6 hoitokeinoa hiusten ennenaikaiseen harmaantumiseen

Jos haluat säilyttää hiusten värin sekä parantaa niiden kasvutahtia ja lisätä kiiltoa, kokeile rosmariiniteetä. Rosmariinilla on loistava antioksidanttinen vaikutus.

Yksi kauneushuoli, joka vaikuttaa niin miehiin kuin naisiinkin, on harmaiden hiusten esiintyminen. Suurimmalle osalle ihmisiä ilmestyy harmaita hiuksia vanhenemisen edetessä, mutta monet haluavat välttää hiusten harmaantumisen, etenkin jos se tapahtuu ennen 30. ikävuotta.

Onneksi on monia keinoja piilottaa ennenaikainen harmaantuminen. Monet kaupalliset hoidot ovat kieltämättä tehokkaita ja toimivia, mutta on olemassa myös täysin luonnollisia keinoja harmaiden hiusten peittämiseen. Kun käytät luonnollisia aineita, ei sinun tarvitse huolehtia inhottavista allergisista reaktioista tai vaarallisista kemikaaleista.

Miksi hiukset harmaantuvat ennen aikojaan?

Harmaita hiuksia alkaa esiintyä, kun keho lakkaa tuottamasta melaniinia eli tummaa väripigmenttiä. Vuosien myötä ja yksilöstä riippuen melaniinin tuotanto hidastuu vähitellen ja harmaita hiuksia esiintyy.

Yhdysvaltalainen dermatologian akatemia on todennut, että yli puolet maailman väestöstä saa harmaita hiuksia yli 45-vuotiaana. Yksi kolmesta naisesta saa kokonaan harmaat hiukset.

Hiusten ennenaikaiseen harmaantumiseen vaikuttavat mm. seuraavat tekijät:

  • Korkea stressin määrä
  • Geneettiset tekijät
  • Huono ruokavalio, etenkin B12-vitamiinin puute
  • Epäterveelliset tavat, kuten tupakointi, liiallinen alkoholin kulutus, huumausaineiden käyttö
  • Kahvin juominen ja tulisen ruuan syöminen
  • Emotionaaliset ongelma ja harhat

Miten harmaiden hiusten esiintymistä voi ehkäistä?

Alta löytyvät reseptit hyödyntävät luonnollisia, edullisia aineksia, ja ne ehkäisevät hiusten harmaantumista. Samalla ne hoitavat ja suojaavat hiuksia, ja tekevät niistä pehmeät ja kiiltävät. On hyvä muistaa, että hoidot toimivat usein pidemmällä aikavälillä, eivätkä niiden tulokset ole välittömät. Muista siis kärsivällisyys!

Sipuli

Sipulia ennenaikaiseen hiusten harmaantumiseen

Sipulilla on satoja käyttötapoja ja ne sopivat myös kauneudenhoitoon. Sipulit sisältävät paljon hyödyllisiä ravintoaineita, ja sipulia voi käyttää suoraan päänahkaan hiusten harmaantumisen ehkäisyyn.

Iso-Britannian Bradfordin yliopistossa suoritetun kokeen mukaan sipulit sisältävät katalaasi-entsyymiä, joka poistaa hiusjuuressa esiintyviä vaalentavia aineita, jotka johtavat hiusten harmaaseen tai valkoiseen väriin. Sipulin käyttö siis ehkäisee hiusten harmaantumista ja samalla se stimuloi hiusta kasvamaan.

Avokado

Avokado on kosteuttava hedelmä, joka soveltuu tuomaan hiuksiin kiiltoa ja ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista. Avokado sisältää mineraaleja, rasvahappoja ja uudistavaa E-vitamiinia, jotka yhdessä parantavat hiusten kuntoa.

Muussaa avokado haarukalla ja levitä hiuksiin ja päänahkaan naamiona. Anna vaikuttaa puolisen tuntia ja huuhtele hiukset luonnollisesti, niin huomaat heti, miten paljon ravitummilta hiukset näyttävät ja tuntuvat.

Henna

Hennaa hiusten harmaantumisen peittämiseksi

Henna on luonnollinen kasvipohjainen väri, joka saadaan hennapensaasta jauhamalla. Hennaa voi käyttää hiusten värjäämiseen ja samalla vältät kuivattavien värikemikaalien käytön. Hennalla on luonnostaan punertava väri, mutta sitä voi yhdistää muihin aineisiin halutun värin saamiseksi. Voit värjätä hennalla harmaat piiloon.

Sekoita hennajauhetta tilkkaan vettä ja levitä seos hiuksiin. Jos haluat hiuksiin tummemman sävyn, voit sekoittaa hennan joukkoon kookosöljyä.

Saksanpähkinäpuun lehdet

Saksanpähkinäpuun lehdet ovat toinen vaihtoehto harmaiden hiusten piilottamiseen. Lehdet eivät ärsytä päänahkaa tai ihoa, joten myös herkkäihoiset ja allergiset voivat käyttää lehtiä harmaiden värjäämiseen.

Saksanpähkinän lehdet sisältävät junglona-ainesta, joka on luonnollinen väriaine. Väriainetta käytetään usein kosmetiikkatuotteissa. Valmista lehdistä tee ja anna sen uuttua 15 minuuttia. Levitä hiuksiin tasaisesti ja varmista, että levität sitä etenkin harmaille hiuksille.

Salviavoide

Salviaa hiusten harmaantumiseen

Salvia on yrtti, joka sisältää luonnollisia väriaineita, joilla voi vähentää harmaiden hiusten näkyvyyttä. Tummentaaksesi hiusten sävyä ja peittääksesi samalla harmaat, voit käyttää salviateetä. Kiehauta vesi ja lisää tukko salvian lehtiä, anna poreilla puoli tuntia – pitkä haudutusaika varmistaa, että saat kaikki väriaineet irti lehdistä. Levitä neste hiuksiin, mutta anna sen jäähtyä ensin kädenlämpöiseksi. Toista hoito kolme kertaa viikossa.

Rosmariini

Rosmariini on suosittu aines hiustenhoidossa, sillä se stimuloi kasvua ja säilyttää hiusten luonnollisen sävyn. Rosmariini sisältää paljon kahvihappoa ja muita terveellisiä happoja; nämä antioksidantit ehkäisevät hiusten harmaantumista.

Ainekset

  • 20 g rosmariinia
  • 20 g salviaa
  • 400 ml vettä

Valmistus:

Kiehauta vesi kattilassa, lisää yrtit. Kiehuta hetken ajan ja anna seoksen sitten seistä yön yli. Levitä hoito hiuksiin ja päänahkaan aamulla.