4 tapaa estää hiustenlähtöä

Sen lisäksi, että punajuuri vahvistaa tukkaasi, toimii tämä tuote luonnollisena värinä harmaiden hiusten peittämiseksi.
4 tapaa estää hiustenlähtöä
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hiukset ovat iso osa fyysistä vetovoimaa sekä miehillä että naisilla. Useimmat meistä ottaisivat mielellään pitkän, runsaan ja kiiltävän tukan, sillä se saa koko ulkonäön kohenemaan sekä antaa piristeen myös ihmisen kuvalle omasta itsestään. Mutta totuus kuitenkin on, että moni joutuu todella taistelemaan torjuakseen hiustenlähtöä. Tämä on yksi kaikkein tavallisimmista mutta samalla vaikeimmista ongelmista hiuksia koskien. Tällä kertaa kerromme siis miten voit estää hiustenlähtöä luonnollisin keinoin.

On arvioitu, että terveessä ihmisen päänahassa on noin 100 000 hiusta kaiken aikaa, ja on myös normaalia menettää noin 50-100 hiusta joka ikinen päivä. Mutta jos olet sitä mieltä, että omasta päästäsi tippuu tätä enemmän tukkaa, on hyvä idea alkaa hoitamaan tätä ongelmaa ennen kuin se etenee pahemmaksi ja johtaa mahdollisesti jopa kaljuuntumiseen. Jatka siis lukemista, jos haluat välttää hiusten liiallista irtoamista!

Miksi hiuksia irtoaa joka päivä?

Moni pitää hiustenlähtöä suurena ongelmana, ja tämä pulma on myös hyvin yleinen. Sen aiheuttajina voivat olla lukuisat erilaiset syyt. Näihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

  • ympäristön aiheuttamat rasitteet
  • ikääntymiseen kuuluva normaali hiustenlähtö
  • stressi
  • liiallinen tupakkatuotteiden käyttö
  • ravinnon puutteellisuus
  • hormonaaliset epätasapainotilat
  • perinnölliset tekijät
  • päänahan tulehdukset
  • tiettyjen kemikaalituotteiden käyttö
  • tietyn tyyppiset lääkkeet
  • ihmisen vastustuskyvyn sairaudet, munasarjojen monirakkulaoireyhtymä, raudan puute sekä muut krooniset puutostilat elimistössä
näin voit estää hiustenlähtöä

On tietysti olemassa lukemattomia hiustenhoitoon tarkoitettuja tuotteita, joilla ihminen voi yrittää estää hiustenlähtöä sekä jopa palauttaa tukkansa tuuheuden. Ei kuitenkaan ole tarpeellista sijoittaa tähän operaatioon koko kuukausipalkkaa. Kalliit ja pitkäkestoiset hoitomenetelmät eivät ole ainoa vaihtoehto. Sen sijaan kannattaakin kääntyä luonnollisten tuotteiden puoleen, mikäli haluat silkkiset ja tuuheat hiukset ilman kohtuuttomia sijoituksia.

Päänahan hieronta eteeristen öljyjen avulla

Jos hierot päänahkaasi ja hiuksiasi tietyillä eteerisillä öljyillä, pystyt hillitsemään hiustenlähtöä, sillä hieronta lisää karvatuppien saamaa verta sekä vahvistaa hiusten juuria. Hyviin öljyihin tässä mielessä kuuluvat esimerkiksi kookos-, manteli-, oliivi-, risiini- ja rosmariiniöljy.

Kuinka hieronta tulisi tehdä?

  • Yksi hyvä vaihtoehto on valmistaa yhdistelmä yllä mainituista öljyistä. Rosmariiniöljy auttaa nopeuttamaan hiustenlähdön hillitsemisen prosessia, ja saatkin siitä huomattavaa hyötyä hiuksillesi.
  • Laita hiukan öljyä koko päänahkaasi, ja hiero ihoa hellävaraisesti, mutta asettaen sormillasi kuitenkin kohtalaisen paljon painetta.
  • Tätä hoitoa kannattaa toistaa kerran tai kaksi päivässä.

