Torju hilse helposti

Torju hilse helposti
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Hilse on usealle ihmiselle hyvin ärsyttävä vaiva, joka valitettavasti on myös erittäin näkyvä. Moni tuskaileekin suuresti tämän arkipäiväisen ongelman kanssa, joka vaikuttaa sekä hiusten puoleensavetävyyteen että tekee tummien paitojen käytöstä vaikeaa. Torju hilse helposti tässä artikkelissa kerrottujen niksien avulla.

Jos haluat päästä eroon hilseestä ulkonäön sekä päänahkasi terveyden vuoksi, mitä keinoja voit käyttää? Ensimmäiseksi tulisi olla tietoinen siitä, että monet kemikaaleista valmistetut tuotteet, jotka on tarkoitettu päänahalle, eivät itse asiassa auta sinua hilseen poistamisessa vaan voivat pahentaa tilannettasi. Suosittelemme siis sitä, että perehtyisit seuraaviin luonnollisiin ohjeisiin, jotka ovat niin vähän vahingollisia päänahallesi kuin vain mahdollista.

Voit tietysti käydä ihotautilääkärin puheilla, jotta saisit asiantuntijan neuvoja tilanteen hoitamiseksi, mutta myös seuraavat vinkit ovat tehokas apu hilseen vähentämiseksi luonnollisella tavalla. Ne ovat myös edullinen ja helppo apu tähän ärsyttävään vaivaan. Jatka siis lukemista, mikäli hilse on pulma, jonka kanssa itsekin kamppailet!

1. Torju hilse aloe veralla ja sitruunalla

torju hilse aloe veralla

Tämä yksinkertainen hoito on ehdottomasti yksi kaikkein tehokkaimmista luonnollisista vaihtoehtoista joita voit hyödyntää. Mutta muista kuitenkin se, että jos haluat hilseen katoavan kokonaan päänahastasi, tulisi sinun olla johdonmukainen tekemiesi hoitojen kanssa. Ota siis talteen seuraavat ohjeet, joiden avulla voit valmistaa aloe verasta ja sitruunasta koostuvan tehokkaan hilsettä torjuvan hoidon.

 • Aloe veralla on bakteereja vastaan taistelevia sekä sieniä torjuvia ominaisuuksia, ja se on mahtava tuote myös hilseen hävittämiseen. Tätä hoitoa varten tarvitset ruokalusikallisen aloen geeliä, eli toisin sanoen sitä läpinäkyvää tahnaa, jota saadaan itse kasvin lehtien sisäpuolelta. 20 grammaa tätä nestettä on jo riittävä määrä.
 • Kun sinulla on geeli tallessa, aloita kuivan päänahkasi hierominen sillä. Laita geeliä päähäsi siten, että koko päänahkasi tulee geelistä kosteaksi.
 • Anna geelin vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja pese sitten hiuksesi tavalliseen tapaan hellävaraisella shampoolla.
 • Huuhtele tukkasi ja ota sitten yhden sitruunan mehu, jolla teet toisen hieronnan päänahallesi. Miksi sitruunamehu on niin tehokas tuote hilseen poistamiseksi? Siksi, että se hillitsee hilseen muodostumista sekä hoitaa pääsi ihoa hyvin tehokkaasti. Kun olet tehnyt tämän hellävaraisen hieronnan, ja kun sitruunan mehu on saanut vaikuttaa kunnolla, huuhtele päänahkasi lämpimällä vedellä. Älä koskaan käytä kuumaa vettä hiustesi pesussa, sillä tämä on vahingollista hiustesi kunnon kannalta!

2. Avokado- ja rosmariinihauduke hilseen vähentämiseksi

torju hilse shampoolla

Onko sinulla kotonasi avokadoja? Jos ei, hanki muutama, sillä näiden hedelmien avulla pystyt rosmariinia apuna käyttäen valmistamaan äärimmäisen tehokkaan hoidon, jolla torjut päänahassasi muodostuvaa ärsyttävää ja epämiellyttävää hilsettä. Avokado on mahtava kosteuttaja, jonka ravinnepitoiset eteeriset öljyt hoitavat päänahkasi terveyttä.

