Manteleiden kolesterolia alentavat ominaisuudet

Manteleiden kolesterolia alentavat ominaisuudet

Viimeisin päivitys: 27 maaliskuuta, 2019

Haluaisitko pitää kolesterolitasosi terveenä? Jos haluat, manteleiden syöminen voi olla oikea askel. Tutkimukset ovat todenneet manteleiden kolesterolia alentavat ominaisuudet. Terveellisen ruokavalion noudattaminen, johon kuuluu manteleita, vähentää huomattavasti LDL-tasoja.

Manteleiden syöminen voi myös suojella sinua diabetekselta, sydänsairauksilta, syövältä ja jopa painonnousulta ja liikalihavuudelta. Jatka lukemista ja opi manteleiden ominaisuuksista, jotka alentavat kolesterolia.

Tutkimuksia manteleiden kolesterolia alentavista ominaisuuksista

Useat tutkimukset ovat analysoineet manteleiden kolesterolia alentavat ominaisuudet ja tulokset näyttävät lupaavilta. Nämä tutkimukset on toteutettu laajalle skaalalle yksilöitä, mukaan lukien sellaiset henkilöt, joilla on korkea kolesteroli, normaalit kolesterolitasot, diabetes ja ylipainoa.

Näissä tutkimuksissa on yleensä raportoitu jopa 10 % huonon (LDL) kolesterolin vähenemisestä osallistujilla, jotka käyttivät manteleita verrattuna niihin, jotka eivät käyttäneet. Tämä aleneminen tapahtuu riskeeraamatta hyvän kolesterolin tasoja, jotka myös tunnetaan HDL :na.

Nämä tulokset viittaavat siihen, että tekemättä mitään muita muutoksia ruokavalioosi, sinun tulee vain lisätä siihen manteleita. Mutta huomaa, että eläinrasvojen ja monien muiden kolesterolipitoisten ruokien vähentäminen auttaa ehdottomasti alentamaan LDL-kolesterolitasoja paljon enemmän.

Joten… Kuinka monta mantelia minun täytyy syödä?

Madaltaaksesi LDL-kolesterolia 10 %:lla sinun tulisi yrittää syödä noin 73 grammaa manteleita päivässä. Tämä on karkeasti puoli kupillista manteleita ja saat noin 400 kaloria pelkästään näistä manteleista. Yksi tutkimus annosvasteesta osoitti, että LDL-kolesteroli aleni 5 % 1/4 kupillisella manteleita ja 10 % alentuminen vaati 1/2 kupillista. 

Tähän päivään mennessä ei ole tehty tutkimuksia siitä, millaisia vaikutuksia olisi koko kupillisella manteleita päivässä; mutta koska manteleissa on paljon kaloreita, ei ole kovin suositeltavaa nauttia niin suurta määrää.

Manteleiden kolesterolia alentavat ominaisuudet
manteleiden kolesterolia alentavat ominaisuudet

Mayo-klinikan mukaan mantelit ovat yksi viidestä parhaasta kolesterolia vähentävistä ruuista. Manteleissa on paljon tyydyttymättömiä rasvoja, jotka ovat terveyttä edistäviä rasvoja. Niissä on myös paljon E-vitamiinia, mikä on erinomainen antioksidanttien lähde. Antioksidantit auttavat estämään vapaiden radikaalien aiheuttamaa vahinkoa ja on todistettu, että ne myös auttavat vähentämään sydänsairauksia. Manteleissa on myös paljon magnesiumia, joka auttaa parantamaan verenkiertoa.

Johtopäätökset

Huolimatta siitä tosiasiasta, että manteleiden katsotaan sisältävän hyviä rasvatyyppejä: monityydyttymättömiä ja tyydyttymättömiä; ruuat, joissa on paljon rasvaa sisältävät myös paljon kaloreita ja tämän vuoksi voivat aiheuttaa painonnousua.

Mayo-klinikan mukaan manteleiden syöminen kohtuudella (1/4 tai 1/2 kupillista päivässä kuten aikaisemmin mainittiin) tarjoaa todella suuria etuja. Jos korvaat kaikki pienet välipalasi, jotka sisältävät haitallista kolesterolia, kuten ranskalaiset perunat ja suolaiset voileipäkeksit, manteleilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä, syöt paljon terveellisemmän ruokavalion mukaan.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Mantelit ihonhoidossa – 5 tapaa kirkastaa iho
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Mantelit ihonhoidossa – 5 tapaa kirkastaa iho

Käyttämällä mantelia suoraan ihollasi voit ehkäistä epäpuhtauksia ja muita ihovaivoja. Lue kuinka hyödynnät mantelit ihonhoidossa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.