Logo image
Logo image

Kotitekoinen shampoo torjumaan hiustenlähtöä

3 minuuttia
Kotitekoinen shampoo torjumaan hiustenlähtöä
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

On aikajaksoja jolloin huomaat että hiuksesi irtoilevat enemmän. Hiuksesi ovat heikot ja hauraat, ja niissä on enemmän kaksihaaraisia. Sinulta irtoaa hiuksia etkä tiedä mitä tehdä. Kerromme tänään parhaat keinot torjumaan hiustenlähtöä.

Miten pystyt torjumaan hiustenlähtöä

Hiustenlähtö voi johtua monista syistä, esimerkiksi geneettisistä tekijöistä tai stressiin liittyvistä ongelmista. Yksinkertainen keino pitää hiuksistasi huolta ja vahvistaa niitä, on asianmukainen hoito.

Seuraavaksi kerromme kuinka teet itse shampoon avuksi torjumaan hiustenlähtöä! Tämä shampoo on todella yksinkertainen valmistaa ja taloudellinen vaihtoehto kauppojen kalliille kemikaaleja sisältäville tuotteille.

Luonnollinen vaihtoehto torjumaan hiustenlähtöä

Some figure

Me kaikki tiedämme; hiustenlähtö voi olla todella huolestuttavaa. Miehillä se johtuu lähes aina perintötekijöistä. Perinnöllinen varjo isältä pojalle, jota on vaikea välttää.

Mutta naisille tekijät ovat yleensä erilaisia ja ovat parannettavissa monissa tapauksissa, jos noudatat terveitä elämäntapoja. Sen vuoksi sinun tulee nauttia tarpeeksi vitamiineja ja pitää hyvää huolta ruokavaliostasi.

Mikä sitten yleensä aiheuttaa hiustenlähtöä:

 • Hormonaaliset ongelmat, aineenvaihdunnan muutokset
 • Raudan tai muiden mineraalien puute, E-vitamiinin puute
 • Stressi ja ahdistus
 • Hilse tai jopa rasva, joka tukkii karvatupin
 • Tiettyihin sairauksiin liittyvä ylimääräinen testosteroni

Mitä tarvitset

Some figure
 • Ensimmäinen asia jota tarvitset on luonnollinen shampoo, jossa on neutraali pH. Sinun pitää käyttää sitä pohjana muille ainesosille, jonka vuoksi esimerkiksi yleisesti vauvoille käytetty shampoo on hyvä. Ne ovat yleensä luonnollisimpia kaupoissa myytäviä shampoita. Tarvitset vain pienen normaalin pullon, joita löytää kaupoista.
 • Tehdäksesi hiustenlähtöä ehkäisevän shampoon, käytä eteeristä rosmariiniöljyä. Se on hyvä elvyttämään verenkiertoa ja antamaan hiuksille vahvuutta. Tarvitset myös eteeristä sitruunaöljyä. Se on hyvin antiseptinen ja virkistävä.
 • Tarvitset myös kaksi E-vitamiinikapselia. Löydät niitä luontaistuotekaupoista ja apteekeista. Se on oleellinen ja ihanteellinen ainesosa ehkäisemään hiustenlähtöä. Sillä saat loistavat tulokset.

Kuinka valmistan shampoon?

Se on todella yksinkertaista.

Kaada vain 10 tippaa eteeristä rosmariiniöljyä ja 10 tipaa sitruunaöljyä neutraalin shampoon sekaan. Sitten lisää E-vitamiinikapselit. Ravista pulloa hyvin ja tämä shampooseos on valmis torjumaan hiustenlähtöä!

On tärkeää käyttää tätä shampoota usein, vähintään joka toinen päivä. Sinun pitäisi lisätä se märkiin hiuksiin ja hieroa shampootaa hiuksiin sekä päänahkaan noin 5-10 minuuttia. Anna sen sitten vielä vaikuttaa toiset 10 minuuttia. Huuhtele lopuksi lämpimällä (ei kuumalla) vedellä.

Näetkö kuinka helppoa se on? Tämä virkistävä shampoo sisältävää ainesosia, jotka parantavat verenkiertoa ja tekevät hiuksistasi vahvemmat, unohtamatta että se pystyy torjumaan hiustenlähtöä!

Kosteusemulsio – loistava apu hiustenlähtöön

Some figure

Nokkonen avuksi torjumaan hiustenlähtöä

Nokkonen on lääkinnällinen kasvi, joka vahvistaa hiuksiasi ja auttaa torjumaan hiustenlähtöä. Löydät paljon nokkosta sisältäviä tuotteita apteekeista ja luontaiskaupoista. On olemassa laaja valikoima voiteita ja shampoita, joilla saat erittäin hyviä tuloksia.

Annamme sinulle yksinkertaisen reseptin, jota voit käyttää edellä mainitun shampoopesun jälkeen.

Ota kuusi nokkosen lehteä ja valmista niistä uute. Laita kupillinen vettä kiehumaan, lisää lehdet kun vesi alkaa kiehumaan ja anna asettua 10 minuuttia. Siivilöi ja nauti lämpimänä.

Kun olet pessyt hiuksesi shampoolla ja huuhdellut ne, lisää tämä nokkosuute hiuksiisi ja hiero sitä päänahkaasi vähintään 5-10 minuutin ajan.

Muista, että tätä nokkospohjaista kosteusemulsiota ei tarvitse huuhdella jälkeenpäin. Toisin sanoen hiero seosta 10 minuuttia ja jätä se hiuksiisi

kuivumaan. Jos kuivaat hiuksesi hiustenkuivaajalla, pidä alhainen lämpötila koska hiustenkuivaaja voi kuivattaa ja vahingoittaa hiuksiasi.

Voit pestä hiuksesi tällä shampoolla joka toinen päivä, ja suosittelemme käyttämään tätä loistavaa nokkospohjaista voidetta kahdesti viikossa. Ole johdonmukainen ja näet tuloksia!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Phillips TG, Slomiany WP, Allison R. Hair Loss: Common Causes and Treatment. Am Fam Physician. 2017;
 • Dinh QQ, Sinclair R. Female pattern hair loss: current treatment concepts. Clinical interventions in aging. 2007.
 • Sinclair R, Patel M, Dawson TL, Yazdabadi A, Yip L, Perez A, et al. Hair loss in women: Medical and cosmetic approaches to increase scalp hair fullness. British Journal of Dermatology. 2011.
 • Murata K, Noguchi K, Kondo M, Onishi M, Watanabe N, Okamura K, et al. Promotion of hair growth by rosmarinus officinalis leaf extract. Phyther Res. 2013;

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.