Hiusnaamio kananmunasta

· huhtikuu 26, 2015

Kananmuna ei enää ole pelätty ruoka-aine, vaan sitä pidetään vartalon ravitsemisen ja hiusten kunnon kannalta hyödyllisenä tuotteena. Käsitys siitä, että kananmuna lisää kolesterolia, ollaan unohtamassa.

Kananmuna on proteiinipitoinen ruoka-aine, josta elimistö saa terveellisiä rasvoja. Selkeyttääkseni asiaa esittelen tässä kananmunan ravintohyödyt, jotka ovat syynä siihen, että tänä päivänä terveysalan asiantuntijat suosittelevat sitä huoletta syötäväksi kerran päivässä.

Kananmunasta saa erilaisia vitamiineja, kuten B5-, B12-, A-, D- ja E-vitamiinia.  Se myös sisältää seleeniä, rautaa, jodia, foolihappoa sekä koliinia.

Vahingoittuneet hiukset

Jatkuva altistuminen ultraviolettisäteille vahingoittaa kehomme ihoa, tämä on selvää. On kuitenkin helppo unohtaa, että päänahkamme on myös ihoa, joka kärsii auringon haitallisesta vaikutuksesta. Lisäksi ympäristön saasteet, hiusten värjäyksessä käytetyt kemikaalit, sekä jatkuva hiustenkuivaajan tai suoristajan käyttäminen aiheuttavat huomattavaa vahinkoa. Siksi on tärkeää löytää keinoja hiusten terveyden elvyttämiseksi, sekä niiden luonnollisen kiillon ja kestävyyden palauttamiseksi.

Kuinka kananmuna auttaa hiusten kunnon parantamisessa?

Kananmunan sisältämä proteiini sekä terveelliset rasvat auttavat ravitsemaan hiustuppea ja päänahkaa, johtaen siten terveempään ja tuuheampaan tukkaan. Tämä tekee uusista hiuksista vahvemmat, kestävämmät, kiiltävämmät ja pehmeämmät, sekä estää hiusten ennenaikaista katkeamista, joka tekee hiuksista heiveröisen ja epäsiistin näköiset.

hiusten_kasvu

Mikäli pelkäät, että hiuksesi tulevat tuoksumaan omituiselta, siihen ei ole aihetta. Kananmunaa käytetään tässä naamiona. Vispaa yksi muna (keltuainen ja valkuainen), ja hiero sitten tämä hiuksiisi tasaisesti. Jätä vaikuttamaan ainakin 15-20 minuutiksi, jotta kananmunan ominaisuudet ehtivät tehdä tehtävänsä. Huuhdo sitten pois vedellä (kylmällä tai huoneenlämpöisellä), ja pese hiuksesi normaaliin tapaan.

Muista: Kokonainen kananmuna tulee mielellään käyttää normaaleihin hiuksiin, ainoastaan keltuainen kuivaan tukkaan, ja ainoastaan valkuainen rasvaisuuteen taipuvaan tukkaan. Valkuainen yksinään tulisi käyttää joka toinen viikko, kun taas kaksi muuta vaihtoehtoa tulee toistaa kerran kuussa.

Pidä mielessä, että liiallinen tai liian usein toistuva kananmunan käyttö ei lisää sen vaikutuksen määrää. Päinvastoin, tällä saattaa itse asiassa olla epätoivottu vaikutus hiuksiisi.

Seuraavaksi esittelen kolme kananmunapohjaista naamiota erilaisia hiusongelmia varten:

1. Naamio kuiville hiuksille

Ainekset

  • 1 kananmuna
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista majoneesia

Ohjeet

Vispaa kananmuna, kunnes se on hyvin juoksevaa. Lisää sitten oliiviöljy ja majoneesi, ja sekoita ainekset hyvin.

Käyttö

Hiero seos hiuksiisi ja anna vaikuttaa vähintään 20-30 minuutin ajan. Huuhdo pois vedellä, ja pese hiuksesi normaaliin tapaan.

2. Kihartumista estävä naamio

Ainekset

  • 2 isoa mansikkaa
  • 1 luonnonjogurtti
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa
  • 1 kananmunan valkuainen

Ohjeet

Murskaa mansikat kulhossa, lisää muut ainekset, ja sekoita kunnes tuloksena on tasainen tahna.

Käyttö

Levitä hiuksiisi ja anna vaikuttaa noin puolen tunnin ajan. Huuhdo lämpimällä vedellä ja pese hiukset normaaliin tapaan.

3. Naamio heikoille ja hauraille hiuksille

Ainekset

  • 1 kananmuna
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista hunajaa

Ohjeet

Vispaa kananmuna, lisää muut ainekset, ja sekoita hyvin.

Käyttö

Levitä päänahkaan ja hiero. Anna vaikuttaa 30 minuutin ajan ja pese sitten hiuksesi miedolla shampoolla.

 

Sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä hellävaraista ja edullista ratkaisua hiustesi hyvinvoinnin palauttamiseksi! Et menetä mitään kokeillessasi, ja sen lisäksi että kananmunat ovat erittäin hyväksi ruokavaliollesi, ovat ne myös fantastinen hiustesi elvyttäjä ja kaunistaja.