8 syytä magnesiumin puutokseen ja parhaat tasapainottavat ruoat

· toukokuu 20, 2017
Magnesium on elintärkeä mineraali ihmisen kehon terveyden kannalta, joten kannattaa syödä enemmän sellaisia ruokia, joiden avulla voit välttää vaarallista magnesiumin puutetta.

Magnesium on mineraali, joka on elintärkeä tekijä ihmisen terveyden kannalta, sillä se auttaa säätelemään hermostoa, edistää rentoutumista sekä on avuksi lihasten supistumisessa. Lisäksi se vaikuttaa kehossasi 300 muuhun kemikaalireaktioon.

Joidenkin asiantuntijoiden mielestä lähes kaikki ihmisen sairaudet ovat itse asiassa yhteydessä magnesiumin puutteelliseen saantiin.

Sen lisäksi että tämä mineraali on tarpeellinen kehon sähkötasojen tasapainottamiseksi, kyseessä on sellainen aines, joka on yksi vaikeimmista imeyttää kehossa, sillä munuaiset poistavat siitä merkittävän määrän.

Muistiongelmat, vaikeudet oppimisessa sekä jatkuvat lihaskrampit ovat eräitä merkkejä siitä, että tämä mineraali on vähentynyt kehossa tai siitä on puutosta.

Vaikka saattaakin tuntua että tämä on normaalia, olisi parasta yrittää tunnistaa puutteen syy sekä hoitaa tilannetta ajoissa.

Siksi haluammekin tällä kertaa kertoa kahdeksasta mahdollisesta syystä siihen, että magnesiumia on kehossasi liian vähän sekä antaa tietoa sellaisista ruoista, joiden avulla tason saa nousemaan. Jatka siis lukemista, jotta voisit parantaa terveyttäsi oleellisesti lisäämällä tätä elintärkeää mineraalia ruokavalioosi!

1. Syitä magnesiumin puutteeseen: puutteellinen ruokavalio

salaatti

Yksi tavallisimmista syistä magnesiumin puutteeseen on vähäinen sellaisten ruokien saanti, joista sitä tulisi kehoon luonnollisesti.

Epätasapainoinen ruokavalio, johon sisältyy paljon epäterveellisiä ruokia, tekee keholle vaikeaksi imeyttää magnesiumia tarvittava määrä.

Lue aiheesta lisää: 6 hoitokeinoa refluksitautiin

2. Suolisto-ongelmat

Häiriöt, jotka vaikuttavat suoliston terveyteen tai koko ruoansulatuksen järjestelmään, voivat myös olla magnesiumin puutoksen aiheuttajina.

Kun kehollasi on vaikeuksia hoitaa ruoansulatuksen prosesseja, eikä se pysty kunnolla imeyttämään ravinteita, tuloksena on lopulta se, että magnesiumia katoaa.

3. Alkoholin ja laksatiivien käyttö

alkoholi

Myrkyt, joita kerääntyy kehoon liiallisen alkoholin juonnin seurauksena, kuten myös laksatiivien käyttö voivat estää magnesiumin imeytymistä.

Alkoholi muuttaa munuaisten toimintatapaa, ja se voi myös olla syyllinen siihen, että kyseisen mineraalin määrät laskevat kehosi kudoksissa.

4. Huono munuaisten terveys

Magnesiumin puute on yksi ensimmäisistä merkeistä munuaishäiriöstä. Sitä ei kuitenkaan useimmiten voida havaita ajoissa, sillä lääkärit eivät useinkaan sisällytä kyseisen mineraalin mittausta tekemiinsä kokeisiin.

Tästä huolimatta munuaisten minkä tahansa tyyppisen häiriön ollessa kyseessä on parasta lisätä magnesiumin saantia.

5. Tietyt lääkkeet

lääkkeet

Sellaiset lääkkeet kuten cisplatin ja tietyt antibiootit voivat muuttaa munuaisten toimintaa sekä estää magnesiumin kunnollisen imeytymisen kehossa.

Tämä on tavallisempi ongelma niillä henkilöillä, jotka käyvät lävitse jotakin hoitoa joka vaatii tällaisten lääkkeiden käyttöä pidemmän aikaa.

6. Umpierityksen häiriöt

Ongelmat umpieritysjärjestelmässä, joihin lukeutuvat myös kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasen huono toiminta sekä diabetes, voivat estää tämän ravinteen imeytymistä.

Hormonaaliset ongelmat saattavat saada aikaiseksi magnesiumin menetystä vieläkin suuremmissa määrin, mikä saa aikaan merkittävän tason alenemisen.

7. Liiallinen fyysinen rasitus

On tunnettu fakta, että magnesium on elintärkeä mineraali, mikäli ihminen haluaa olla hyvässä kunnossa fyysisesti ja henkisesti.

Kun aiheutat itsellesi liikaa rasitusta, on tavallista, että magnesiumin tasot kehossasi laskevat suuresti.

8. Nestettä poistavien tuotteiden liiallinen käyttö

Eräs asia, joka magnesiumiin liittyen on oleellinen, on sen poistuminen virtsan kautta. Siksi sinulla saattaakin olla puutetta tästä mineraalista, mikäli käytät paljon nestettä poistavia tuotteita.

Sillä ei tämän kannalta ole väliä, ovatko käyttämäsi tuotteet luonnollisia vai kaupallisia, sillä niiden liiallinen käyttö voi olla joka tapauksessa haitallista terveydelle.

Lue aiheesta lisää: 8 merkkiä munuaissairaudesta

Kuinka magnesiumin puutostila korjataan?

magnesiumin puutos

Suositeltu päivittäinen määrä magnesiumia on miehillä 350 mg ja naisilla 330 mg.

Saat tätä ravinnetta lisäravinteiden, kylpysuolojen ja erityisten voiteiden kautta, mutta paras tapa on kuitenkin tiettyjen terveellisten ruokien syönti.

Seuraavassa esittelemämme vaihtoehdot kuuluvat kaikkein parhaiten tähän tarkoitukseen soveltuviin, ja määrät on suhteutettu 100 grammaan tuotetta.

 • Kaakao tai tumma suklaa: 420 mg
 • Parapähkinät: 410 mg
 • Soijapapujauho: 230 mg
 • Mantelit: 230 mg
 • Maapähkinät: 180 mg
 • Saksanpähkinät: 180 mg
 • Hasselpähkinät: 180 mg
 • Pavut: 60 mg
 • Pistaasipähkinät: 160 mg
 • Inkivääri: 130 mg
 • Palkokasvit: 120 mg
 • Täysjyvävilja: 120 mg
 • Auringonkukan siemenet: 420 mg
 • Kuivattu merilevä: 770 mg
 • Vehnäleseet: 611 mg
 • Kaviaari: 300 mg
 • Pöytäsuola: 290 mg
 • Kuivattu oregano: 270 mg

Muista kuitenkin tätä listaa koskien, että antamamme määrät ovat arviointeja, ja todellisuudessa nämä tasot voivat vaihdella ruoan laadusta riippuen.

Huomaa myös se, että nämä määrät vastaavat 100 grammaa, ja joitakin kyseisistä ruoista ei tulisi kuitenkaan nauttia niin suurissa määrin kerrallaan.

Yritä pitää ruokavaliosi tasapainoisena sekä sisällytä siihen useita näistä ruoista, joiden avulla saat merkittävät määrät magnesiumia kehosi hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.