Logo image
Logo image

Korjaa vaurioituneet hiukset luonnollisesti

3 minuuttia
Korjaa vaurioituneet hiukset luonnollisesti
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Vahingoittuneet hiukset näyttävät kuivilta, ne hapertuvat ja katkeilevat helposti. Kaksihaaraiset lisääntyvät, hiukset takkuuntuvat ja pörröttyvät helposti.

Monet asiat voivat vahingoittaa hiuksia, mutta useimmiten hiusten hapertuminen johtuu liiallisesta hiustenkuivaajan tai muiden muotoiluvälineiden käyttämisestä, värjäämisestä tai muusta kemiallisesta käsittelystä, taikka auringolle altistumisesta.

Vahingoittuneet hiukset voivat näyttää elottomilta ja niiden kiilto on kadoksissa. Hiusten korjaaminen ja elävöittäminen voi olla vaikeaa, muttei kuitenkaan mahdotonta. Käyttämällä oikeita tuotteita ja hoitamalla hiusta oikein, sen kiilto, vahvuus ja pehmeys palautuu.

Tässä artikkelissa tutustumme muutamaan luonnolliseen keinoon korjata vahingoittuneita, hauraita hiuksia. Kokeile niiden tehoa itse!

Naamio aloe verasta ja oluesta

Jos huomaat hiustesi näyttävän kuivilta, rasvaisilta, elottomilta tai pahasti vaurioituneilta, auttaa tämä luonnollinen hiusnaamio palauttamaan hiukset entiseen loistoonsa.

Ainekset:

  • Puoli lasia olutta
  • Kaksi aloe veran lehteä
  • Oliiviöljyä

Voit käyttää itse kasvattamaasi aloe vera -kasvia tai ostaa geelin suoraan kaupasta. Jos omistat aloekasvin, leikkaa irti kaksi lehteä ja kaavi geeli ulos lusikalla. Sekoita geeli oluen sekaan ja lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä. Sekoittele, kunnes ainekset yhdistyvät tasaiseksi seokseksi ja levitä kaikkialle hiuksiin päänahasta latvoihin. Hiero naamio sormilla hellästi päänahkaan. Anna naamion vaikuttaa puoli tuntia ja pese hiukset sitten normaalisti.

Naamio avokadosta

Some figure

Avokadon sisältämät rasvahapot ja ravintoaineet syväkosteuttavat hiusta

Ainekset:

  • Kypsä banaani
  • Vehnänalkioöljyä
  • Avokado

Kuori ja muussaa avokado ja sekoita muussattuun banaaniin. Lisää ruokalusikallinen vehnänalkioöljyä ja sekoita naamio tasaiseksi. Levitä hiuksiin ja hiero kunnolla etenkin latvoihin. Anna vaikuttaa tunnin ajan ja huuhtele huolellisesti.

Majoneesia hiuksiin

Majoneesi sopii loistavasti hiustenhoitoon, sillä se palauttaa nopeasti hiusten kiillon, vahvuuden ja kosteuttaa hiusta juuresta alkaen. Et tarvitse muita aineita kuin majoneesia, joten valmista majoneesi itse tai osta purkillinen kaupasta. Hiero kunnon annos kosteisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa puoli tuntia ennen huuhtelua lämpimällä vedellä. Pese hiukset normaalisti shampoolla huuhtelun jälkeen.

Manteliöljy

Some figure

Manteli on luonnollinen kosteuttaja, joka hoitaa hiuksien lisäksi päänahkaa. Manteliöljy kosteuttaa ja vahvistaa hiusta, poistaa kuivuuden ja ehkäisee hiustenlähtöä. Hiero pieni määrä öljyä suoraan hiuksiin tai sekoita öljy hunajatilkan kanssa.

Huuhtele omenaviinietikalla

Omenaviinietikka on yksi suosituimmista aineista luonnollisessa hiustenhoidossa. Omenaviinietikan pH-tasapaino on lähellä hiusten omaa pH-arvoa, joten se ei kuivata hiusta. Omenaviinietikka tuo kiillon takaisin kuiviin ja elottomiin hiuksiin ja ehkäisee lisäksi hilseen syntyä. Laimenna etikka vedellä ja kaada hiuksiin esimerkiksi pullonsuusta.

Kookosvoi

Kookosvoi sopii loistavasti hiustenhoitoon, sillä se kosteuttaa kuivia hiuksia tehokkaasti. Pehmitä noin desi kookosvoita mikrossa tai kattilassa ja levitä hiuksiin. Hiero kookosvoi etenkin latvoihin ja muihin kuiviin kohtiin hiuksissa. Anna voin vaikuttaa 10 minuuttia ennen huuhtelua. Pese hiukset normaalisti shampoolla hoidon jälkeen.

Arganöljy

Arganöljy korjaa vahingoittuneita hiuksia tehokkaasti ja sen käytön vaikutukset huomaa hiuksissa heti yhden käyttökerran jälkeen. Arganöljy on tehokosteuttaja, joka tunkeutuu syvälle hiukseen ja korjaa sitä sisältäpäin. Lisää tippa öljyä hoitoaineeseen tai shampooseen, tai hieraise pieni määrä suoraan hiuksiin ja anna imeytyä pesemättä sitä pois. Arganöljy saa vahingoittuneet hiukset jälleen kiiltäviksi!

Rosmariinishampoo

Some figure

Rosmariini sopii kuiville ja kiillottomille hiuksille ja auttaa vähentämään hiusten katkeilua. Sekoita viisi tippaa eteeristä rosmariiniöljyä 20 milliin tavallista shampoota, lisää joukkoon yksi kananmunan keltuainen ja sekoita, kunnes saat tasaisen seoksen. Hiero hiuksiin, anna vaikuttaa hetki ja huuhtele pois. Valmista seos aina tuoreeltaan sitä käyttäessäsi, sillä kananmuna tulee käyttää heti.

Muistathan…

Edellä mainitut kikat ovat tehokkaita tapoja korjata vahingoittuneita hiuksia ja näiden hoitojen lisäksi kannattaa myös kokeilla päänahan hieromista. Hieromalla päänahkaa joka kerta shampoopesun yhteydessä kiihdytät päänahan verenkiertoa ja elävöität hiuksia juuresta lähtien. Päänahan vilkas verenkierto pitää hiukset terveinä ja estää hiustenlähdön.

Muista, että pitääksesi hiukset kauniina, kiiltävinä, pehmeinä ja hilseettöminä, on tärkeää pitää hiuksista jatkuvasti huolta. Älä panosta hiusten hoitoon vasta sitten, kun ne ovat jo pahasti vahingoittuneet. Jätä pois turhat muotoiluraudat ja kemikaaleja sisältävät muotoilutuotteet.

Hoitaaksesi jo vahingoittuneet hiukset parempaan kuntoon, muista myös syödä hyvin ja keskity etenkin sellaisiin ruokiin, joista saat paljon A-vitamiinia, B-vitamiinia, kalsiumia, rautaa, proteiinia, rasvahappoja ja piioksidia!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Revista del Consumidor. (2002). Los mejores champús y acondicionadores. Revista Del Consumidor No.
  • Barrientos Priego, A. (2010). El aguacate. Biodiversitas.
  • Ortega Tovar, M. Á. (2003). VALOR NUTRIMENTAL DE LA PULPA FRESCA DE AGUACATE HASS. Actas V Congreso Mundial Del Aguacate.
  • Zorer, C. (2007). Mayonesa. In Appetizers.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.