen tehokkaasti se toimii keskellä päivää, jos tunnet olosi stressaantuneeksi tai jos niska ja hartiat tuntuvat jäykiltä ja tiukoilta.

nainen pesee hiuksiaan


Käytä kookosöljyä

 • Kasvipohjaiset öljyt sopivat hiustenhoitoon, sillä ne kosteuttavat hiuksia juurista latvoihin ilman haitallisia kemikaaleja, joita tavallisista hiustenhoitotuotteista, kuten shampoosta löytyy. Öljyt kosteuttavat hiusta pitkäaikaisesti, eivät vain hetkellisesti, kuten esimerkiksi hoitoaineet. Öljyä voi sipaista suoraan hiuksiin suihkun jälkeen, eikä sitä tarvitse pestä pois.
 • Öljyjä käytettäessä täytyy kuitenkin olla varovainen, sillä jos niitä levittää hiuksiin liikaa, muuttuvat hiukset kiiltävistä rasvaisen ja likaisen näköisiksi.
 • Kokeile kookosöljyä, sillä rasvaisesta koostumuksestaan huolimatta se imeytyy helposti ja säätelee talin tuotantoa.
 • Voit levittää öljyä hiuksiin ennen pesua tai pesun jälkeen. Älä hiero öljyä päänahkaan, vaan levitä sitä pituuksiin ja latvoihin, näin vältät rasvaisen näköiset hiukset.
 • Käytä vain pieni tippa öljyä.
 • Harjaa hiukset, jotta öljy levittyy tasaisesti.
Kookosöljyllä kiiltävät hiukset


Huuhtele hiukset omenaviinietikalla

Tämä kikka sopii luonnolliseen hiustenhoitoon täydellisesti: käytä omenaviinietikkaa hoitoaineena ja viimeistele hiustenpesu etikkahuuhteella. Omenaviinietikka tekee hiuksista kiiltävät, ravitsee niitä ja pitää niiden pH-tasapainon ihanteellisella tasolla. Usein hiusten pH-tasapaino kärsii rankoista kemikaaleista ja käsittelystä.

Tarvitset yhden annoksen omenaviinietikkaa ja kolme annosta vettä. Sekoita ainekset keskenään, suihki tai valuta hiuksiin ja anna vaikuttaa minuutin ajan ennen huuhtelua.

Älä huolestu omenaviinietikan vahvasta hajusta, se katoaa hiuksista kun ne kuivuvat. Jos etikan haju haittaa sinua todella, voit lisätä muutaman tipan eteeristä öljyä seokseen.

Terveellisten rasvojen syöminen

 

avokadolla upeat hiukset

Kauniit ja kiiltävät hiukset ovat tulos kunnollisesta ravinnosta. Terveelliset rasvat ovat osa hiusten sisäistä hoitoa, ja syömällä oikein voit ravita hiuksia ja pitää ne sileinä ja kauniina. Samat rasvat ravitsevat myös ihoa, joten saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Mitä rasvoja kannattaa syödä?

 • Kylmäpuristetut kasviöljyt: oliivi, kookos, seesami, pellavansiemen, vehnänalkio, auringonkukka jne.
 • Pähkinät
 • Siemenet
 • Avokado
 • Kananmunan keltuainen
 • Kala
 • Maustamaton (kreikkalainen) jogurtti

Muista myös juoda tarpeeksi vettä päivän mittaan, etenkin heti aamulla. Kauniit ja terveet hiukset liittyvät terveisiin munuaisiin ja kun juot riittävästi vettä huollat hiuksia sisältäpäin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.