Logo image
Logo image

Terveet ja kiiltävät hiukset näillä konsteilla

3 minuuttia
Jos hiuksesi ovat kuivat ja kähärät, kokeile avokadoa ja keittobanaania hiusten ravitsemiseen, korjaamiseen ja kiillon palauttamiseen. Älä käytä hiustenkuivaajaa, sillä se kuivattaa ja haurastuttaa hiusta entisestään.
Terveet ja kiiltävät hiukset näillä konsteilla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköämme. Terveet ja kiiltävät hiukset ovat kuitenkin harvinaisuus tänä päivänä. Hiusten kuivaaminen, suoristaminen, värjääminen ja altistaminen auringolle ovat ulkoisia seikkoja, jotka haurastuttavat hiusta.

Kuinka saat terveet ja kiiltävät hiukset

Kuten mainittu, useat ulkoiset seikat rasittavat hiusta ja siksi onkin harvinaista nähdä terveet ja kiiltävät hiukset. Voit vaikuttaa hiustesi kuntoon myös sisältä päin, nimittäin ruokavaliolla. Kuivat ja huonosti hoidetut hiukset katkeilevat, putoilevat, ja näyttävät kiillottomilta ja karheilta.

Kuinka siis saada terveet ja kiiltävät hiukset parhaiten, ilman haitallisia kemikaaleja? Kokeile näitä muutamia, tehokkaita ja täysin luonnollisia hiusnaamioita – saat terveet ja kiiltävät hiukset tuossa tuokiossa!

Luonnollisilla hiusnaamioilla terveet ja kiiltävät hiukset

Some figure

Naamio avokadosta

Avokado sopii etenkin kähäristä ja kuivista hiuksista kärsiville. Vahingoittuneet hiukset johtuvat usein muotoiluvälineiden liiallisesta käytöstä, mikä johtaa usein harottaviin ja pörröisiin kutreihin.

Hoitavat ominaisuudet

Avokado sisältää runsaasti hiusta uudistavia ja ravitsevia vitamiineja. Avokadon sisältämät terveelliset rasvat korjaavat pinnallisia vaurioita ja antavat hiuksille pehmeyttä ja kiiltoa. Avokado on yksi parhaista tavoista hoitaa kuivia hiuksia.

Ainekset

 • Kokonainen avokado
 • Vehnänalkioöljyä
 • Kypsä keittobanaani

Käyttöohjeet

Leikkaa avokado kahtia, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Kuori keittobanaani ja paloittele avokadon joukkoon. Lisää ruokalusikallinen öljyä ja muussaa ainekset tasaiseksi. Levitä naamio märkiin hiuksiin, peitä suihkulakilla tai pyyhkeellä ja anna imeytyä tunnin ajan. Toista hoito kahdesti viikossa ja tulet näkemään upeita tuloksia.

Huuhtele hiukset omenaviinietikalla

Some figure

Omenaviinietikka on yksi suosituimmista hiustenhoitoaineista luonnonkosmetiikasta kiinnostuneiden joukossa. Omenaviinietikka palauttaa hiusten kiillon jo yhden hoitokerran jälkeen. Lisäksi etikka tasapainottaa päänahan pH-arvoa ja ehkäisee hilsettä.

Ominaisuudet

Omenaviinietikka valmistetaan fermentoimalla omenan sisältämät sokerit. Etikka sisältää kaikki omenan hyödylliset vitamiinit, jotka elvyttävät päänahan verenkiertoa ja tehostavat hiusten kasvua. Tähän helppoon hoitoon tarvitaan vain kahta ainesta.

Ainekset

 • Omenaviinietikkaa
 • Vettä

Käyttöohjeet

Kaada pari desiä omenaviinietikkaa kulhoon ja lisää joukkoon sama määrä vettä. Omenaviinietikkaa ei tulisi koskaan käyttää iholla tai hiuksiin laimentamattomana, sillä se on liian hapokasta ja voi aiheuttaa ihoärsytystä.

Kaada seos suihkepulloon ja suihkuttele kaikkialle hiuksiin. Varo aineen joutumista silmiin. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja pese hiukset normaalisti. Hoito sopii päivittäiseen käyttöön siihen saakka, kunnes halutut tulokset on saavutettu.

Manteliöljy

Some figure

Manteliöljy vahvistaa ja syväkosteuttaa hiusta. Se ehkäisee hiusten katkeilua.

