Miksi syödä puupähkinöitä?

· kesäkuu 2, 2018
Puupähkinät ovat hyvin ravinteikkaita ja helposti saatavilla. Siitä syystä ne ovat hyviä melkein kaikille. Lisäksi niitä on helppo kuljettaa mukana ja voit syödä niitä missä tahansa.

Jo pitkän aikaa monet ihmiset ovat epäröineet puupähkinöiden syömistä sen uskomuksen takia, että niissä on liikaa kaloreita ja rasvaa.

Lisäksi niiden pieni koko ja herkullinen maku saa meidät syömään niitä pakonomaisella tavalla. Tapahtuuko sitä sinullekin: alat syömään, etkä pysty lopettamaan?

Niiden syöminen kyseisellä tavalla on ongelma. On kuitenkin eri asia kun syöt niitä kohtuudella: ne eivät ainoastaan auta sinua hallitsemaan nälkääsi, vaan niistä on myös suurta hyötyä yleisterveydellesi, mikä on kaikista tärkeintä.

Ne eivät kuitenkaan ole kaikki samanlaisia. Jokaisella on omat erityiset etunsa ja siitä syystä on hyvä syödä puupähkinöitä pitäen samalla mielessä ne positiiviset vaikutukset, joita jokaisella niistä on.

Sillä tavalla et väsy samaan makuun ja voit täydentää ruokavaliotasi näillä tehokkailla välipaloilla.

Opi syömään puupähkinöitä

Saksanpähkinät ja krooninen kipu

 

puupähkinöitä: saksanpähkinät

Saksanpähkinät ovat täynnä Omega-3 -rasvahappoja, joilla on mahtava tulehduksen vastainen teho. Siitä syystä niitä suositellaan heille, jotka kärsivät kroonisesta kivusta, nivelkivusta tai migreeneistä.

Toisaalta ne sisältävät paljon antioksidantteja, joten ne auttavat hidastamaan ikääntymistä ja estämään soluvaurioita.

Kaikki ylläoleva auttaa meitä parantamaan aikaisemmin mainittuja ongelmia, etenkin luustoon ja lihaksistoon liittyviä ongelmia.

Lue myös: Nämä pähkinät ovat uskomattomia terveydellesi

Mantelit ja parempi verenkierto

puupähkinöitä: mantelit

Manteleita suositellaan ihmisille joilla on diabetesNe ovat luonnollisia insuliinin säätelijöitä, joten ne auttavat tasapainottamaan verensokeria. 

Lisäksi antioksidantit ja kertatyydyttymättömät rasvat alentavat kolesterolitasoa. 

Kuten tiedämme, liiallinen kolesteroli ja glukoosi tekevät verenkierrosta vaikeampaa. Ne aiheuttavat vaihtelevia komplikaatioita levottomista jaloista vakavampiin, kuten sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen.

Manteleissa on myös paljon kuitua. Se on elintärkeä ominaisuus, jotta kehomme pystyy tuhoamaan vahingon aiheuttajan, kuten rasvat joilla ei ole ravintoarvoa ja jotka saavat meidät lihomaan.

Cashew-pähkinät ja aivotoiminta

puupähkinöitä: cashew

Puupähkinöiden, kuten cashew-pähkinöiden syönti antaa sinulle paljon vitamiineja ja mineraaleja. Yksi huomattavimmista on rauta, joka auttaa happea tavoittamaan aivot.

Siitä syystä, kun emme saa tarpeeksi rautaa, on meidän vaikea keskittyä ja säilyttää tietoa.

Raudan lisäksi cashew-pähkinät ovat täynnä magnesiumia ja sinkkiä, jotka ovat tärkeitä immuunijärjestelmälle.

Kun puolustuksemme on vahva, voimme estää ennenaikaista ikääntymistä, sillä meidän muistimme heikentyy hitaammin ajan kuluessa. Pidä mielessä, että se on elintärkeää meidän maailmannäkemyksemme kannalta.

Pistaasipähkinät ja hyvä kunto

puupähkinöitä: pistaasit

Kaikista puupähkinöistä pistaasipähkinät sisältävät vähiten kaloreita. Lisäksi niitä on pakko syödä hitaammin, koska ne tulevat kuoressa.

Siitä syystä vatsallamme on enemmän aikaa tunnistaa sen olemassaolo ja se antaa sille aikaa tajuta olevansa täynnä.

Kuten muissakin pähkinöissä, pistaasipähkinöissä on paljon mahtavaa antioksidanttia, E-vitamiinia. Ne ovat myös hyvä kaliumin lähde, joka on ideaalinen hermojärjestelmän ja lihasten vahvistamiseksi.

Niiden avulla ruoansulatus on paljon helpompaa ja se puolestaan johtaa helpompaan laihduttamiseen.

Haluatko oppia lisää? Lue: 10 syytä syödä pistaasipähkinöitä

Voimmeko syödä puupähkinöitä miten paljon tahansa?

Kuten mainitsimme aikaisemmin, on varmaa että puupähkinät ovat hiilihydraattien hyvä lähde.

Tiedämme myös, että vaikka hiilihydraatit ovat välttämättömiä, sinun täytyy hallita niiden syömisen määrää, koska jos et polta kaikkea niiden tuomaa energiaa, muuttuu se rasvaksi. 

On siis selvää, että sinun täytyy olla varovainen siinä kuinka paljon syöt. Keskimääräinen määrä on 30 g päivässä, kaikkien pääaterioiden välille jaettuna.

Kaikkien kehot eivät kuitenkaan toimi samalla tavalla. Se voi olla hyvä aloituspiste, mutta loppujen lopuksi sinun tulee toimia tavalla joka sopii sinulle.

Vaaka on hyvä mittari. Jos lihoat lisäämällä puupähkinöiden syöntiä, on parasta vähentää kuluttamaasi määrää.

Puupähkinät ovat erittäin ravinteikkaita ja helppoja löytää. Sen takia ne ovat hyviä melkein kaikille. Lisäksi niitä on helppo kuljettaa mukana ja syödä missä tahansa.