Kauravesi avuksi kolesteroliin, ylipainoon ja diabetekseen

· tammikuu 4, 2017
Kauran sisältämän runsaan kuidun ansiosta kauravesi on loistava apu suoliston toiminnan säätelemiseksi sekä kylläisyydentunteen lisäämiseksi. Jotta voisit pudottaa painoa tehokkaammin, yhdistä kauravesi aina liikuntaan.

Kauraa pidetään yhtenä kaikkein täysipainoisimmista viljoista, joita ruokavalioon voidaan lisätä. Se onkin täydellinen tuote aamiaiselle, lounaalle ja jopa välipalana.

Ravitsemuksen kannalta kaura on todella poikkeuksellinen tuote, sillä se tarjoaa hyvin runsaasti kuitua sekä antaa lisäksi vitamiineja, mineraaleja ja elintärkeitä aminohappoja. Ne ovat kaikki eduksi kehon tärkeiden elinten kunnollisen toiminnan kannalta.

Kaura sisältää myös hitaasti palavia hiilihydraatteja, jotka auttavat pidentämään kylläisyydentunnetta. Tämä on avuksi verensokeritasojen hallinnassa.

Yksi syistä siihen, että kauraa syödään niin paljon ympäri maailmaa, on sen monikäyttöisyys. Kauraa voidaan käyttää lukemattomissa resepteissä ja luonnollisissa hoidoissa, ja se sopii niin ruoanlaittoon kuin kauneudenhoitoonkin.

Jonkin aikaa sitten kauravedestä tuli hyvin suosittu juoma, ja sen avulla voit hyödyntää tehokkaimmin kauran loistavat ominaisuudet painonhallinnassa ja sairauksien torjunnassa.

Tällä kertaa jaamme kanssasi siis kauraveden juonnin mahtavat hyödyt, ja samalla kerromme eräästä helposta reseptistä, jotta voisit valmistaa tätä juomaa vaivattomasti kotonasi. Nauti!

Kauraveden juonnin hyödyt

Hoikka vyötärö

Kauravesi on täysin luonnollinen juoma, jonka ansiosta voit saada hyödynnettyä kauran loistavat ominaisuudet kaikkein tehokkaimmin. Se ei muuta kauran koostumusta, ja maku on miellyttävä.

Pääsyy siihen, että kaurasta on tullut niin kovin suosittu tuote joka puolella, on tämä: se on loistava tuki niille, jotka ryhtyvät noudattamaan terveyttä edistävää ja painoa pudottavaa ruokavaliota.

Kaurasta saa suuren määrän kuitua, joka auttaa säätelemään aineenvaihduntaa. Aineenvaihdunta on hyvin oleellinen tekijä, jotta keho voisi polttaa rasvaa tehokkaammin.

Sillä on myös kylläisyydentunteen tuova vaikutus, joka vähentää ahdistuneisuudesta johtuvaa ylensyöntiä ja tarpeettomien kaloreiden nauttimista.

Kaurasta saa liukenematonta kuitua, joka auttaa pitämään yllä hyvää ruoansulatuksen toimintaa, ja samalla se myös estää ummetusta sekä helpottaa sen jätteen poistoa, joka muuten kertyisi ruoansulatuskanavaan.

Kaura sydämen muodossa

Kauravedessä on lisäksi leusiinia, isoleusiinia ja treoniinia, jotka ovat elintärkeitä aminohapppoja. Jos nautit tätä juomaa säännöllisesti, voit vähentää helpommin veressäsi olevaa huonoa kolesterolia, eli LDL-kolesterolia sekä stimuloida maksaasi luomaan lesitiiniä. Keho tarvitsee tätä kemikaalia, jotta se voisi helpommin päästä eroon raskasmetalleista ja muista myrkyllisistä aineista.

Yksi etu, jota ei kannata jättää huomiotta, on tämä: kauraa voivat nauttia myös sellaiset ihmiset, joilla on kakkostyypin diabetes tai ne, joilla on korkea verensokeritaso. Tämä on sen ansiota, että liukenematon kuitu ja hitaasti palavat hiilihydraatit vähentävät kehon glykeemistä indeksiä.

Kuinka kauravettä voidaan valmistaa kotona?

Kauraveden valmistus

Kauraveden valmistus on hyvin helppoa, eikä siihen tarvita mitään kalliita aineksia, joita voisi olla vaikea löytää.

Vesi ja täysjyväkaurahiutaleet ovat tämän juoman perusta, mutta siihen voidaan lisätä myös kanelia tai vaniljaa.

Tarvittavat ainekset

  • 1 kupillinen kauraa (105 gr)
  • 2 litraa vettä
  • kanelia (mikäli haluat)

Toimi näin

  • Laita kaura ja puolet vedestä tehosekoittimeen. Sekoita kovalla teholla.
  • Kun olet saanut aikaiseksi tasaisen seoksen, lisää vielä jäljelle jäänyt vesi ja kaneli.
  • Sekoita aineksia muutaman sekunnin ajan ja laita sitten seos jääkaappiin ilman, että siivilöisit sitä.
  • Lisäneuvo: liota kauraa yön yli, jotta sekoittaminen helpottuisi.

Kuinka tätä juomaa tulisi nauttia?

Kauravesi tytön kädessä

Jos haluat pudottaa painoasi, kannattaa juoda yksi lasillinen kauravettä ennen aamiaista vähintään yhden kokonaisen kuukauden ajan.

Tämä pitää sinut kylläisenä pidemmän aikaa, ja näin saat kerättyä kaiken sen kuidun ja ravinteet, joita tarvitset koko päivän ajaksi.

Jotta voisit hyötyä kaurasta maksimaalisella tavalla, tätä juomaa tulee nauttia säännöllisesti ja noin lasillinen ennen jokaista ateriaa, mikäli vain mahdollista.

On myös mahdollista käyttää tätä juomaa korvikkeena tavalliselle vedelle. Näin voit pitää kehosi kosteutettuna ja täynnä energiaa.

Reseptimme avulla voit valmistaa äärimmäisen terveellisen juoman kotonasi, ja se on suureksi avuksi painonpudotukseen tähtäävässä ruokavaliossa, jonka tavoitteena on terveempi keho.

Jos nautit kauravettä säännöllisesti ennen aamiaista ja lisäksi pidät ruokavaliosi tasapainoisena, voit huomata painosi tippuvan jo lyhyessä ajassa.

On tietysti selvä, että nämä ohjeet tulee yhdistää kunnolliseen liikuntarutiiniin, jotta voisit saada hyvät tulokset painonpudotuksessa kauran avulla.