Hoito hunajasta ja sipulista hiustenlähtöön

Suuren rikkipitoisuutensa ansiosta sipuli aktivoi päänahan verenkiertoa ja edistää hiusten kasvua, ehkäisten samalla hilsettä ja tulehduksia.
Hoito hunajasta ja sipulista hiustenlähtöön

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Liiallinen hiustenlähtö ja huono hiustenkasvu ovat joitakin yleisimpiä ulkonäköongelmia ihmisillä. Vaikka on osoitettu, että on normaalia menettää 50-100 hiusta joka päivä, yhä useammassa tapauksessa hiuksia putoilee tätä enemmän. Normaalia runsaampaan hiustenlähtöön on monia mahdollisia syitä.

Useimmiten tämä johtuu ravintoainepuutoksista ja jatkuvasta stressistä, joka ajan myötä heikentää ja ohentaa hiuksia.

Ongelmaa ei ole helppo ratkaista, ja hiusten elinvoiman ja tuuheuden palauttamiseksi vaaditaankin lähes aina useita kokeiluja.

Onneksi hiustenlähtöön on olemassa runsas joukko vaihtoehtoisia hoitoja, joiden ainesosista hiukset saavat hyödyllisiä ravintoaineita. Näiden joukossa on mm. sipulista ja hunajasta valmistettu hoito, joka antaa hiuksille kiiltoa ja taistelee niiden putoilua vastaan.

Kokeile!

Miksi sipulia ja hunajaa kannattaa käyttää hiustenlähtöön?

hunaja-sipulihoito hiustenlähtöön

Sipulimehu on yksi parhaista hiusten ohenemista ja liiallista lähtöä ehkäisevistä tuotteista. Tämä johtuu sen suuresta rikkipitoisuudesta, tärkeästä hivenaineesta, joka aktivoi verenkiertoa päänahassa ja karvatupissa, edistäen hiusten tervettä kasvua.

Itse asiassa rikkiä pidetään yhtenä hiusten tärkeimpänä ravintoaineena, sillä sitä tarvitaan ylläpitämään kollageenia ja keratiinia. Se voi myös hillitä hilseen ja päänahan tulehduksen kaltaisia ongelmia antiseptisten ja sieniä tuhoavien yhdisteidensä ansiosta.

Koska sipuli sisältää runsaasti antioksidantteja, sen säännöllinen käyttö auttaa ehkäisemään ennenaikaista harmaantumista ja iän myötä tulevaa hiusten ohenemista. On osoitettu, että sen käyttö auttaa elvyttämään päänahkaa ja hiuskuituja, kumoten vapaiden radikaalien ja myrkkyjen aiheuttamia vaurioita.

Yhdessä luomuhunajan hyötyjen kanssa se on valmis hoito, joka taistelee kuivia ja hauraita hiuksia vastaan ja lisää niiden kiiltoa.

Kuinka sipuli-hunajahoito valmistetaan

sipulimehu

Jotta saisit erinomaisia tuloksia, suosittelemme käyttämään 100 % puhdasta mehiläishunajaa, sillä jalostetuissa tuotteissa ei ole samoja ravintoaineita.

Halutessasi voit lisätä hoitoon E-vitamiinikapselin, erityisesti jos hiustenlähdön kanssa esiintyy muutoksia päänahassa.

Ainekset

 • 2 sipulia
 • 4 rkl puhdasta mehiläishunajaa
 • 1 kapseli E-vitamiinia (valinnainen)
 • 1 ilmatiivis lasipurkki

Ohjeet

 • Kuori sipulit, viipaloi ne ja laita tehosekoittimeen.
 • Sekoita muutaman sekunnin ajan, kunnes saat mehevän massan.
 • Laita se lasipurkkiin yhdessä hunajan kanssa.
 • Halutessasi lisää E-vitamiinikapseli.
 • Sulje purkki tiukasti ja anna olla pimeässä 48 tuntia.
 • Tämän jälkeen erota siivilällä sipulinpalat.

Käyttötavat

 • Jaa hiukset muutamaan osaan ja hankaa niihin tätä hoitoa pehmein, pyörivin liikkein.
 • Käytä sitä kaikkialle hiuksiin, erityisesti oheneviin kohtiin.
 • Peitä hiukset suihkumyssyllä ja anna vaikuttaa 2 tuntia. Pese sitten hiukset normaalilla shampoollasi.
 • Sipulin haju voi olla melko voimakas, mutta se lähtee kun hiukset kuivuvat.
 • Toista tämä hoito vähintään kolme kertaa viikossa, vaikka parasta olisi tehdä se joka päivä.
 • Pidä mielessä, että hoidon vaikutukset hiustenlähtöön eivät näy välittömästi, joten sen käyttöä tulisi jatkaa useita kuukausia.

Suosittelemme myös lukemaan: 7 vinkkiä hiustenlähdön torjumiseksi

Vinkkejä parhaiden tulosten saamiseksi

hiustenlähtö johtuu monesti stressistä

Tämän kotihoidon täydentämiseksi on tärkeää parantaa ruokailutottumuksia ja juoda enemmän vettä. Syö enemmän ruokia, joissa on proteiinia, antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita.

Lue myös tarkkaan normaalien hiustenhoitotuotteidesi etiketit ja varmista, etteivät niiden kemikaaliyhdisteet ole haitallisia hiuksillesi. Vaikka et kenties kiinnitä asiaan juurikaan huomiota, liiallinen hiustenlähtö voi olla seurausta hiuksillesi sopimattomien tuotteiden toistuvasta käytöstä.

Kamppailetko edelleen hiustenlähtöä vastaan? Valmistaudu tekemään tätä luontaishoitoa ja näe itse, kuinka loistavaa se on.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Rushton, D. H. (2002). Nutritional factors and hair loss. Clinical and Experimental Dermatology.

 • Cotsarelis, G., & Millar, S. E. (2001). Towards a molecular understanding of hair loss and its treatment. Trends in Molecular Medicine. https://doi.org/10.1016/S1471-4914(01)02027-5

 • Mounsey, A. L., & Reed, S. W. (2009). Diagnosing and treating hair loss. American Family Physician.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.