Logo image
Logo image

Sipulimehu estää hiustenlähtöä

4 minuuttia
Sen lisäksi, että sipulimehu estää hiustenlähtöä, auttaa tämä luonnollinen neste hoitamaan myös päänahan hilseilyä ja sieniä.
Sipulimehu estää hiustenlähtöä
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Tuhannet ihmiset ympäri maailmaa kärsivät hiustenlähdöstä. Toisilla pulmana on hiusten hidas kasvu, tai niiden hauraus ja ohuus.

Estä hiustenlähtöä tässä artikkelissa esittelemällämme kotihoidolla luonnollisella ja edullisella tavalla – sipulimehulla.

Estä hiustenlähtöä sekä haurastumista

Vaikka onkin täysin normaalia, että hiuksia lähtee 50-100 kappaletta joka ikinen päivä, liiallinen hiustenlähtö on suuri ongelma monille miljoonille ihmisille. Moni etsiikin tähän ratkaisua lääkäreiltä tai muilta asiantuntijoilta.

Tosiasia on kuitenkin se, että yksi syy hiustenlähtöön on yksinkertaisesti huono ruokavalio, josta puuttuu proteiineja ja vitamiineja.

Hiustenlähtö voi myös vaikuttaa ihmisen itsetuntoon, ja joillekin tämä ongelma aiheuttaa jopa masennusta ja huolta. Ikävä kyllä siksi hiuksia voi itse asiassa lähteä entistä enemmän irti päänahasta.

On kuitenkin onneksi olemassa monia luonnollisia hoitokeinoja hiustenlähdön hillitsemiseksi ja hiusten haurauden vähentämiseksi, ja yksi tehokkaimmista tällaisista keinoista perustuu sipulin parantaviin vaikutuksiin.

Miksi käyttäisit sipulia hiustenlähdön estämiseksi?

Tämä hoito on luonnollinen, turvallinen ja tehokas keino estää hiustenlähtöä ja stimuloida tukan kasvua, eikä sillä ole mitään sivuvaikutuksia (jos sipulin hiukan epämiellyttävää hajua ei lasketa sellaiseksi).

Tämän hoidon avulla et ainoastaan estä hiuksiasi irtoamasta entiseen tahtiin, vaan saat sen myös kasvamaan takaisin nopeammin ja vahvempana – sipuli on siis ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote hiustenhoidossa, vaikka se kuulostaakin epätodennäköiseltä vaihtoehdolta!

Sinun ei siis tarvitse enää kääntyä voimakkaiden, kalliiden ja kemikaaleihin perustuvien hoitotuotteiden puoleen. Tällaiset hoidot saattavat vahingoittaa päänahkaasi sekä tuhota jo päässäsi olevia hiuksia.

Sipuli on kasvi, jolla on todella paljon terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia, ja jos toistat tätä hoitoa pidemmän aikaa, saat kaikki päänahassasi näkyvät “kaljut kohdat” poistumaan, sillä ajan kuluessa niihin alkaa kasvaa uutta ja vahvempaa tukkaa.

Some figure

Tässä tulisi kuitenkin muistaa, että sipuli ei ole mikään taikatuote, joka pystyy toimimaan ihmeitä tekevällä tavalla päänahassasi. Jos haluat saada tämän hoidon avulla aikaan huomattavia tuloksia, tulee sinun keskittyä myös hiustenlähtösi syihin sekä muuttaa elämäntapojasi.

Tämä tarkoittaa sitä, että omaksut terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion, vähennät stressiä sekä alat nukkumaan kunnolla jokainen yö.

Moni on epäilevällä kannalla sen suhteen, voiko luonnollinen tuote todella olla tehokas hiustenlähdön estämisessä. Tässä tulee muistaa, että monet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet sipuleilla – ja etenkin sipulin mehulla – olevan erittäin tehokkaita ominaisuuksia hiustenlähdön estämiseksi.

Sipuli vaikuttaa myös muihin ongelmiin, jotka liittyvät hilseeseen, hiivatulehdukseen ja sieniin. Jotkut tutkimukset ovat myös osoittaneet, että sipulit auttavat estämään ennenaikaista tukan harmaantumista.

Miksi sipuli saa tukan kasvamaan paremmin?

Sipuleilla on monia sellaisia ainesosia, jotka ovat hyväksi tukan kasvun kannalta. Näihin kuuluu erityisesti rikki. Kun laitat sipulimehua päänahkaasi, parannat verenkiertoasi tällä alueella, ja siten teet uusien hiussuortuvien kasvusta helpompaa.