Ominaisuudet

Manteliöljyllä on syväkosteuttava vaikutus, joka pitää hiuksen taipuisana ja vahvana.

Ainekset

 • Manteliöljyä
 • Hunajaa

Käyttöohjeet

Sekoita tilkka manteliöljyä samaan määrään hunajaa. Levitä päänahasta latvoja kohti, hiero hoitoaine kunnolla hiuksiin ja anna sen imeytyä tunnin ajan. Pese hiukset tavalliseen tapaan. Toista hoito tarvittaessa.

Majoneesi

Some figure

Majoneesilla elävöität hiuksia ja palautat niiden luonnollisen kiillon ja kosteuden. Majoneesi pitää hiukset tuuheina ja kauniina.

Ominaisuudet

Majoneesin sisältämät luonnolliset öljyt kosteuttavat hiusta ja pitävät ne silkkisen pehmeinä.

Ainekset

 • Majoneesia
 • Lämmintä vettä

Käyttöohjeet

Sekoita pari ruokalusikallista majoneesia tilkkaan lämmintä vettä. Levitä tasaisesti kaikkialle hiuksiin. Majoneesi tulisi aina levittää kosteisiin tai märkiin hiuksiin. Anna vaikuttaa 45 minuuttia ja huuhtele pois lämpimällä vedellä, pese hiukset shampoolla normaalisti. Majoneesilla voi hoitaa hiuksia kerran viikossa.

Naamio aloe verasta ja oluesta

Tämä tehohoito sopii kosteuttamaan kuivia hiuksia ja korjaamaan kaksihaaraisia. Lisäksi se tasapainottaa rasvaista päänahkaa ja auttaa sinua saamaan terveet ja kiiltävät hiukset.

Ominaisuudet

Aloe vera vahvistaa hiusten keratiinia, joka on vastuussa hiusten kasvamisesta ja vahvuudesta. Keratiini vähenee hiuksissa esimerkiksi värjäämisen ja muiden kemikaalien käytön takia.

Ainekset

 • Desi olutta
 • Kaksi aloe veran oksaa
 • Oliiviöljyä

Käyttöohjeet

Kaavi aloe veran lehtien sisältämä geeli kulhoon ja sekoita joukkoon olut ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi ja levitä kaikkialle hiuksiin hyvin hieroen. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja pese hiukset. Tämän hoidon voi tehdä korkeintaan kaksi kertaa viikossa.

Näin säilytät terveet ja kiiltävät hiukset

Some figure
 • Vältä hiusten pesemistä joka päivä. Liian kova pesutahti kuivattaa päänahkaa ja poistaa hiuksesta sen omat, luonnolliset öljyt, jotka pitävät hiuksen kiiltävänä. Pese hiukset hellävaraisella, omalle hiuslaadullesi sopivalla shampoolla pari kertaa viikossa. Hiuksilla saattaa kestää muutama viikko uuteen pesurytmiin tottuessa, mutta huomaat pian, miten paljon paremmilta hiuksesi näyttävät vähäisemmällä pesulla.
 • Älä pese hiuksia kuumalla vedellä, sillä tämä kuivattaa hiusta.
 • Lisää hunajaa shampooseen, näin kosteutat hiuksia jokaisella pesukerralla.
 • Älä sido märkiä hiuksia ponnarille tai kiinnitä pinneillä.
 • Harjaa hiukset joka päivä, näin vältät kaksihaaraiset ja hiusten katkeilun.
 • Käy tasoittamassa hiusten latvat kuuden kuukauden välein kampaajalla.
 • Älä harjaa hiuksia märkänä.
 • Noudata terveellistä ruokavaliota.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Armando Ulloa, J., Mondragon Cortez, P. M., Rodriguez Rodriguez, R., Resendiz Vazquez, J. A., & Rosas Ulloa, P. (2010). La miel de abeja y su importancia.
 • Contreras-Pinzón, M. E., Domínguez-Espinosa, R. M., & González-Burgos, A. (2007). Proceso de biotransformación láctica del jugo de Aloe vera. Tecnología, ciencia, educación22(1).
 • Mitaliya, K. D., Bhatt, D. C., Patel, N. K., & Dodia, S. K. (2003). Herbal remedies used for hair disorders by tribals and rural folk in Gujarat.
 • YANG, S. S., & COTTERILL, O. J. (1989). Physical and functional properties of 10% salted egg yolk in mayonnaise. Journal of food science54(1), 210-213.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.