Logo image
Logo image

Hiuksia vahvistava vesi perunankuorista

3 minuuttia
Perunankuoria voi käyttää loistavana hiuksia vahvistavana ja ravitsevana hoitona. Emme kuitenkaan suosittele sitä vaaleahiuksisille, koska sillä on taipumus tummentaa hiusta.
Hiuksia vahvistava vesi perunankuorista
Viimeisin päivitys: 09 huhtikuuta, 2019

Nykypäivänä kosmetiikkateollisuus tarjoaa satoja hiustenhoitotuotteita, joita käytetään tyydyttämään kaikkien miesten ja naisten hiustenhoitoon liittyvät tarpeet maailmanlaajuisesti. Tiesitkö, että niinkin yksinkertainen asia kuin perunankuoret voi olla juuri se tuote mitä hiuksesi tarvitsevat?

Perunankuoret hyötykäytössä

Useimmat käyttämistämme kaupallisista tuotteista ovat tehneet elämämme helpommaksi ja niistä on tullut meille loistavia kumppaneita, jotka auttavat pitämään hiuksemme terveinä ja kauniina.

Joissain tapauksissa ne eivät kuitenkaan ole niin tehokkaita, kuin niiden tulisi olla. Päin vastoin – ne ovat aiheuttaneet hiusvaurioita ja ongelmia kemikaalisten reaktioiden myötä.

Monet ihmiset ovat kuitenkin unohtaneet, että on olemassa myös kotona tehtäviä hoitoja, jotka kykenevät vahvistamaan ja ravitsemaan hiuksia stimuloiden hiusten kasvua ja kauneutta.

Tänään haluamme jakaa kanssasi luontaishoidon, joka on vuosien kuluessa auttanut lukuisia naisia säilyttämään terveet ja tuuheat hiukset: perunankuorivesi.

Tämä on yksinkertainen ratkaisu, joka voi antaa hiuksillesi luonnollista kiiltoa ja ajan kuluessa se voi vahvistaa hiusjuuria sekä vähentää harmaita hiuksia. Ota perunankuoret hyötykäyttöön ja kaunista hiuksiasi!

Perunankuoret ja niiden ominaisuudet

Some figure

Kuten lähes kaikkien hedelmien ja vihannesten kuoret, myös perunankuoret ovat se osa, joka useimmiten päätyy roskakoriin, sillä kuoret vaikuttavat hyödyttömiltä.

Vaikka niitä ei yleensä käytetäkään ruoanlaittoon, on niihin itse asiassa tiivistynyt tärkeitä ominaisuuksia, joita voi niiden hukkaan heittämisen välttämiseksi käyttää muilla tavoin.

Perunankuoret koostuvat arviolta lähes 50 % polysakkaridistä, joka on ravintokuituyhdiste. Se on myös merkittävä kaliumin lähde. Tällä mineraalilla on erittäin tärkeä rooli kehon elektrolyyttitasapainon ylläpitämisessä.

Perunankuoret sisältävät myös pieniä määriä C-vitamiinia, tiamiinia eli B1-vitamiinia, riboflaviinia eli B2-vitamiinia ja vesiliukoista niasiinia eli B3-vitamiinia. Nämä ovat erinomaisia vitamiineja hiustenhoidon kannalta, sillä ne ravitsevat syvältä ja saavat aikaan antioksidanttivaikutuksen, joka ehkäisee hiusvaurioita.

Kuoret sisältävät myös mineraaleja, kuten kalsiumia, mangaania, sinkkiä ja rautaa, sekä useita fenoleja ja glykoalkaloideja.

Perunankuoret hiustenhoidossa

Some figure

Tätä perinteistä hoitoa on käytetty jo kauan sen ravitsevien ominaisuuksien takia, jotka tekevät siitä erinomaisen kauneushoidon hiuksille.

Sisältämiensä tärkkelysten ansiosta käytettäessä tuotetta hiuspohjaan ja hiuksiin, se voi auttaa vahvistamaan hiuspohjaa ja pääsemään eroon hiusongelmista, kuten hiustenlähtö ja kuivuus.

Se pitää hiukset myös kiiltävinä ja vahvoina, ja säännöllinen käyttö voi olla erinomainen apu estämään ja vähentämään harmaita tai valkoisia hiuksia, joita voi ilmestyä, vaikka olisitkin nuori.

Tämä tapa ei ole yhtä tehokas värjäämään hiuksia kuin kemikaaliset väriaineet, mutta säännöllisesti käytettynä se tummentaa hiusta auttaen vähentämään harmaita hiuksia tai tehden tummista hiuksista vieläkin tummemmat.

Tämän takia emme suosittele tämän tuotteen käyttämistä henkilöille, joilla on vaaleat tai vaaleanruskeat hiukset, sillä se voi vaikuttaa hiustesi väriin.

Kuinka valmistaa perunankuorivettä hiuksillesi

Some figure

Ei ole olemassa tiettyä reseptiä perunankuorien ominaisuuksien uuttamiseen. Yleisesti ottaen kaikki mitä sinun täytyy tehdä, on keittää kuoret tarpeeksi isossa määrässä vettä ja sen jälkeen käyttää tätä vettä hiushoitona.

Ainesosat

  • 5 perunan kuoret
  • Vettä (tarpeellinen määrä kuorien keittämiseen)

Ohjeet

  • Keitä perunankuoria kattilassa kunnes vesi kiehuu. Pienennä sitten lämpötilaa ja keitä hiljalleen vielä 30 minuuttia, jotta saat aikaan väkevän nesteen.
  • Kun se on valmista, poista kattila liedeltä ja anna nesteen jäähtyä. Kaada neste purkkiin siivilöinnin jälkeen.

Levitystapa

  • Pese hiukset kuten normaalisti, mutta käytä perunankuorivettä pelkän veden sijasta viimeisellä huuhtelukerralla.
  • Tämä hoito tulisi toistaa kaksi tai kolme kertaa viikossa ja pian huomaat omistavasi terveemmät hiukset.

Huomataksesi kuinka hyvä hoito on kyseessä, kokeile sitä muutaman viikon ajan. Vaikka tulokset eivät olekaan huomattavissa heti, huomaat ne kyllä muutaman päivän sisällä säännöllisen käytön aloittamisesta.

Parasta tämän hoidon valinnassa on se, että sillä ei ole lainkaan sivuvaikutuksia ja sitä voi käyttää yhdessä muiden hiustenhoitotuotteiden kanssa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.