Logo image
Logo image

Torju ihon rasvaisuutta riisivedellä

3 minuuttia
Japanilaiset keksivät riisiveden hyödyt ihonhoidossa sitä kautta, että tehtyään pitkät päivät työtä riisipelloilla he huomasivat, että kädet olivat työskentelyn jälkeen paljon pehmeämmät.
Torju ihon rasvaisuutta riisivedellä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ihon rasvaisuus on ilmiö, joka syntyy siitä, että ihon talirauhasten toiminta häiriintyy. Nämä rauhaset vastaavat sellaisten luonnollisten rasvojen tuotannosta, jotka pitävät yllä ihon kosteutusta, ja jotka luovat suojaavan muurin myrkyllisiä aineita ja muita haitallisia ympäristöstä peräisin olevia tekijöitä vastaan. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit torjua ihon rasvaisuutta riisiveden avulla.

Liiallinen rasvantuotanto voi tukkia ihohuokoset, ja tämän seurauksena ilmaantuu näppylöitä, mustapäitä ja aknea. Lisäksi, sillä ihon pinta on rasvainen, se näyttää tällöin kiiltävältä ja likaiselta.

Kaikki tietävät, kuinka tätä pulmaa hallitaan, mutta kun etsitään parempia ihohoitotuotteita, joskus kuitenkin valitaan sellaisia ratkaisuja, jotka huonontavat ihon pH-tasapainoa.

Siksi onkin hyvä idea käyttää sellaisia kosmeettisia tuotteita, jotka ovat luonnollisia. Koska niiden koostumus on miedompi, ne voivat olla avuksi tämän pulman hoidossa ilman, että tuloksena on mitään haitallisia sivuvaikutuksia.

Tällä kertaa haluamme jakaa reseptin riisiveden valmistamiseksi, jotta voisit torjua ihon rasvaisuutta ja ravita sitä syvällisesti.

Oletko valmis kokeilemaan? Jatka lukemista ja laita seuraavat ohjeet muistiin!

Näin torjut ihon rasvaisuutta riisiveden avulla

Some figure

 

Riisiä syödään ympäri maailmaa, ja se on toisiksi suosituin viljatuote. Sen ominaisuudet ovat loistava apu terveyden ylläpitämiseksi, sillä sen lisäksi, että saat riisistä kehoosi energiaa, se tarjoaa tämän runsaiden ravinteiden kera.

Vaikka riisiä käytetäänkin pääasiassa ruoanlaitossa, tälle kasville on myös eräitä vaihtoehtoisia käyttötapoja esteettisessä mielessä. Itse asiassa jotkut kosmeetiikkavalmistajat käyttävät riisiä tiettyjen hoitojen ja ihon ikääntymistä torjuvien voiteiden valmistuksessa, sillä sen ominaisuudet edistävät ihon uusiutumista.

Vaikka moni ei vielä tiedäkään riisin monista käyttömahdollisuuksista kauneudenhoidossa, itäisen maailman kulttuureissa riisiä on käytetty jo vuosisatojen ajan supistavana ja ikääntymisen merkkejä häivyttävänä tuotteena.

Some figure

Riisiveden löytymisen mahtava tarina

Ihon saamat hyödyt riisivedestä tulivat havaituiksi ensimmäisenä japanilaisten naisten toimesta, jotka tekivät töitä pelloilla riisiä pesten. He huomasivat, että heidän kätensä olivat paljon pehmeämmät ja viehättävämmät sen jälkeen, kun he olivat käsitelleet tätä kasvia.

Loppu onkin sitten historiaa, ja nykypäivänä riisi on käytössä ruoan lisäksi kosmeettisissa tarkoituksissa, sillä sen ominaisuudet voivat parantaa ihon kuntoa merkittävillä tavoilla.

 • Se ei ainoastaan poista epäpuhtauksia ihon pinnalta, vaan lisäksi riisi poistaa liiallista rasvaa ja mustapäitä.
 • Sen käyttö säätelee ihon luonnollista pH-arvoa, ja se voi hallita kroonisten ongelmien aiheuttamia oireita, kuten koskee aknea, ekseemaa ja psoriasista.
 • Riisiä suositellaan myös kirkastavana hoitona, sillä se minimoi iholla olevat tummat läiskät.

Lue aiheesta lisää: Hoida psoriasista näillä luontaisilla keinoilla

Kuinka tätä riisiin pohjautuvaa kasvovettä valmistetaan?

Luonnollinen riisistä valmistettu kasvovesi on tuote, jossa ei ole lainkaan lisättyjä kemikaaleja, ja tässä mielessä se on paljon parempi ratkaisu kuin monet kaupalliset vaihtoehdot.

Se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka korjaavat soluja, jotta voitaisiin estää ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä. Voit yhdistää sen päivittäiseen kauneushoidon rutiiniisi sekä käyttää sitä useamman kerran päivässä.

Sen luonnolliset ominaisuudet puhdistavat ihohuokosiasi sekä torjuu ihon rasvaisuutta, joka saa kasvot kiiltämään.

Tarvittavat ainekset

 • 5 ruokalusikallista luonnonmukaisesti tuotettua riisiä
 • 1 kupillinen vettä (250 ml)

Työvälineet

 • 1 spraypullo
 • 1 kulho

Näin valmistat tämän kasvoveden

 • Kuumenna kupillinen vettä kiehuvaksi, ota pois liedeltä, ja kaada vesi kulhoon.
 • Lisää sekaan luonnonmukaisesti tuotettu riisi, peitä kulho, ja anna olla puolen tunnin ajan.
 • Tämän ajan kuluttua siivilöi neste tiheässä siivilässä.
 • Kaada riisivesi spraypulloon, ja sitten voitkin jo käyttää sitä ihosi hoidossa.

Lue aiheesta lisää: 5 kotitekoista kasvovettä saadaksesi ihosi upeaan kuntoon

Näin käytät tätä kasvovettä

 • Poista kaikki meikki ja pese kasvosi vedellä ja saippualla. Suihkuta sitten riisivettä ihollesi.
 • Varmista, että se imeytyy hyvin, ja jätä iholle ilman, että huuhtelet sitä pois.
 • Toista tätä hoitoa joka aamu ennen kuin laitat ihollesi meikkiä, ja samoin toista sitä iltaisin ennen kuin menet nukkumaan.
 • Jos haluat, voit käyttää riisivettä jopa 3-4 kertaa päivässä, jos huomaat, että ihosi on rasvainen käytöstä huolimatta.

Kuten huomaat, oman kasvovetesi valmistaminen riisistä on yksinkertainen tehtävä, eikä se vaadi ollenkaan kalliiden ainesten hankintaa. Vaikka onkin olemassa runsaasti erilaisia tapoja kasvoveden valmistamiseksi kotikeinoin, tämän ohjeen avulla voit antaa ihollesi loistavan määrän vitamiineja ja mineraaleja.

Lisää siis riisivesi päivittäiseen kauneudenhoidon rutiiniisi, jos haluat hillitä ihon rasvaisuutta täysin luonnollisin keinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Maarse, H. (2017). Rice. In Volatile Compounds in Foods and Beverages. https://doi.org/10.1201/9780203734285
 • Trumble, T. N., & Southwood, L. L. (2014). Skin. In Equine Emergency and Critical Care Medicine. https://doi.org/10.1201/b17486

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.