Sarviapila estää hiustenlähtöä

sarviapila estää hiustenlähtöä

Tästä kasvista on tullut suosittu viime vuosina, sillä se on tehokas apu hiustenlähdön hillitsemisessä. Sarviapilan siemenet sisältävät estrogeenia ja muita sellaisia ainesosia, jotka muistuttavat naishormonia. Se auttaa edistämään kasvua sekä uudistamaan päänahan karvatuppia. Sarviapilasta saa myös proteiinia ja nikotiinihappoa, jotka stimuloivat luonnollisesti hiusten kasvua.

Kuinka tätä tuotetta tulisi käyttää?

  • Laita hiukan sarviapilan siemeniä kupilliseen vettä, ja anna niiden sitten olla yön yli.
  • Aamulla murskaa pehmenneet siemenet ja tee niistä tahnaa.
  • Laita tahnaa koko päänahkaasi ja hiuksiisi, ja peitä sitten pääsi suihkumyssyllä. Anna vaikuttaa 40 minuutin ajan. Pese hiukset normaaliin tapaan.
  • Toista tätä hoitoa joka päivä kuukauden ajan.

Sipulimehu

Tämän tuotteen sisältämä rikki saa aikaan sen, että sipulimehu on loistava apu päänahan karvatuppien saaman veren lisäämisessä sekä mahdollisen tulehtuneisuuden vähentämisessä. Sipulilla on myös bakteereja vastaan taistelevia ominaisuuksia. Se on avuksi sellaisten tulehdusten vähentämisessä, jotka aiheuttavat hiusten tavallista runsaampaa irtoamista.

Kuinka voit estää hiustenlähtöä tällä nesteellä?

  • Raasta yksi sipuli ja ota sen mehu talteen, ja laita sitä sitten suoraan päänahkaasi. Anna olla 30 minuutin ajan, ja huuhtele tai pese sitten hyvin, jotta pystyt pääsemään eroon voimakkaasta hajusta, jonka sipuli usein aiheuttaa.
  • Toinen hyvä vaihtoehto on sekoittaa kolme ruokalusikallista sipulimehua kahteen ruokalusikalliseen aloe vera -geeliä. Laita seosta koko päänahkaasi ja anna sen vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja lopuksi huuhtele pääsi hyvin.

Punajuuri

punajuuri estää hiustenlähtöä

Sen lisäksi, että punajuuri on tietysti hyvin terveellistä ravintoa kehollesi, on punajuuren mehu erittäin hyvä apu hiusten terveyden edistämiseksi. Se voi hidastaa hiusten irtoamista sekä stimuloida tukan tervettä kasvua. Punajuurissa on hiilihydraatteja, proteiinia, kaliumia, fosforia, kalsiumia sekä B- ja C-vitamiinia. Nämä ovat kaikki hyvin tärkeitä tekijöitä, mikäli haluat saada vahvan ja hyväkuntoisen tukan.

Kuinka punajuurta voi käyttää hiustenlähdön estämiseksi?

  • Aloita lisäämällä punajuurta ruokavalioosi. Sitä voi yhdistää myös esimerkiksi pinaatti-, salaatti-, itu-, porkkana-, karpalo- tai muihin mehuihin.
  • Hiuksissa suoraan käytettynä punajuurta voi hyödyntää siten, että keität ensin muutamia punajuuria ja soseutat ne, ja lisäät sitten mukaan hiukan hennaa. Kun olet saanut aikaiseksi tahnan, laita sitä koko päänahkaasi ja anna olla noin 20 minuutin ajan ennen kuin huuhtelet tukkasi runsaalla vedellä. Tässä on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että seos voi vaikuttaa hiuksiesi väriin – toisaalta se sopii tässä mielessä hyvin harmaiden hiusten peittämiseen.

Kokeile näitä helppoja vinkkejä, mikäli haluat torjua hiustenlähtöä luonnollisesti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.