Näillä konsteilla saat vahvat hiukset

Näillä konsteilla saat vahvat hiukset

Viimeisin päivitys: 15 marraskuuta, 2018

Kaikkihan meistä haluavat hiusten näyttävän kauniilta ja vahvoilta. Joskus hiukset voivat kuitenkin olla huonossa kunnossa, näyttää killottomilta ja katkeilla jatkuvasti. Joskus jopa hiusten kasvu tuntuu tyssäneen kokonaan. Monet meistä turvautuvat kalliisiin hoitoihin, jotka lupaavat palauttaa hiusten kiillon ja kauneuden. Tiesitkö, että on myös olemassa monia edullisia hoitokeinoja, joita voi kokeilla kotiloissa? Jatka lukemista, niin saat tietää, miten saat vahvat hiukset luonnollisin keinoin.

Vahvat hiukset yksinkertaisilla keinoilla

1. Hiusten hoito sisältäpäin eli ruokavalio

Hiusten hoito sisältäpäin tarkoittaa terveellisen ruokavalion noudattamista.

 

Ulkoinen hoito tulisi aina suorittaa sisäisen hoidon tukena. Jos haluat kauniit ja vahvat hiukset, tulee sinun panostaa terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon, joka sisältää paljon hiuksia vahvistavia ravinteita. Mitä ne sitten ovat?

  • B-vitamiini: Tätä saat suurimmasta osasta vihreitä vihanneksia, etenkin lehtikasviksia. Sisällytä tuoreisiin salaatteihin pinaattia, vesikrassia, salaattia, parsakaalia ja rucolaa. Näiden lisäksi kuivatut hedelmät ja jyvätuotteet sisältävät paljon B-vitamiinia.
  • C-vitamiini: Kokeile aloittaa päiväsi lasillisella tuorepuristettua appelsiinimehua, sillä tämä on yksi helpoin keino saada suuri annos C-vitamiinia. Syö myös kiiviä, mangoa, papaijaa ja greippiä.
  • Kokeile terveellisiä teeuutteita esimerkiksi inkivääristä, vihreästä teestä, kortteesta ja valkoisesta teestä.

2. Rosmariini ja oliiviöljy

Rosmariinin ja oliiviöljyn avulla saat vahvat hiukset.

 

Tämä hoito sisältää kaksi todella tehokasta luonnollista elementtiä, jotka ravitsevat hiusta juuresta alkaen, ja kosteuttavat ja hoitavat päänahkaa. Lisäksi rosmariini ja oliiviöljy kiihdyttävät päänahan verenkiertoa ja saavat hiukset kasvamaan nopeammin.

Kokeile tätä hoitoa kaksi kertaa viikossa. Sekoita kaksi ruokalusikallista eteeristä rosmariiniöljyä desilitraan oliiviöljyä ja lämmitä seosta muutaman minuutin ajan mikrossa. Jos sinulla ei satu olemaan rosmariiniöljyä tai sitä ei ole saatavilla, voit ostaa tuoretta rosmariinia ja uuttaa kahta oksaa desissä vettä. Lisää uute sitten oliiviöljyn sekaan. Anna seoksen seistä muutaman tunnin ajan, ja hiero se sitten suoraan päänahkaan shampoopesun jälkeen. Anna imeytyä 10 minuuttia ja huuhtele pois huolellisesti.

3. Vahvat hiukset luonnollisten öljyjen avulla

Valmista hiushoito avokadosta ja E-vitamiinista.

 

Tähän hoitoon tarvitset puolikkaan avokadon ja E-vitamiinikapselin. Kapseleita löytyy yleensä apteekeista ja hyvinvointimyymälöistä. E-vitamiini stimuloi päänahkaa ja kiihdyttää hiusten kasvua. Jos E-vitamiinia ei ole saatavilla, voit käyttää myös kookosöljyä.

Kaavi puolikkaan avokadon hedelmäliha ja muussaa se haarukalla tasaiseksi. Riko E-vitamiinikapseli ja tiputtele öljy avokadon sekaan tai käytä kolme tippaa kookosöljyä. Sekoita hyvin ja levitä märkiin hiuksiin, anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele huolellisesti. Kokeile tätä hoitoa kerran viikossa ja pian huomaat, miten vahvoilta ja kiiltäviltä hiuksesi näyttävät. Avokadon öljyt korjaavat ja ravitsevat hiusta.

4. Naamio kananmunasta ja oluesta

Kananmunasta ja oluesta valmistettu naamio auttaa hiuksia kasvamaan nopeammin.

 

Tämä oluesta ja kananmunasta valmistettu naamio tekee ihmeitä hiuksille ja stimuloi niitä kasvamaan nopeammin. Naamion avulla saat kiiltävät ja vahvat hiukset. Kokeile naamiota kerran viikossa.

Tarvitset kolme kananmunan keltuaista ja puolikkaan lasillisen vaaleaa olutta. Kaada tehosekoittimeen ja sekoita hyvin. Levitä hiuksiin ja anna imeytyä 20 minuuttia. Suosittelemme käyttämään muovihanskoja, sillä naamion levitys voi olla sotkuista hommaa. Huuhtele naamio pois lämpimällä vedellä vaikutusajan umpeuduttua. 

5. Nokkosvesi

Nokkosvesi auttaa korjaamaan hiusten vaurioita.

 

Nokkosvesi on yllättävän tehokas aine kauneudenhoidossa, jota vanhat sukupolvet ovat käyttäneet vuosikymmeniä. Nokkosveden sisältämät ainekset sopivat hyvin hiusten hoitoon ja vahvistamiseen, hiusvaurioiden korjaamiseen ja hiusten kasvun kiihdyttämiseen. Nokkosta löytyy monesta eri kauneudenhoitotuotteesta, etenkin luonnollisen kauneudenhoidon puolella.

Kerää nokkoset takapihalta tai suojaisasta paikasta, joka ei ole lähellä suuria moottoriteitä. Tarvitset viisi nokkosen lehteä, jotka lisätään kupilliseen kiehuvaa vettä. Anna seoksen uuttua viitisen minuuttia. Kun uute on viilentynyt, voit levittää sen hiuksiin sormin. Hiero päänahkaa kymmenen minuuttia samalla kun levität nokkosveden hiuksiin. Huuhtele hiukset lämpimällä vedellä. Tämän hoidon voi tehdä kahdesti viikossa.

Nokkoset voi kerätä talteen kesällä ja pakastaa talven yli: näin sinulla on aina nokkosveden ainekset saatavilla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Duque, A. M. R., Londoño-Londoño, J., Álvarez, D. G., Paz, Y. B., & Salazar, B. L. C. (2013). Comparación del aceite de aguacate variedad hass cultivado en colombia, obtenido por fluidos supercríticos y métodos convencionales: Una perspectiva desde la calidad. Revista Lasallista de Investigación. https://doi.org/10.1021/jz9000856
  • ELTIEMPO. (2007). Logran obtener un aceite “gourmet” del aguacate. Redacción ELTIEMPO.
  • Salas López, L. (2015). Aguacate simbolo de juventud, belleza y salud. MARKETING AND COMMERCIAL STREAM.
  • Zárate, H. (2009). Proteínas. Nutricion Clinica y Dietetica Hospitalaria. https://doi.org/10.1055/s-0031-1276644

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.