Lisäksi rikki tunnetaan siitä, että se parantaa kehon kollageenin tuotantoa, ja tämä aina on tarpeellista hiusten kasvun kannalta.

Sinun kannattaa myös pitää mielessäsi, että hiukset kasvavat karvatupista, jotka sijaitsevat päänahassa, ja nämä tupet tarvitsevat riittävästi verta, jotta ne voisivat olla vahvoja ja tuottaa uutta tukkaa.

Niiden ominaisuuksien lisäksi, joita olemme jo kertoneet sipulilla olevan, on tämä kasvi bakteereja vastaan taisteleva, joten se auttaa hävittämään sellaisia sieniä ja bakteereja, jotka sijaitsevat päänahassasi ja estävät tukan kasvamisen normaalilla tavalla.

Some figure

Lisäksi sipulimehu estää tukan muuttumista ohueksi ja hauraaksi – se tekee hiuksista vahvat sekä estää niiden katkeilemista. Voit siis tehdä tukastasi oleellisesti paksumman tämän luonnontuotteen avulla. 

Näin käytät sipulia hiustesi kasvun edistämiseksi

Ohje on yksinkertainen: ensin sinun tulee puristaa mehu muutamasta sipulista, ja sitten laittaa tätä nestettä päänahkaasi hieroen samalla hellävaraisesti. Laita viipaloidut sipulit tehosekoittimeen tai soseuta niitä sauvasekoittimella.

Tarkoituksena on saada niistä neste irti. Laita sitten tätä nestettä suoraan päänahkaasi, tai käytä apuna vaikkapa puuvillavanua.

Muista, että sipulilla on kieltämättä hyvin voimakas ja epämiellyttävä haju, joten suosittelemme tämän hoidon toteuttamista illalla tai viikonloppuna. Vaihtoehtoisesti voit käyttää runsaasti jotakin sopivaa hajustetta sipulin tunnistettavan hajun peittämiseksi.

Sinun tulisi jättää sipulimehu vaikuttamaan päänahkaasi puolen tunnin ajaksi. Voit peittää pääsi suihkumyssyllä tai muovipussilla niin, että mehu pääsee vaikuttamaan syvemmällä ihossasi. Huuhtele sitten runsaalla vedellä ja käytä samaa shampoota kuin yleensäkin – parasta on käyttää sellaista, jossa ei ole kemikaaleja.

Toista tätä käsittelyä kolme kertaa viikossa, ja tulet näkemään tuloksia kahden kuukauden kuluessa.

Some figure

Saatat kuitenkin pitää kahdeksaa viikkoa liian pitkänä aikana tuuheamman tukan saavuttamiseksi tai hiusten kasvun vauhdittamiseksi. Tulisi kuitenkin muistaa, että tässä on kyseessä pidemmän ajan hoitomuoto, eikä mikään pikakeino, jolla saavutetaan vain päivän verran kestäviä vaikutuksia.

Siten sinun kannattaa olla kärsivällinen ja ajatella sitä, että valitsemalla tällaisen pitkän ajan hoidon saat tehokkaampia tuloksia kuin jonkin nopean ja väliaikaisen ratkaisun avulla.

Jotta voisit tehdä tästä sipulihoidosta vieläkin tehokkaamman, suosittelemme, että söisit raakaa sipulia osana salaattejasi. Toiset laittavat sipulia esimerkiksi rommiin, antavat sen vaikuttaa yön yli, ja siivilöivät sitten seuraavana päivänä ennen nesteen laittamista päänahkaansa.

Voit myös tehdä alkoholittoman vaihtoehdon sekoittamalla neljäsosan sipulin mehua ruokalusikalliseen hunajaa. Laita sitten tämä neste päänahkaasi tai juo se aamiaisella.

Haluatko lisäohjeen sipulin käytöstä hiustenlähdön vähentämiseksi? Sekoita yksi ruokalusikallinen sitruunamehua sipulimehuun, ja hiero tätä nestettä päänahkaasi. Anna vaikuttaa kolmen tunnin ajan, ja pese sitten hiuksesi normaaliin tapaan.

Toivottavasti sinulle on hyötyä tästä artikkelista – jos siis haluat paksumman tukan, kokeile sipulia hiustenlähdön vähentämiseksi! 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.