Kun yhdistät avokadon rosmariiniin, saat ihanteellisen ratkaisun tämän ongelman hoitoon, sillä pystyt hävittämään bakteereja, vähentämään tulehtuneisuutta sekä säätelemään “malassezia”-nimisen hiivan tuotantoa, joka aiheuttaa hilseen liiallisen ilmenemisen päänahassasi. Seuraa siis näitä helppoja ohjeita avokado- ja rosmariinihoidon valmistaaksesi:

 • Ota talteen puolikkaan avokadon hedelmäliha. Laita se kulhoon, ja käytä lusikkaa saadaksesi aikaan löysän ja helposti käsiteltävän tahnan.
 • Valmista rosmariinihauduketta keittämällä 200 ml vettä ja lisäämällä sitten kaksi rosmariininoksaa. Kun vesi kiehuu, anna sen olla hetken aikaa, ja sekoita sitten avokadotahnan kanssa.
 • Yritä saada aikaiseksi mahdollisimman tasainen seos.
 • Laita sitten nestettä kuivaan tukkaasi. Tee 15 minuutin hieronta päänahallesi, ja anna seoksen vaikuttaa ihollasi.
 • Huuhtele sitten lämpimällä vedellä, pese tukkasi normaaliin tapaan hellävaraisella shampoolla, ja laita lopuksi hyvää hoitoainetta.

3. Torju hilse ruokasoodalla

torju hilse pesulla

Olemme kertoneet ruokasoodan lukuisista käyttötarkoituksista sekä kauneudenhoidossa että kodin siivouksessa. Tämä tuote onkin varsinainen kodin välttämättömyys, sillä siitä saa tehokasta apua hyvin monen tyyppisissä asioissa. Yksi näistä on hilseen torjunta, sillä ruokasooda on loistava apu myös tässäkin tilanteessa! Sinun tulee tuloksia saadaksesi toistaa tämä ruokasoodahoito kerran viikossa. Se kuivattaa tukkaasi hiukan, ja siksi onkin parempi olla toistamatta käsittelyä tämän useammin.

 • Aloita kastelemalla tukkasi lämpimällä vedellä.
 • Lisää sitten ruokalusikallinen ruokasoodaa (20 grammaa) lasilliseen vettä. Sekoita hyvin, ja laita sitten nestettä hiuksiisi hiukan kerrallaan.
 • Hiero päänahkaasi, ja anna ruokasoodan imeytyä hyvin ihoosi. Hyvin helppoa!
 • Lopuksi huuhtele tukkasi tavalliseen tapaan ja laita kunnollista hoitoainetta. Torju hilse jo kuukaudessa, kunhan olet tämän hoidon kanssa johdonmukainen. Hoito on erittäin tehokas ja edullinen!

4. Valkoviinietikka- ja minttuhoito hilseen karkottamiseksi

torju hilse mintulla

Tämä on myös yksi helppo ja erittäin tehokas hoito hilseen torjumiseksi luonnollisesti. Minttu on yksi ihanteellisista lääkinnällisistä kasveista bakteerien torjuntaan sekä sienten tai minkä tahansa epäpuhtauksien karkottamiseksi – näitä voi olla ihollasi tai tässä tapauksessa päänahassasi. Kun yhdistät mintun valkoviinietikkaan, pystyt karkottamaan hilseen jo hyvinkin lyhyessä ajassa.

 • Ensimmäiseksi sinun tulee laimentaa ruokalusikallinen valkoviinietikkaa (15 ml) lasillisessa vettä.
 • Kuumenna tämä neste ja lisää siihen 5 mintunlehteä. Valmista siis hauduke, ja anna sen olla jonkin aikaa.
 • Kun neste on viilentynyt hiukan, laita sitä märkään tukkaasi hieroen samalla päänahkaasi – toimi siis samalla tavalla kuin muidenkin esittelemiemme hoitojen kohdalla.
 • Kun neste on saanut vaikuttaa ihollasi, pese hiuksesi normaaliin tapaan. Hyvin yksinkertaista, eikö vain?

Voit siis valita näistä neljästä luonnollisesta hoidosta itseäsi eniten miellyttävän vaihtoehdon. Torju hilse tehokkaasti ilman kalliita ja haitallisia kemikaalituotteita. On parasta pestä hiukset hilseen karkottamiseksi joka toinen päivä, ja samalla sinun tulee toistaa valitsemaasi hoitoa. Muista kuitenkin ennen kaikkea, että näiden hoitojen kanssa tulee olla johdonmukainen, mikäli haluat nähdä selkeitä tuloksia!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Kleen, A. (2010). Hair and scalp-protecting shampoos and conditioners containing plant extracts. Section Title: Essential Oils and Cosmetics.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.