5 loistavaa tapaa käyttää E-vitamiinikapseleita iholla

E-vitamiini kosteuttaa ihoa tehokkaasti, joten se lisää ihon pehmeyttä sekä häivyttää ryppyjä.
5 loistavaa tapaa käyttää E-vitamiinikapseleita iholla
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tiesitkö, että voit käyttää E-vitamiinikapseleita iholla, ja jopa useampaan eri tarkoitukseen?

Kauneus on asia joka liittyy suuresti hyviin tapoihin, joita kehität koko elämäsi ajan. Tässä mielessä luonnollisten hoitojen käyttö on yksi parhaista valinnoista, jos ihon kauneus on tärkeää. Tämä johtuu siitä, että nämä hoidot eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, mutta ne sisältävät runsaasti vitamiineja.

E-vitamiinikapselit ovat eräs kaikkein hyödyllisimmistä tuotteista niin ihon kuin hiustenkin kaunistamiseksi. Tämä vitamiini on yksi elintärkeistä aineksista varmistaaksesi että kehosi luo antioksidantteja ja rasvahappoja.

Nämä kaksi tekijää toimivat yhdessä ihosolujen terveyden lisäämisessä, ja ne myös tekevät tukasta kiiltävän, silkkisen ja hyvinvoivan. Lisäksi ne torjuvat jo sattunutta vahinkoa palauttamalla olemassa olevien ihosolujen terveyttä sekä ehkäisemällä hilsettä ja kaksihaaraisia.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa miten käyttää E-vitamiinikapseleita iholla – jatka lukemista!

1. Silmänympärysiholle

silmänympärysvoide

Kuinka paljon olet käyttänyt rahaa voiteisiin, jotka on tarkoitettu juuri silmiä ympäröivän ihon kauneuden lisäämiseen? Tiedämme kuinka kalliita nämä voiteet voivat olla, ja helppo ja halvempi vaihtoehto onkin E-vitamiinikapseleiden käyttö tähän tarkoitukseen. Näin voit kosteuttaa kyseistä hyvin herkkää ihoaluetta, jotta se olisi pehmeä ja rypytön.

On mahdollista, että öljyn koostumus on liian rasvainen ja tahmea omalle ihollesi, ja suosittelemmekin siksi sen aloittamista vähitellen ja öljyn hieromista ihoon hyvin. Näin rasva tulee täysin imeytetyksi, eikä se siten ole epämiellyttävää.

Jotta voisit varmistaa että öljy toimii kunnolla, suosittelemme tämän hoidon tekemistä illalla ennen nukkumaanmenoa.

2. Pigmentaatiota torjuva hoito

Pigmentaatio on melko tuttu asia monelle meistä. Itse asiassa onkin useita kosmetiikkatuotteita ja kauneushoitoja, jotka toimivat juuri tähän ongelmaan pureutuen.

Jos pulmanasi ovat ikääntymisen aiheuttamat läikät iholla, tai jos olet raskaana tai olet altistunut liikaa auringolle, kannattaa kääntyä E-vitamiinin puoleen.

Koska se sisältää runsaasti antioksidantteja, se edistää ihon uudistumista. Näin pystyt tekemään soluistasi terveemmät sekä edistämään sitä että ihosi muuttuu vähitellen takaisin tavallisen väriseksi.

 • Ota öljyä kapselista ja laita sitä ihollasi näkyviin läikkiin.
 • Hiero sitä niin saat sen imeytymään hyvin.
 • Tee tämä illalla ja anna öljyn vaikuttaa yön yli.
 • Seuraavana aamuna pese kasvosi normaaliin tapaan.

3. Ikääntymisen torjunnassa

nainen tarkastelee ihoaan

Suurin osa meistä tekee jatkuvasti töitä sen varmistamiseksi että kasvot eivät kerro ikääntymisestä kovin näkyvästi. Olet itsekin kenties huolestunut siitä että ryppyjä on alkanut ilmestyä, tai siitä että iho tuntuu kireältä tai kuivalta.

E-vitamiinikapseli tarjoaa monta hyvää hyötyä ihon ikääntymisen torjuntaan, kuten esimerkiksi seuraavat:

 • ilmejuonteiden näkyvyyden vähentyminen
 • ryppyjen häivyttäminen
 • ihon nuorekkuuden ja terveyden parantuminen iästäsi huolimatta

Sen sijaan että käytät jatkuvasti rahaa erilaisiin voiteisiin, kannattaa ottaa avuksi E-vitamiinikapselin sisältö ja laittaa se kasvoille kiinnittäen erityisen tarkkaa huomiota seuraaviin alueisiin:

 • niihin kohtiin, joilla on ilmejuonteita
 • näkyviin ryppyihin
 • huulia ympäröivään ihoon
 • silmiä ympäröivään ihoon
 • kaulan ihoon

4. Huulirasvana

Monella on unelmana pehmeät ja ruusuiset huulet. Ovatko huulesi sen sijaan kuivat kaiken aikaa? Sen lisäksi että juot runsaasti vettä pitääksesi kehosi kosteutettuna, huulista on tarpeen pitää hyvää huolta.

