Kookosta, minttua ja kanelia hiusten kasvun kiihdyttämiseen

Tätä hoitoa voi käyttää sekä kuivien että rasvoittuvien hiusten hoitoon ja hiusten kasvun stimulointiin. Voit levittää hoidon joko kaikkialle hiuksiin, jos hiukset ovat kuivat, tai vain latvoihin, mikäli hiuspohjasi rasvoittuu herkästi.
Kookosta, minttua ja kanelia hiusten kasvun kiihdyttämiseen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tuntuuko siltä, että hiukset kasvavat hitaasti tai ovat heiveröiset? Kärsivätkö hiuksesi jatkuvasta hiustenkuivaajan tai muiden muotoiluvälineiden käytöstä? Tästä artikkelista löydät tehokkaan kotitekoisen hoidon, joka auttaa stimuloimaan hiusten kasvua juurista lähtien.

Kolmea tehokasta luonnonainetta käyttämällä virkistät päänahkaa, ravitset juuria ja korjaat syntyneitä vaurioita. Tarvitset kookosöljyä, eteeristä minttuöljyä ja kanelia.

Miten hiusten kasvua voi edistää?

tehosta hiusten kasvua helposti luonnontuotteilla

Hiusnaamiot ja hoitoaineet levitetään usein hiusten keskivaiheilta latvoja kohti, ja ne tähtäävät hiusten ravitsemiseen, kosteuttamiseen ja uudistamiseen.

Jos haluat kiihdyttää hiusten kasvua ja tehdä niistä vahvemmat ja kauniimmat, tulee sinun hoitaa hiuksia juurista lähtien. Hoitamalla päänahkaa pidät hiukset säihkyvinä ja ehkäiset myös hiustenlähtöä.

Tämä kotitekoinen ja luonnollinen hoito auttaa tasapainottamaan talin tuotantoa hiuspohjassa, ja soveltuu etenkin sellaisille ihmisille, joiden päänahka rasvoittuu herkästi. Hoito sopii myös hilseen ehkäisyyn.

Valmistaaksesi hoidon tarvitset seuraavia aineksia:

 • Kolme ruokalusikallista neitsytkookosöljyä
 • 5 tippaa eteeristä minttuöljyä
 • 2 ruokalusikallista jauhettua ceylon-kanelia

Öljyt, jotka stimuloivat hiusten kasvamista

Neitsytkookosöljy sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, ja siitä saa mm. magnesiumia, kuparia ja seleeniä. Lisäksi kookosöljyllä on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä sekä terveydelle että kauneudelle hyödyllisen aineen. Erityisen hyödyllistä öljy on hiuksille ja iholle.

Kookosöljy voi kuulostaa epäilyttävältä hoidolta rasvoittuvalle hiuspohjalle, mutta kookosöljyllä on ravitseva ja tasapainottava vaikutus päänahkaan etenkin säännöllisessä käytössä. Öljy imeytyy helposti ihohuokosiin, eikä se jätä tahmaista, öljyistä tunnetta pienissä määrissä käytettynä.

Kookosöljy lisää kiiltoa ja pehmittää hiuksia. Sama vaikutus saavutetaan usein keinotekoisesti kaupallisissa tuotteissa, joiden vaikutus on lyhytaikainen. Kaupasta löytyvissä naamioissa on usein silikonia tai muita synteettisiä aineita, jotka tarttuvat hiusten pintaan eivätkä hoida niitä.

hiusten kasvu nopeutuu minttuöljyllä

Tämä luonnollinen hoito sopii hyvin yhteen eteeristen öljyjen kanssa, sillä niiden yhteisvaikutus on tehokas jo pienissäkin määrissä. Eteerinen minttuöljy säätelee hiuspohjan talituotantoa ja ehkäisee hiusten liiallista rasvoittumista.

Minttu sopii sekä rasvaisille että normaaleille hiuksille. Tehosta hiusten kasvua hyödyntämällä tätä eteeristä öljyä!

Minttu stimuloi verenkiertoa päänahassa, saa päänahan tuntumaan raikkaalta, ehkäisee hilsettä ja hiuspohjan tulehduksia. Mintulla on antiseptinen vaikutus, joka desinfioi ja hoitaa ihoa.

Voit käyttää myös mintunlehdistä valmistettua teeuutetta, mutta eteerisen öljyn vaikutus on tehokkaampi. Muista käyttää korkealaatuista öljyä, joka ei sisällä synteettisiä ainesosia, joita käytetään yleensä tuoksuöljyinä.

Kiihdytä hiusten kasvua käyttämällä Ceylon-kanelia

Ceylon-kaneli stimuloi mintun tavoin verenkiertoa päänahassa ja hiusjuurissa. Lisäksi se ehkäisee hiustenlähtöä.

Säännöllisesti käytettynä kaneli tuo hiuksiin kauniin rusehtavanpunaisen värin, ja sillä voi vaalentaa tummia hiuksia.

Käytä jauhettua kanelia tämän hoidon valmistamiseen, sillä sitä on helposti saatavilla ja se on edullista. Voit käyttää myös eteeristä kaneliöljyä jauhetun kanelin sijaan.

Näin valmistat hoitavan hiusnaamion

hiusten kasvua voi tehostaa kookoksella

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Käytä lämmintä kookosöljyä (vähintään 24 astetta), sillä lämmin öljy imeytyy ja levittyy paremmin. Tarvitset muutaman ruokalusikallisen kookosöljyä, muutaman tipan minttuöljyä ja ripauksen kanelia. Voit lisätä tai vähentää aineksia sen mukaan, miten pitkät ja paksut hiuksesi ovat.

Valmistus ja käyttö

 • Jaa hiukset osioihin ja levitä hoito suoraan päänahkaan. Hiusten jakaminen osioihin tekee hoidon levittämisestä helpompaa.
 • Jos sinulla on normaalit tai kuivat hiukset, voit levittää hoidon myös muualle hiuksiin. Hiero päänahkaa hellävaraisesti sormenpäillä, jotta öljyt imeytyvät kunnolla ihoon.
 • Peitä hiukset suihkulakilla ja pyyhkeellä. Lämpö tehostaa hoidon imeytymistä.
 • Levitä hoito hiuksiin illalla ennen nukkumaanmenoa ja anna sen imeytyä vähintään 6 tuntia. Voit myös suorittaa hoidon viikonloppuna tai vapaapäivänä, kun sinulla on paljon aikaa.
 • Pese hiukset shampoolla huolellisesti.
 • Suorita hoito kerran tai kaksi viikossa yhden kuukauden ajan.

Kokeile tätä tehokasta hoitoa heti, ja nopeuta hiusten kasvua helposti luonnontuotteilla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Krishna, A. G. G. ., Raj;, G., Singh, B. A. ., Kumar, P. K. P. ., & Chandrashekar, P. (2010). Coconut oil: chemistry, production and its applications. Indian Coconut Journal.

 • Keis, K., Huemmer, C. L., & Kamath, Y. K. (2010). Effect of oil films on moisture vapor absorption on human hair. International Journal of Cosmetic Science. https://doi.org/10.1111/j.1468-2494.2007.00401_2.x

 • Singh, M. P., Chourasia, H. R., Agarwal, M., Malhotra, A., Sharma, M., Sharma, D., & Khan, S. (2012). Honey as complementary medicine – A review. International Journal of Pharma and Bio Sciences.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.