Vahingoittuneiden hiusten hoito - 4 korjaavaa öljyä

Oliiviöljyjen uudistava voima auttaa hiuksiamme kasvamaan terveiksi ja vahvoiksi. Lisäksi se on tehokas syväkosteuttaja ja vähentää karheutta
Vahingoittuneiden hiusten hoito - 4 korjaavaa öljyä
Maria del Carmen Hernandez

Tarkistanut ja hyväksynyt: ihotautilääkäri Maria del Carmen Hernandez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Monet naiset ja miehet kärsivät hiustenlähdöstä ja vahingoittuneista hiuksista. Vahingoittuneet hiukset ja niiden vauriot johtuvat yleensä säämuutoksista, kemikaalien käytöstä, hiusten värjäyksestä sekä muotoilulaitteiden kuten hiustenkuivaajan ja kihartimen käytöstä. Edellä mainitut tekijät tekevät hiukset myös kiillottomiksi ja heikoiksi, mikä on yleensä esteettinen vaiva, mutta joissakin tapauksissa merkki terveydellisistä ongelmista. Vahingoittuneiden hiusten hoito onnistuu myös luonnollisilla tuotteilla, ja tässä artikkelissa esittelemmekin neljä öljyä, jotka auttavat antamaan vahingoittuneille hiuksille niiden kiiltonsa takaisin.

Vahingoittuneet hiukset ja niiden hoito öljyillä

Yleisimpiä vahingoittuneiden hiusten korjaamiseen käytettäviä öljyjä ovat:

 • Arganöljy
 • Kookosöljy
 • Oliiviöljy
 • Manteliöljy

Edellä mainitut öljyt antavat hiuksille kiiltoa ja tekevät niistä elinvoimaiset. Öljyt korjaavat myös kaksihaaraisia hiustenlatvoja.

1. Arganöljy

Arganölyä kutsutaan “Marokon nestemäiseksi kullaksi”, sillä se sisältää runsaasti E-vitamiinia sekä  Omega-3-, -6-, ja -9- rasvahappoja. Ravinteikkaiden ominaisuuksiensa ansiosta se on hyödyllinen lisä hiustenhoitoon.

Toimi näin:

 • Laita muutama tippa arganöljyä kämmenellesi ja hiero sitä vahingoittuneiden hiusten latvoihin – tämä hoitaa latvoja ja lisää hiusten joustavuutta sekä tekee niistä vahvemmat.
 • Lisää öljyä hiustenjuuriin ja anna vaikuttaa 25 minuuttia. Huuhtele sitten hiukset kuten tavallisesti. Hoito piristää ja hoitaa hiuksia.

2. Kookosöljy

Kookosöljyä vahingoittuneiden hiusten hoitoon.

Vain muutama tippa kookosöljyä riittää lisäämään hiuksiin kiiltoa tehden niistä terveemmät, kosteutetummat ja hilseettömät. Suosittelemme käyttämään neitsytkookosöljyä, joka ravitsee hiuksia aina juurista latvaan asti.

Toimi näin:

 • Laita muutama ruokalusikallinen kookosöljyä tiiviiseen, kannelliseen astiaan ja upota se sitten kuumaan veteen, jotta öljy lämpiää. Lisää lämmin öljy tasaisesti kauttaaltaan päänahkaasi ja peitä suihkulakilla 20 minuutin ajaksi. Pese tavalliseen tapaan käyttäen runsaasti shampoota ja hoitoainetta.

3. Oliiviöljy

Tämä on yksi eniten käytetyistä luonnollisista kosmeettisista öljyistä sen suuren E-vitamiinipitoisuuden takia, joka saa hiukset kasvamaan vahvoiksi ja terveiksi. Sillä on myös uudistavia ominaisuuksia, jotka edistävät hiusten kasvua ja kiiltoa. Oliiviöljy myös vähentää hiusten karheutta.

Toimi näin:

 • Hiero hiuksia neitsytoliiviöljyllä juurista latvoihin ja peitä kuumalla pyyhkeellä 5 minuutin ajan. Pese sitten normaalisti ja toista hoito 15 päivän välein. Tämä hoito on ihanteellinen värjätyille hiuksille ja hiuksille, jotka altistuvat jatkuvasti hiustenkuivaajalle ja kihartimelle. 
 • Tee sekoitus neljästä ruokalusikallisesta oliiviöljyä ja vatkatusta kananmunasta. Levitä kauttaaltaan hiuksiin ja anna vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele sitten lämpimällä vedellä. Toista kerran viikossa.
 • Elvyttävä hiusnaamio. Sekoita kolme ruokalusikallista oliiviöljyä hunajaan. Anna asettua 24 tuntia ja lisää sitten puhtaisiin ja kosteisiin hiuksiin, ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele uudestaan vedellä.

4. Manteliöljy

Vahingoittuneet hiukset saavat hoitavaa öljyä manteleista.

Vahingoittuneet hiukset saavat  helposti volyymia tällä hoidolla manteliöljyä käyttäen. Etsi myös naamioita, shampoita sekä muita manteliöljyä sisältäviä hoitotuotteita, sillä lisäämällä manteliöljyä suoraan päänahkaan tulee hiuksista helposti öljyiset, eikä tämä ole siksi suositeltavaa.

Toimi näin:

 • Käytä tuoreiden manteleiden öljyä ainoastaan latvoihin hieromalla sitä hellävaraisesti kunnes öljy on imeytynyt hiuksiin. Kostuta pyyhe niin kuumalla vedellä kuin siedät, ja kääri pyyhe hiuksiisi 5 minuutin ajaksi. Pese sitten hiukset kahdesti poistaaksesi kaikki öljyjäämät.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.