Voit tehdä tämän kaupallisten huulivoiteiden avulla, mutta jotkut näistä tuotteista aiheuttavat ärtymistä sekä itse asiassa tekevät huulten ihosta huonomman.

Sen sijaan voitkin kokeilla apuna E-vitamiinikapselia. Sen sisältämät rasvahapot tulevat antamaan huulillesi runsautta ja pehmeyttä siinä määrin, että et kenties koskaan ole nähnyt huuliasi yhtä hyvinvoivina.

Lisäksi kannattaa muistaa, että jos huulesi ovat olleet kuivat jo pidemmän aikaa, on mahdollista että niissä on myös näppyjä ja värimuutoksia. Tämä ongelma tulee myöskin katoamaan E-vitamiinin sisältämien antioksidanttien ansiosta.

Koska kapseleiden sisältö voi olla hiukan runsas annos huulillesi, kannattaa tyhjentää öljy ensin pieneen purkkiin ja pitää sitä mukana. Laita hiukan öljyä joka toinen tunti huulillesi sen sijaan että käyttäisit tavallista kaupan huulirasvaa.

Jos olet jo joskus valmistanut omaa huulirasvaa, lisää seuraavalla kerralla mukaan tätä vitamiinia. Tämä on täydellinen ratkaisu silloin kun haluat lisätä huuliisi vähän väriä tekemällä niistä hiukan hehkeämmät.

5. Raskausarpia torjuva ja häivyttävä öljy

voit käyttää E-vitamiinikapseleita iholla raskausarpiin

Vain harva nainen voi sanoa ihonsa olevan täysin raskausarveton. Muutokset painossa, raskaus, liikunnan puute ja ruokavalio ovat kaikki syitä näiden ihomuutosten syntyyn.

Tavallisesti raskausarpia tulee vatsan alueelle, mutta niitä voi olla myös käsivarsissa, jaloissa ja rinnoissa.

Haluatko häivyttää raskausarpia luonnollisin keinoin? Ota tässäkin tapauksessa avuksi E-vitamiinikapselin sisältö!

Voit toimia tässä kahdella tavalla:

 • Laita sisältö ihollesi ja hiero kunnes saat rasvan imeytymään täysin.
 • Sekoita kahden tai kolmen kapselin sisältö tavalliseen raskausarpien hoitoon tarkoitettuun voiteeseen. Tulosten ilmaantuminen tulee kestämään jonkin aikaa, mutta jos se voide johon vitamiinin yhdistät on hyvälaatuinen, tulet näin saamaan hyvät vaikutukset.

Näin voit käyttää E-vitamiinikapseleita iholla; kokeile itsekin ja totea sen erilaiset hyödyt!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Tarvitseeko D-vitamiinia ottaa lisänä?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Tarvitseeko D-vitamiinia ottaa lisänä?

Jotta saisit tarpeeksi D-vitamiinia, kannattaa nauttia runsaammin joitakin tuotteita sekä ottaa riittävästi (muttei liikaa!) aurinkoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Berardesca E, Cameli N (2021). Vitamin E supplementation in inflammatory skin diseases. Dermatol Ther, 34(6). Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34655146/
 • García J, Madera D, Padilla M, et al (2013). Use of a specific anti-stretch mark cream for preventing or reducing the severity of striae gravidarum. Randomized, double-blind, controlled trial. Int J Cosmet Sci, 35(3):233-7. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7633944/
 • Hayakawa R, Ueda H, Nozaki T, et al (1981). Effects of combination treatment with vitamins E and C on chloasma and pigmented contact dermatitis. A double blind controlled clinical trial. Acta Vitaminol Enzymol, 3(1):31-8. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7027767/
 • Hernández J, Madera G,P Padilla E (2013). Use of a specific anti-stretch mark cream for preventing or reducing the severity of striae gravidarum. Randomized, double-blind, controlled trial. Int J Cosmet Sci, 35(3):233-7. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23237514/ 
 • Kagan V, Witt E, Goldman R, et al (1992). Ultraviolet light-induced generation of vitamin E radicals and their recycling. A possible photosensitizng effect of vitamin E in skin. Free Radic Res Commun, 16(1):51-64. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1325398/
 • Keen M, Hassan I (2016). Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J, 7(4):311-5. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4976416/
 • Nachbar F, Korting H (1995). The role of vitamin E in normal and damaged skin. J Mol Med (Berl), 73(1):7-17. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7633944/
 • Pandel R, Poljšak B, Godic A, et al (2013). Fotoenvejecimiento de la piel y el papel de los antioxidantes en su prevención. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3789494/

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.