Logo image
Logo image

Stimuloi hiusten kasvua kookosöljyllä ja rosmariinilla

3 minuuttia
Kookos- ja rosmariiniöljy auttavat hapettamaan hiusten karvatuppia päänahassa. Siten nämä kaksi ainesta stimuloivat hiusten kasvua, ja lisäksi ne estävät irtoilua.
Stimuloi hiusten kasvua kookosöljyllä ja rosmariinilla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Hiusten kasvua stimuloivat hoidot ovat tulleet hyvin suosituksi ratkaisuksi niille, jotka kärsivät liiasta hiustenlähdöstä tai kaljuuntumisesta. Stimuloi hiusten kasvua kookosöljyllä ja rosmariinilla – tässä artikkelissa kerromme, miten sen teet!

Vaikka hoitoprosessi onkin aina hidas ja hoito voi vaikuttaa eri ihmisillä eri tavoin, jatkuva joidenkin tehokkaiden tuotteiden käyttö voi voimistaa hiusten karvatuppia, jotta irtoilu voitaisiin saada paremmin hallintaan.

Lisäksi tämä on loistava tapa antaa hiuksille niitä ravinteita, joita ne tarvitsevat voidakseen hyvin. Usein näitä ravinteita katoaa siksi, että käytetään kemikaaleja, tai hiukset altistuvat myrkyllisille aineille.

Onneksi on kuitenkin tarjolla täysin luonnollisia ratkaisuja, jotka kuka tahansa voi ottaa käyttöönsä. Näiden vaihtoehtojen tulokset ovat aivan yhtä hyvät kuin monen kaupallisen hoidon.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa eräästä reseptistä, jossa käytetään kookos- ja rosmariiniöljyä – nämä kaksi ainesta ovat käytössä monissa erilaisissa hiushoidoissa.

Laita seuraava resepti mieleen ja kokeile itse, jos hiustenlähtö on asia, johon haluat avun luonnollisin keinoin – stimuloi hiusten kasvua näiden ohjeiden mukaisesti!

Stimuloi hiusten kasvua kookosöljyn ja rosmariinin avulla

Seos näistä kahdesta öljystä on vaihtoehtoinen hoitotuote, joka on laajalti tunnettu sen kyvyistä stimuloida hiusten kasvua.

Se sopii avuksi silloin, kun ongelmana on liiallinen hiustenlähtö, mutta lisäksi se on hyvä valinta kasvua koskevissa ongelmissa, kun yrityksistä huolimatta hiuksia ei saada kasvamaan pitkiksi ja tuuheiksi.

Hoito ei voi häiritä päänahan rasvantuotantoa, joten sitä voidaan käyttää kaiken tyyppisten hiusten kohdalla.

Kookosöljyn hyödyt hiuksille

Some figure

Kookosöljy on aines, jota käytetään lukemattomissa erilaisissa kosmetiikkatuotteissa.

Se sisältää runsaasti elintärkeitä rasvahappoja, antioksidantteja ja aminohappoja, ja se on palauttava aine, joka auttaa lievittämään monenlaisia päänahan ongelmia.

 • Sen ravinteet menevät päänahkaan sisälle tehokkaasti, ja ne stimuloivat uuden hiuksen kasvua sekä estävät liiallista hiustenlähtöä.
 • Kookosöljy säätelee ihon pH-tasoa sekä laittaa lopun sienten ja bakteerien aiheuttamille tulehduksille hiusten karvatupissa.
 • Se kosteuttaa hiusten juuria sekä estää hiuksia tulemasta heikoiksi ja hauraiksi.
 • Se toimii luonnollisena hoitoaineena, jotta hiukset pysyisivät silkkisinä, kosteutettuina ja säteilevinä.

Rosmariiniöljyn hyödyt hiustenhoidossa

Some figure

Rosmariini on ollut jo pitkään käytössä apuna liialliseen hiustenlähtöön, ja se onkin tunnettu jo antiikin ajoista lähtien. Moni yritys käyttää rosmariiniuutetta useissa hoidoissa ja shampoissa, jotka ovat tarkoitettuja hiustenlähdön torjuntaan.

 • Sen sisältämät yhdisteet aktivoivat päänahan verenkiertoa, ja ne parantavat hapettumisen prosessia hiusten karvatupissa.
 • Tämä mahdollistaa sen, että hiusten kunto paranee, ja öljy ravitsee hiuksiasi, jotta kasvu stimuloituu.
 • Se toimii myös supistavana tuotteena, joka pystyy laittamaan lopun liialliselle rasvojen tuotannolle, ja siten se vähentää hilseen ilmaantumista.
 • Sen elinvoimaa lisäävä vaikutus vähentää myrkyllisten aineiden aikaansaamaa vahinkoa, ja se hidastaa harmaiden hiusten ilmaantumista.

Kuinka tämä kotihoito kookoksesta ja rosmariinista valmistetaan?

Some figure

Jotta hiuksesi voisivat saada kaikki hyödyt irti näistä öljyistä, kannattaa sekoittaa ne yhteen ja käyttää seosta sitten säännöllisesti.

On tärkeää muistaa, että vaikka tämä hoito auttaakin stimuloimaan kasvua, sitä tulisi täydentää muilla hoitotuotteilla, jotta saataisiin parhaat tulokset.

Lisäksi on tärkeää käyttää ainoastaan täysin luomutuotteita ja korkealaatuista rosmariiniöljyä, sillä jalostetut ainekset eivät tuo samoja hyötyjä kuin luomutuotteet.

Tarvittavat ainekset

 • 10 ruokalusikallista luomukookosöljyä
 • 5 ruokalusikallista rosmariiniöljyä

Työvälineet

 • Kuumuutta kestävä astia
 • Lasipurkki
 • Puinen lusikka

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Kaada luomukookosöljy kuumuutta kestävään astiaan.
 • Sulata öljy notkeaksi vesihauteessa.
 • Sekoita öljy sitten rosmariiniöljyyn puisen lusikan avulla.
 • Anna seoksen olla huoneenlämmössä ja kaada sitten lasipurkkiin.

Tee hoito näin

 • Ota runsaasti seosta ja hiero sitä kaikkialle päänahkaasi.
 • Erottele hiuksesi osioihin, jotta voisit jakaa seoksen helpommin.
 • Hiero 5-8 minuutin ajan niin, että kohdistat päänahkaan pientä painetta sormenpäilläsi.
 • Jätä sitten vaikuttamaan 20 minuutin ajaksi tai pidempään, ja lopuksi huuhtele.
 • Toista tätä hoitoa 2-3 kertaa viikossa.

Haluatko vahvat ja tuuheat hiukset? Kokeile rosmariinia ja kookosta! Muista, että sen lisäksi, että käytät tätä seosta säännöllisesti, on tärkeää parantaa ruokavaliota ja elintapoja, jos haluat kohentaa hiustesi kuntoa tehokkaasti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Marina, A. M., Che Man, Y. B., & Amin, I. (2009). Virgin coconut oil: emerging functional food oil. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.06.003
 • Erkan, N., Ayranci, G., & Ayranci, E. (2008). Antioxidant activities of rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) extract, blackseed (Nigella sativa L.) essential oil, carnosic acid, rosmarinic acid and sesamol. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.058

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.