Logo image
Logo image

Näin suoristat hiukset luonnollisesti

3 minuuttia
Jos haluat suoristaa hiukset ilman kemikaaleja tai lämpöä, saat tästä artikkelista parhaat vinkit hiusten siloittamiseen. Nämä luonnolliset hoidot eivät pelkästään suorista hiuksia vaan myös ravitsevat niitä.
Näin suoristat hiukset luonnollisesti
Viimeisin päivitys: 20 marraskuuta, 2018

Luonnollisesti kihartuva tukka voi olla vaikea suoristaa kunnolla. Usein hiukset kihartuvat itsestään varsinkin kostealla ilmalla. Monet naiset kaipaavat suoria hiuksia, mutta eivät halua vahingoittaa kuontaloaan käyttämällä voimakkaita kemikaaleja tai suoristusrautaa. Näin suoristat hiukset luonnollisesti.

Etenkin suoristusraudan jatkuva käyttö haurastuttaa hiuksia ja voi johtaa niiden kuivumiseen. Kihartuvat hiukset ovat yleensä luonnostaan kuivemmat, joten ne tarvitsevat enemmän suojausta ja ravitsemista. Tästä artikkelista löydät vinkit hiusten luonnolliseen suoristamiseen ilman haitallisia apuvälineitä.

Näin suoristat hiukset ilman sivuvaikutuksia

Pitkät ja sileät hiukset ovat kauniit, mutta kaikki eivät ole saaneet syntymälahjaksi pehmeitä ja kiiltäviä kutreja. Hiusten pysyvä suoristaminen (jonka vaikutus kestää muutaman kuukauden) tarjoaa vaihtoehdon kurittomien, kihartuvien hiusten suoristukseen.

Permanenttisuoristus voi kuitenkin vahingoittaa hiussuortuvia ja tekee niistä usein kuivat ja hauraat. Vain toistuvat hoidot saavat hiukset näyttämään taas sileiltä ja kauniilta. Suoristuksesta tulee inhottava noidankehä, josta on vaikea päästä eroon.

Some figure

Monet käyttävät suoristusrautaa sileiden hiusten saamiseksi. Suoristusraudan lämpö sulkee hiussuomut ja sen vaikutus kestää muutaman tunnin tai päivän. Kun hiukset pestään tai ne kastuvat, avautuvat hiussuomut ja pörröisyys palaa.

Monet naiset suoristavat hiuksensa joka päivä ennen töihin lähtöä ja viikonloppumenoja varten. Jatkuva suoristaminen aiheuttaa hiusten kuivumista ja haaroittumista.

Suositeltua lukemista: Hiusten luonnollinen suoristus kotitekoisilla naamioilla

Näin suoristat hiukset luonnollisilla aineilla

Jos et halua vahingoittaa ja kuivattaa hiuksia jatkuvalla suoristusraudan tai kemikaalien käytöllä, on sinulla kaksi vaihtoehtoa: joko jätät hiukset sellaiseksi kuin ne luonnollisesti ovat tai kokeilet kotitekoisia suoristushoitoja. Alta löydät parhaat reseptit kotona tehtävään hiusten hoitoon. Näin suoristat hiukset kotona itse.

Kookosmaito ja sitruunamehu

Kookosmaito ja sitruuna huoltavat ja pehmittävät hiuksia. Valmista hoitoaine sekoittamalla 2 dl kookosmaitoa ja yhden sitruunan mehu keskenään.

Pese hiukset normaalisti shampoolla ja käytä sitten kookosmaitoa hoitoaineen sijaan. Anna hoidon imeytyä muutaman minuutin ajan, huuhtele hiukset lämpimällä vedellä ja anna kuivua. Toista hoito kaksi kertaa viikossa parhaiden tulosten saamiseksi.

Banaani ja maito

Some figure

Banaanista saa runsaasti ravintoaineita, kuten B6-vitamiinia, joka on erityisen hyödyllinen hiuksille. Banaanin luonnollinen sokeri palauttaa hiusten kiillon ja pehmeyden.

Maidosta puolestaan saa proteiineja ja sokereita, jotka vahvistavat ja ravitsevat hiuksia. Se, miten paljon tarvitset näitä raaka-aineita hoidon valmistamiseen, riippuu hiusten pituudesta ja paksuudesta.

Kuori banaani ja muussaa se huolellisesti. Lisää maito ja muodosta juokseva tahna. Levitä hoito märkiin hiuksiin ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Huuhtele hiukset ja harjaa ne.

Hunaja, oliiviöljy, kookosöljy ja maito

Voit valmistaa tämän naamion nopeasti ja helposti. Suurin osa aineksista sinulta saattaakin jo löytyä ruokakaapista.

