5 kotitekoista kasvovettä saadaksesi ihosi upeaan kuntoon

Kun valintasi on tehdä oma luonnollinen kasvovesi kotona, vältät monet allergiariskit sekä synteettisistä ja keinotekoisista aineksista johtuvat sivuvaikutukset, jotka vaikuttavat ihosi pH-tasapainoon.

Tänä päivänä on olemassa monia asioita jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti ihon ulkonäköön ja terveyteen: huono ruokavalio, ilmansaasteet, liiallinen altistuminen auringolle, nestehukka, kaupalliset kosmetiikkatuotteet ynnä muuta.

Tämän päivän artikkelissa kerromme sinulle miten voit taistella ikääntymistä, roikkuvaa ihoa ja muita iho-ongelmia vastaan käyttäen näitä loistavia kotitekoisia kasvovesiä jotka ovat kemikaalivapaita ja tehty luonnonmukaisista aineksista kuten porkkana, kurkku, sitruuna ja omenaviinietikka.

Miksi kasvovesiä tulisi käyttää?

Kun vuodet vierivät, sinun tulee olla tietoinen niistä asioista joita ihosi vaatii jos haluat välttää sen näyttävän elottomalta, ryppyiseltä, roikkuvalta tai epäpuhtaalta.

Vaikka monet ihmiset käyttävät kosteusvoidetta kosteuttaakseen ihonsa päivittäin, moni heistä unohtaa, että on olemassa perusteellinen ensimmäinen askel: kasvovesi.

Sinun tulisi käyttää kasvovettä kahdesti päivässä:

  • Aamulla sen jälkeen kun olet pessyt ja huuhdellut kasvosi kylmällä vedellä, ennen kosteusvoidetta.
  • Illalla ennen nukkumaanmenoa. Ensin poistat kaiken meikin ja epäpuhtaudet ja sitten käytät kasvovettä. Jos haluat tai tunnet tarvetta, voit levittää illallakin kosteusvoidetta.

On hyvin tärkeää, että valitset luonnonmukaisen kasvoveden joka on alkoholiton eikä siinä ole muitakaan iholle agressiivisia aineksia. Nämä yhdisteet voivat muuttaa luonnollista pH-arvoasi, sallien myrkyllisten aineiden läpipääsyn ihoosi ihohuokosten kautta ja lopulta aiheuttaen ihosi muuttumisen päinvastoin kuin oli toivottu.

Porkkanat

Porkkana

Jos haluat mennä ulos aurinkoon saamaan hieman väriä iholle, voit käyttää tätä kasvovettä joka on tehty porkkanoista. Se auttaa suojaamaan ihoasi haitallisilta UV-säteiltä samalla kun se antaa betakaroteenia, joka tuottaa mairittelevamman ja yhtenäisemmän ihonsävyn.

On parasta harkita porkkanoita ”kahtena” hoitona, sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Joka aamu ennen aamupalaa sinun tulisi nauttia porkkanasmoothie tai -mehu ja laittaa porkkanan mehua ihollesi.

Kurkku ja sitruuna

Kurkku-limejuoma

Tämä 100 % luonnollinen kotitekoinen kasvovesi on täydellinen sekä suun kautta nautittuna että ulkoisena hoitona, yhdistettynä saat täyden hyödyn.

Soseuta tai mehusta keskikokoinen kurkku ja puolikas sitruuna. Vältä kuorimista vaikkeivat ne olisivatkaan orgaanisia, vaan pese ne hyvin huolellisesti.

Kurkku, jolla on korkea vesipitoisuus, on hyvin virkistävä ja se myös puhdistaa ja pehmentää kasvojen ihoa. Tämä saattaa olla hyvin käytännöllinen kun heräät ja sinulla on turvonneet silmäluomet tai tulehtunut iho.

Sitruuna taas on loistava luonnollinen puhdistaja, ihanteellinen heille jotka kärsivät aknesta, tummista läikistä tai epäpuhtauksista. Muista kuitenkin, että kun laitat sitruunan mehua kasvoillesi, sinun ei tulisi altistaa ihoasi auringolle, sillä voi olla negatiivisia vaikutuksia iholle. Parasta olisi laittaa tätä kasvovettä iholle iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka kasvovesi

Tämä yksinkertainen kasvovesi on salaisuus, jota jotkut naiset ovat käyttäneet vuosisatoja.

Kaikki mitä tarvitset on korkealaatuinen, orgaaninen ja pastöroimaton omenaviinietikka, jossa on tallella kaikki vitamiinit ja mineraalit. Tämä kasvovesi ei ole ainoastaan edullinen vaan myös hyvin ravinteikas ihollesi.

Omenaviinietikka on hapokas aine ja kasvojesi ihon pH on myös hieman hapokas (4.2.-5.6.). Sinun tulee säilyttää tuo hapollisuus jos haluat estää kuivunutta tai elotonta ihoa.

Valmistus

  • Sekoita yksi osa omenaviinietikkaa neljännesosaan vettä.
  • Omenaviinietikan tuoksu haihtuu muutaman minuutin päästä.

Ruusuvesi

Ruusuvesi on tislattu neste, joka on uutettu kukan terälehdistä. Sen tuoksu on huumaava, hyvin romanttinen ja feminiininen. Se myös tuottaa kiinteytystä ja elinvoimaa ihollesi! Ruusuveden supistava vaikutus kutistaa ihohuokosia, poistaa ylimääräistä rasvaa ja vähentää punaisuutta. Tämä kasvovesi tasapainottaa, virkistää ja pehmentää ihoasi.

Löydät ruusuvettä luontaistuotekaupoista tai aasialaisista marketeista.

Rosmariini

 

Kasvovesi rosmariinista

Rosmariinista tehty kasvovesi on muinainen kauneudenhoito ja tämä lääkekasvi auttaa parantamaan verenkiertoa ja ihon ulkonäköä.

Voit valmistaa sitä kahdella erilaisella tavalla:

  • Pilko jonkin verran tuoretta rosmariinia ja sekoita samaan määrään omenaviinietikkaa ja vettä.
  • Sekoita kaksi teelusikallista (10 ml) vettä 15 tippaan eteeristä rosmariiniöljyä.

Sekoita seos aina hyvin ennen käyttöä ja sitä on helpoin käyttää pienestä suihkupullosta.