Logo image
Logo image

Upeat hiukset kookosöljyä käyttämällä

3 minuuttia
Kookosöljyllä on sienikasvustoa ehkäisevä vaikutus, joten se soveltuu ihanteellisesti esimerkiksi hilseen karkoittamiseen ja hiusten kosteuttamiseen.
Upeat hiukset kookosöljyä käyttämällä
Viimeisin päivitys: 06 lokakuuta, 2018

Hiukset kehystävät kasvoja, joten niiden tulee olla huolitellut ja hyvinvoivat. Jos hiuksesi ovat kuivat ja elottomat, voi niiden ulkonäköä ja terveyttä parantaa nopeasti kookosöljyllä. Kookosöljy palauttaa hiusten kiillon ja terveyden, ja tekee niistä pehmeät ja kauniit.

Kookosöljy on luonnollinen ja hellävarainen aines, joka soveltuu myös herkkähipiäisille ja luonnonkosmetiikkaa suosiville. Kookosöljyn teho hiustenhuollossa on tieteellisesti todistettu ja monet uskovatkin sen toimivan jopa paremmin kuin keinotekoiset valmisteet.

Luonnollinen kookosöljy ei sisällä ollenkaan alkoholia, silikonia tai muita kemikaaleja, joita käytetään usein hiustenhoitotuotteissa ja jotka voivat aiheuttaa vaurioita hiuksille. Puolet kookosöljyn koostumuksesta on lauriinihappoa, joka muistuttaa hiusten luonnollisia proteiineja. Lauriinihappo tekee hiuksista vahvemmat ja pehmeämmät. Tämän lisäksi lauriinihappo on koostumukseltaan kevyttä, ja se pääsee tunkeutumaan syvälle hiussuomuun antaen sille ravintoa ja kiiltoa.

Minkälaista kookosöljyä tulisi käyttää?

Ko0kosöljystä on olemassa erilaisia versioita, ja vaikka kaikki kookosöljyt voivat soveltua hiustenhoitoon, on suositeltavaa käyttää neitsytkookosöljyä tai käsittelemätöntä kookosöljyä seuraavista syistä:

 • Käsittelemätön, kylmäpuristettu kookosöljy ei ole menettänyt prosessoinnin aikana ravintoaineitaan.
 • Kookosöljyn tuoksua ei ole muutettu tai poistettu.

Suositeltua lukemista: 5 kookosöljyvinkkiä terveiden hiuksien saavuttamiseksi

Miten kookosöljyä käytetään hiuksiin?

 

Some figure

Kookosöljy soveltuu ihanteellisesti erilaisten hiusvaivojen hoitoon ja ehkäisyyn. Kookosöljyä on käytetty esimerkiksi Intiassa ja Filippiineillä vuosisatojen ajan hiusten ja päänahan hoitoon, ja etenkin hiuspohjan kuivuuden ehkäisyyn.

1. Korjaa kuivat hiukset

Kookosöljyä käyttämällä voit korjata hiusten vaurioita ja ravita kuivia hiuksia. Mikäli hiukset ovat vaurioituneet erilaisissa kemiallisissa käsittelyissä, kuten hiusten värjäyksessä tai lämpökäsittelyissä, voi kookosöljy palauttaa hiusten pehmeyden ja sileyden nopeasti. Kookosöljy ravitsee hiusta juuresta latvaan.

 

Some figure
 • Laita 3-5 ruokalusikallista kookosöljyä kulhoon. Voit käyttää pienemmän tai suuremman määrän öljyä riippuen hiusten pituudesta ja paksuudesta. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivan annoksen.
 • Hiero kookosöljy käsiisi lämmittääksesi sen ja levitä hellästi niihin alueisiin, jotka kaipaavat kosteutusta ja korjausta eniten. Esimerkiksi hiusten latvat kaipaavat usein erityistä huomiota, sillä ne kuivuvat ja haaroittuvat herkästi.
 • Tee öljyhoito ennen suihkua pyyhkeeseen kietoutuneena, sillä öljy voi valua vaatteille ja sotkea ne.
 • Käytä sormia öljyn levittämiseen ja kampaa sitten hiukset läpi niin, että öljy levittyy tasaisesti. Voit käyttää öljyä sekä päänahkaan, pituuksiin että latvoihin, tai vain yhden alueen hoitoon.
 • Peitä hiukset suihkulakilla tai pyyhkeellä. Suojan aiheuttama lämpö auttaa öljyä tunkeutumaan syvälle hiuksiin.
 • Anna öljyn vaikuttaa 2 tuntia tai yön yli, mikäli hiuksesi kaipaavat syvähoitoa.
 • Pese hiukset lempishampoollasi ja toista shampoopesu niin monta kertaa kuin on tarpeen. Usein öljy lähtee vasta kolmannella pesukerralla, joten kuuraa hiukset kunnolla ennen huuhtelua.
 • Anna hiusten kuivua luonnollisesti.

2. Poista hilse kookosöljyllä

 

Some figure

Kookosöljy soveltuu kuivan, hilseilevän ja kutisevan päänahan hoitoon. Kookosöljy kosteuttaa hiuspohjaa ja lievittää ärsytystä, ja samalla se ehkäisee bakteerien ja sienten kasvun.

 • Levitä kookosöljyä muutama tippa päänahkaan 1-4 kertaa kuussa.
 • Anna öljyn imeytyä tunnin ajan ja pese hiukset sitten huolellisesti shampoolla.
 • Kookosöljyä voi myös levittää ongelmakohtiin, kuten ohimoille koko päivän ajaksi. Pieni tippa riittää ja öljy imeytyy helposti, eikä jätä hiuksia rasvaisen näköisiksi.

Suositeltua lukemista: Luontaishoitoja hilsettä vastaan

3. Yhdistä kookosöljy aloe veraan saadaksesi ylellisen hiushoidon

 

Some figure

Jos hiuksesi kaipaavat pikaista ja tehokasta elvytystä, kokeile tätä aloe veraa ja kookosöljyä sisältävää hoitoa. Aloe vera kosteuttaa ja korjaa hiuksia, kun taas kookosöljy palauttaa niiden pehmeyden ja kiillon. Huomaat eron entiseen jo yhden hoitokerran jälkeen.

 • Nappaa 2 aloe veran lehteä, halkaise ne pituussuunnassa ja kaavi geelimäinen sisus talteen lusikalla.
 • Aseta geeli kulhoon ja lisää vastaava määrä kookosöljyä.
 • Lämmitä seosta mikrossa hetken aikaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä lämmin hoitoaine kaikkialle hiuksiin.
 • Peitä tukka suihkulakilla ja anna imeytyä puolen tunnin ajan.
 • Pese ja huuhtele hiukset normaalisti puolen tunnin jälkeen. Voit toistaa shampoopesun kaksi kertaa.
 • Kuivaa hiukset pyyhkeellä ja nauti pehmeistä, kiiltävistä ja sileistä hiuksistasi.

Kookosöljy sopii hiusten hemmotteluun arjessa ja juhlassa. Säännöllisessä käytössä kookosöljyllä voi hoitaa, vahvistaa ja suojata hiuksia, ja sillä voi korvata perinteiset hoitoaineet. Kookosöljyä voi käyttää pitkävaikutteisiin naamioihin, sekä nopeasti latvoihin siveltyihin hoitoihin, joita ei tarvitse pestä pois.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.