Ainekset:

Valmistus ja käyttö:

 • Sekoita hunaja, oliiviöljy, maito ja kookosöljy kattilassa.
 • Anna seoksen poreilla matalalla lämmöllä, kunnes se paksuuntuu.
 • Poista liedeltä ja anna jäähtyä.
 • Levitä seos hiuksiin juurista latvoihin.
 • Peitä hiukset suihkulakilla ja anna imeytyä 3 tunnin ajan.
 • Kun vaikutusaika umpeutuu, pese hiukset shampoolla ja käytä hoitoainetta.

Suositeltua lukemista: Hunaja ja kaneli – lyömätön yhdistelmä

Mansikka, maito ja hunaja

Some figure

Tämä hoito silottaa hiukset ja antaa niille ihanan mansikkaisen tuoksun.

Ainekset:

Valmistus ja käyttö

 • Pese mansikat ja leikkaa ne paloiksi.
 • Lisää mansikat, maito ja hunaja tehosekoittimeen.
 • Levitä seos märkiin hiuksiin ja anna imeytyä 2 tuntia.
 • Pese shampoolla ja käytä hoitoainetta. Harjaa hiukset märkinä.

Oliiviöljy ja kananmuna

Sekä öljyllä että kananmunalla on kiinnostavia ominaisuuksia hiusten kannalta. Kananmunan sisältämät proteiinit sulkevat hiussuomut ja tekevät hiuksista helpommin käsiteltävät ja sileät. Oliiviöljy ravitsee hiuksia, ja tekee niistä pehmeät ja kiiltävät. Tarvitset kaksi raakaa munaa ja tilkan oliiviöljyä.

Hiero hoito hiuksiin ja anna vaikuttaa tunnin ajan tai niin kauan, että hiukset kuivuvat. Kostuta hiukset uudelleen, anna vaikuttaa vielä tunnin ajan ja pese hiukset normaalisti.

Sitruuna ja hunaja

Some figure

Hunaja kosteuttaa ja suojaa hiuksia. Sekoittamalla hunajaa sitruunaan saat loistavan hiuksia pehmittävän naamion. Sekoita ruokalusikallinen hunajaa puolikkaaseen ruokalusikalliseen sitruunamehua ja levitä hiuksiin. Voit tarvita enemmän aineksia, jos hiuksesi ovat pitkät ja tuuheat.

Kun hoito on levitetty tasaisesti hiuksiin, kietaise lämmin pyyhe hiusten ympärille ja anna vaikuttaa 45 minuuttia. Huuhtele ja kampaa huolellisesti.

Papaija ja banaani

Tämä on raikas ja tuoksuva tapa suoristaa hiukset. Banaanin ja papaijan sisältämät proteiinit ravitsevat ja korjaavat hiuksia.

Ainekset:

 • 1 banaani
 • 1 papaija
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus ja käyttö:

 • Kuori banaani ja leikkaa viipaleiksi.
 • Leikkaa papaija paloiksi.
 • Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja murskaa haarukalla tasaiseksi.
 • Levitä hoitoaine hiuksiin tasaisesti ja anna vaikuttaa tunnin ajan (tai kunnes hiukset ovat kuivuneet kokonaan).
 • Pese hiukset lämpimällä vedellä ja harjaa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • VV.AA. (2012).Nutritional and Phyto-Therapeutic Potential of Papaya (Carica Papaya Linn.): An Overview.https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2012.709210
 • VV.AA. (2012).Increasing Strawberry Fruit Sensorial and Nutritional Quality Using Wild and Cultivated Germplasm. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3463575/
 • Martínez López, Ana Isabel. (2017).La eficacia de la sacarosa y la miel en heridas crónicas: Revisión bibliográfica de la literatura.http://tauja.ujaen.es/bitstream/10953.1/6579/1/MartnezLpezAnaIsabel_TFG.pdf
 • National Institutes of Health. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB6-DatosEnEspanol/
 • Congote, Ana Lucía.,Álvarez Cadavid, Catalina. (2007). Elaboración de un producto desrizante para el cabello a base de ingredientes naturales.
 • Al-Waili NS (2001). Therapeutic and prophylactic effects of crude honey on chronic seborrheic dermatitis and dandruff. European Journal of Medical Research; 6(7): 306-308. PMID: 11485891.
 • VV.AA. (2019).Hair smoothing treatments: Perceptions and wrong practices among females in Saudi Arabia.http://www.jddsjournal.org/article.asp?issn=2352-2410;year=2019;volume=23;issue=1;spage=20;epage=23;aulast=Algarni

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.