Logo image
Logo image

Valkosipulimehun parantava vaikutus

1 minuuttia
Valkosipulimehu sisältää antibakteerisia ja sieniä ehkäiseviä ainesosia ja lisäksi se estää verenhyytymien muodostumisen vähentäen siten sydän- ja verisuonitautien riskiä. Valkosipulimehu voi myös ehkäistä erilaisten syöpäsairauksien kehittymistä.
Valkosipulimehun parantava vaikutus
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Valkosipulin lääkitsevät ja terveyttä edistävät ominaisuudet on tunnettu ympäri maailmaa jo vuosisatojen ajan. Valkosipuli sisältää lukuisia elimistön toiminnan kannalta elintärkeitä ravinteita ja mikä parasta, se on täysin luonnonmukainen vaihtoehto!

Paras tapa käyttää hyväkseen valkosipulin terveyshyödyt on käyttää raakaa valkosipulimehua, sillä kun sitä lisää ruokiin makua lisäämään, se menettää kuumennettaessa suurimman osan terveyshyödyistään.

Valkosipulin sisältämiin ravinteisiin kuuluvat A-, B6-, C- ja E-vitamiinit sekä monet mineraalit kuten kalsium, kupari, rikki, rauta, kalium, seleeni ja fosfori.

Some figure

Valkosipuli lääkkeenä

Yksi valkosipulimehun suurimmista terveyshyödyistä on sen tuoma apu flunssakierteestä, jatkuvista astmakohtauksista ja muista hengitysteihin liittyvistä ongelmista kärsiville.

Valkosipuli vahvistaa kehon immuunijärjestelmää tehden siitä vastustuskykyisemmän ympäristöstämme löytyviä loputtomia viruksia ja bakteereita vastaan.

Valkosipulimehun säännöllinen nauttiminen auttaa ehkäisemään verenkiertohäiriöitä tehden siitä mainion keinon ylläpitää sydämen ja verenkiertojärjestelmän toimivuutta, pitää verenpaine ihanteellisena ja lisätä hyvien kolesterolien määrää, mikä auttaa ehkäisemään valtimonrasvoittumia.

Some figure

Valkosipulimehun nauttiminen auttaa minimoimaan veritulpan riskin. Tämä puolestaan on tärkeää erilaisten kohtausten ehkäisemisen kannalta, jotka yleensä johtavat peruuttamattomiin seurauksiin.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että valkosipulimehua päivittäin juovilla henkilöillä on pienempi todennäköisyys sairastua erityyppisiin syöpäsairauksiin kuten keuhkosyöpään, vatsasyöpään ja paksusuolisyöpään.

On myös todistettu, että tehokkaiden ainesosiensa vuoksi se torjuu erinomaisesti bakteereja, viruksia, mikrobeja ja sieniä, mikä tekee siitä mainion, luonnonmukaisen vaihtoehdon kaikenlaisten tulehdusten torjumiseen.

Kuinka nauttia valkosipulimehua?

Some figure

Valkosipulista voi valmistaa mehua seuraavanlaisesti:

 • kaksi tai kolme porkkanaa
 • kaksi valkosipulin kynttä
 • yksi omena
 • muutama varsi persiljaa
 • pieni pala inkivääriä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää kaksi kupillista vettä. Sekoita ainekset ja siivilöi seos. Tätä nestettä suositellaan juotavaksi tyhjään vatsaan päivittäin.

Toinen samantyyppinen juoma, valkosipulismoothie, valmistetaan seuraavanlaisesti:

 • kaksi omenaa
 • yksi paprika
 • yksi valkosipulin kynsi

Sekoita ainekset yhteen ja juo tyhjään vatsaan.

Kummankin reseptin kohdalla voit myös käyttää mehustinta, jos sinulta löytyy sellainen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Durak, I., Kavutcu, M., Aytaç, B., Avcı, A., Devrim, E., Özbek, H., & Öztürk, H. S. (2004). Effects of garlic extract consumption on blood lipid and oxidant/antioxidant parameters in humans with high blood cholesterol. The Journal of nutritional biochemistry15(6), 373-377. Available at: https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2004.01.005. Accessed 05/03/2020.
 • Federación Española de Nutrición (2013). Ajo. Available at: http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/ajo.pdf. Accessed 05/03/2020.
 • Harris, J. C., Cottrell, S., Plummer, S., & Lloyd, D. (2001). Antimicrobial properties of Allium sativum (garlic). Applied microbiology and biotechnology57(3), 282-286. Available at: https://link.springer.com/article/10.1007/s002530100722. Accessed 05/03/2020.
 • Nantz, M. P., Rowe, C. A., Muller, C. E., Creasy, R. A., Stanilka, J. M., & Percival, S. S. (2012). Supplementation with aged garlic extract improves both NK and γδ-T cell function and reduces the severity of cold and flu symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled nutrition intervention. Clinical Nutrition31(3), 337-344. Available at: https://doi.org/10.1016/j.clnu.2011.11.019. Accessed 05/03/2020.
 • Nicastro, H. L., Ross, S. A., & Milner, J. A. (2015). Garlic and onions: their cancer prevention properties. Cancer prevention research8(3), 181-189. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4366009/. Accessed 05/03/2020.
 • Ried, K., Frank, O. R., Stocks, N. P., Fakler, P., & Sullivan, T. (2008). Effect of garlic on blood pressure: a systematic review and meta-analysis. BMC cardiovascular disorders8(1), 13. Available at: https://link.springer.com/article/10.1186/1471-2261-8-13. Accessed 05/03/2020.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.