Logo image
Logo image

Verensokerin hallinta luonnollisin konstein

3 minuuttia
Nauttimalla kanelia pystyt parantamaan elimistösi herkkyyttä insuliinille, jotta elimistö olisi vähemmän riippuvainen tästä hormonista verensokerin hallitsemisessa.
Verensokerin hallinta luonnollisin konstein
Viimeisin päivitys: 07 helmikuuta, 2019

Ihmiset, joilla on korkea verensokeri, joutuvat jatkuvasti ottamaan huomioon tiettyjä asioita elintavoissaan, jotta heidän verensokerin hallinta on tehokasta. Asia on vakava, sillä jos verensokeria ei pidä silmällä, saattaa seurauksena olla jopa kuolema.

Terveen ihmisen verensokeritaso on 80-100 milligrammaa desilitraa kohden. Elimistön glukoositasoja hallitsee hormoni nimeltään insuliini, jonka ensisijainen tehtävä on verensokerin hallinta. Diabeteksesta kärsivät ihmiset eivät kuitenkaan pysty tuottamaan tarpeeksi tätä hormonia, tai sitten heidän elimistönsä vastustaa sitä. Tämän vuoksi kyseisen sairauden kanssa elävän on hyvin haasteellista hallita kehon korkeita verensokeritasoja.

Diabetesta koskien tulisi aina noudattaa kunnollista lääkehoitoa verensokeritasojen hallitsemiseksi tehokkaasti, mutta on myös olemassa eräitä luonnollisia suosituksia ja tuotteita, joiden avulla verensokerin hallinta onnistuu. Jatka siis lukemista, mikäli korkeiden verensokeritasojen hallinta koskettaa itseäsi tai läheisiäsi – nämä luonnolliset vinkit ovat helppo ja edullinen tapa tehostaa lääkehoitoa.

Verensokerin hallinta luonnollisin keinoin

Harrasta säännöllistä liikuntaa

Veressä olevat sokerit ovat tärkeää polttoainetta kehollesi, ja mitä enemmän liikuntaa harrastat, sitä enemmän polttoainetta elimistösi tarvitsee. Liikunta säännöllisesti harrastettuna voi olla hyvin oleellinen apu verensokerin hallinnassa, ja se vähentää insuliinintarvetta niillä ihmisillä, jotka jo ovat siitä riippuvaisia. Hyvä vaihtoehto on aloittaa päivittäinen liikuntarutiini, johon sisältyy 20-30 minuuttia kohtuullisen vaativaa liikuntaa.

Vähennä hiilihydraattien kulutusta

Minkä tahansa tyyppinen ruoka, josta keho saa hiilihydraatteja, saa lopulta veressä olevan glukoosimäärän kasvamaan. Jotta voisit taistella korkeaa verensokeria vastaan, on suositeltavaa jättää paljon hiilihydraattia sisältävien ruokien nauttiminen pois ruokavaliosta.

Lisää proteiinien määrää ruokavaliossasi

Some figure

Jos syöt vähärasvaista lihaa, kuten kalaa, kananrintaa tai kalkkunaa, pystyt vähentämään hiilihydraattien muuttumista glukoosiksi verenkierrossasi, ja täten sinun on helpompi hallita elimistösi verensokeritasoja.

Pidä ateriavälit tasaisina

Korkeasta verensokerista kärsivät ihmiset hyötyvät terveellisen ruoan syönnistä kahden tai kolmen tunnin välein. Tämä on tärkeää, sillä kyseinen vaiva aiheuttaa äkillisiä verensokeritason laskuja, mikä voi saada ihmisen himoamaan jotakin makeaa ja epäterveellistä.

Ota käyttöön rentouttavat tekniikat

Some figure

Jos sinulla on jatkuvasti paljon stressiä, on todennäköisempää, että maksasi alkaa reagoida tähän vapauttamalla glykogeenia verenkiertoosi. Glykogeeni on kehon toissijainen glukoosin varastointipaikka, ja se voi kohottaa verensokerin määrää nopeasti. On siis erittäin suositeltavaa alkaa noudattaa joitakin itsellesi sopivia rentouttavia tekniikoita, ja kannattaa myös antaa itsellesi päivittäin tarpeeksi aikaa, jotta voisit kunnolla taistella stressiä vastaan.

Kaneli

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kanelilla on hyvä vaikutus diabeteksen ja korkean verensokerin hoidossa. Tämä mauste on hyvin helposti löydettävissä tavallisista ruokakaupoista, ja se parantaa kehosi herkkyyttä insuliinille. Kanelin ansioista pystyt siis tulemaan pikkuhiljaa vähemmän riippuvaiseksi kyseisestä hormonista verensokeritasojesi kontrolloimisessa.

Nopal -kaktus

Some figure

Tutkimusten mukaan nopal -kaktus voi olla hyvin tehokas apu korkeiden glukoositasojen alentamisessa verenkierrossa. Tässä kaktuksessa on paljon kuitua ja muita sellaisia aineita, jotka voivat auttaa kontrolloimaan ja normalisoimaan kehon sokeriaineenvaihduntaa. Kyseinen kaktus on siis ihanteellinen apu niille, jotka kärsivät diabeteksesta.

Valkosipuli

Tässä on myös yksi tuote, jota kaikkien korkeasta verensokerista kärsivien kannattaisi jatkuvasti pitää keittiönsä kaapeissa. On todistettu, että valkosipulin säännöllinen nauttiminen voi vähentää verensokerin määrää 1- ja 2-tyypin diabeteksesta kärsivillä.

Miten valkosipuli sitten vaikuttaa? Kuten nopal -kaktuskin, valkosipuli auttaa normalisoimaan kehon aineenvaihduntaa glukoosia koskien, ja se sisältää myös eräitä muita aineita, jotka saavat aikaan saman tyyppisen reaktion kuin insuliini.

Sipuli

Some figure

Sudanilaisessa Geziran yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan 100 gramman annos raakaa sipulia päivittäin voi alentaa verensokeria niillä, joilla on todettu 1- tai 2-tyypin diabetes. Tämä johtuu siitä, että sipuleissa on runsaasti flavonoideja ja rikkiä.

Jos korkea verensokeri on siis ongelma omalla tai läheistesi kohdalla, ota avuksesi luonnolliset tuotteet, jotta pystyisit hoitamaan itseäsi tehokkaammin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Chase, H. Peter, Fiallo-Scharer, R. (2003). Blood Sugar (Glucose) Testing. Monitoring Diabetes (Testing Blood Sugar).
  • Ribeiro, A. J., Lopes, M., Monteiro, R., Cilloni, G., Veiga, F., & Arnaud, P. (2017). Diabetes. In Nanomedicine for Inflammatory Diseases. https://doi.org/10.1201/978131515235

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.