Logo image
Logo image

Parhaat kasvikset laihduttajalle

3 minuuttia
Valkosipuli ja sipuli poistavat myrkkyjä ja rasvaa, lisäksi ne parantavat maksan toimintaa ja suojaavat kehon terveyttä.
Parhaat kasvikset laihduttajalle
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Terveellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti korkealaatuisia kasviksia ja hedelmiä, on avainasemassa onnistuneen laihdutuksen kannalta. Suurin osa kasviksista sopii laihduttajan ruokavalioon, mutta on olemassa muutamia kasviksia, joiden teho laihduttajan kannalta on erityisen suotuisa. On myös tärkeää oppia, miten kasvikset kannattaa valmistaa ja mihin ruoka-aineisiin niitä voi yhdistellä.

Loistavimmat kasvikset laihduttajalle

Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat parhaat kasvikset laihduttajalle ja miten ne kannattaa nauttia. Aloita jo tänään ja pian huomaat kasvisten suotuisat vaikutukset fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen.

1. Pinaatti

 

Some figure

Saatat yllättyä kuullessasi, että pinaatti kuuluu samaan kasviryhmään punajuuren ja lehtimangoldin kanssa. Pinaatti on herkullinen, monipuolinen ja terveellinen lehtikasvis, joka sopii moneen eri ateriaan. Lisäksi pinaatilla on hoikistava vaikutus.

 • Pinaatti muodostuu suurimmaksi osaksi vedestä ja proteiineista.
 • Pinaatti sisältää hyvin vähän hiilihydraatteja.
 • Pinaatinlehden varret ovat täynnä kuitua, joten älä nypi niitä irti.
 • Tiedätkö, kuinka montaa eri ravintoainetta pinaatissa on? Pinaatti sisältää etenkin A-, C-, E- ja K-vitamiineja, sekä B1-, B2- ja B6-vitamiineja. Lisäksi pinaatista saa rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja kokonaisen koktailin antioksidantteja.

Miten pinaatti tulee valmistaa laihdutusta tehostamaan?

 • Kevyesti pannulla kypsennetty pinaatti on paras vaihtoehto. Älä keitä pinaattia, sillä se menettää suurimman osan ravintoaineistaan keittämisen aikana. Kalsium, rauta ja magnesium liukenevat veteen helposti.
 • Pinaatti on loistava vaihtoehto lounaalle ja illalliselle. Kypsennä tuore pinaatti pannulla valkosipulin ja oliiviöljyn kera tai tee salaatti tuoreesta, kypsentämättömästä pinaatista.

2. Kurkku

 

Some figure

Herkullinen ja virkistävä kurkku on yksi parhaista laihduttajan ruokavalioon sopivista kasviksista. Kurkku sisältää runsaasti vettä sekä tartronista happoa, joka ehkäisee hiilihydraattien muuntumisen rasvaksi elimistössä. Lisäksi kurkku sisältää selluloosaa, joka helpottaa ruuansulatuksen toimintaa, poistaa myrkkyjä ja alentaa kolesterolin määrää veressä. Kurkku sopii erilaisiin juomiin, salaatteihin ja voipa siitä valmistaa kylmän keitonkin.

Kurkkuvesi

Ainekset

 • 1 kokonainen kurkku
 • 1 litra vettä
 • 1 kokonaisen sitruunan mehu
 • 1 rkl chia-siemeniä

Valmistus ja käyttö

 • Pese ja kuori kurkku. Leikkaa paloiksi ja soseuta tehosekoittimessa veden ja sitruunamehun kanssa. Helppoa kuin mikä!
 • Lisää chia-siemenet kupilliseen juomaa ja anna niiden liota vedessä muutaman minuutin ajan ennen nauttimista. Chia on tehokas kumppani laihdutuksessa.
 • Nauti kupillinen juomaa 20 minuuttia ennen jokaista ateriaa.
 • Jatka kurkkuveden nauttimista 5 peräkkäisen päivän ajan ja pidä sitten 10 päivän tauko.

3. Paprika

 

Some figure

Saatat yllättyä nähdessäsi paprikan tällä listalla, sillä paprikan maku on vahva ja saattaa ärsyttää herkimpien ruokailijoiden vatsaa. Paprikan käytön salaisuus laihdutuksen edistäjänä piilee siinä, että se kannattaa nauttia raakana ja pienissä määrissä.

 • Kalifornian yliopiston Center for Human Nutrition -tutkimuskeskuksen mukaan paprikan nauttiminen voi tehostaa kaloreiden palamista.
 • Paprikan värillä tai lajikkeella ei ole väliä, sillä ne ovat kaikki täynnä kapsaisiinia. Kapsaisiini lisää kehon lämpötilaa ja polttaa samalla kaloreita.

Miten paprikaa kannattaa syödä laihtumisen tehostamiseksi?

Syö paprika raakana ja pienissä määrissä kerrallaan. Paloittele paprikaa salaattiin tai syö sinällään ohuina suikaleina. Lisää leivän päälle tai pudota muutama pala vihersmoothien sekaan.

4. Tomaatti

 

Some figure

Tomaatti on ihanteellinen ruoka kehon puhdistamiseen. Tomaatti on täynnä antioksidantteja, bioflavonoideja, A-, B-, C-, K- ja B3-vitamiineja, mineraaleja, kuten fosforia, kalsiumia, sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, natriumia ja mangaania… Lisäksi tomaatti sisältää hyvin vähän kaloreita. Tomaatit ovatkin yksi parhaista kasviksista laihduttajan kannalta.

Hoikistava tomaattimehu

Ainekset

 • 1 tomaatti
 • 200 ml vettä
 • Puolikkaan sitruunan mehu
 • 2 porkkanaa

Valmistus ja käyttö

 • Pese tomaatit ja porkkanat, leikkaa paloiksi ja soseuta tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon kylmää vettä ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
 • Voit nauttia tätä hoikistavaa mehua 20 minuuttia ennen jokaista pääateriaa viitenä peräkkäisenä päivänä. Pidä viiden päivän tauko ja jatka rutiinia. Muista nauttia terveellistä ravintoa ja liikkua joka päivä ja pian huomaat mehun vaikutuksen.

5. Sipuli ja valkosipuli

 

Some figure

Sekä sipuli että valkosipuli ovat loistavat kasvikset laihduttajalle, sillä ne poistavat myrkkyjä ja ylimääräistä kehoon kertyvää rasvaa. Lisäksi ne parantavat koko kehon terveyttä, suojaavat maksaa ja verenkiertoa sairauksilta ja ongelmilta.

Estääksesi nesteiden kertymisen kehoon ja lievittääksesi nesteiden aiheuttamaa turvotusta, voit käyttää valkosipulia ja sipulia luonnollisten antibioottien tavoin.

Miten valkosipulia ja sipulia käytetään painonpudotuksessa?

 • Aloita päiväsi nauttimalla raaka valkosipulinkynsi. Huuhtele se alas lasillisella vettä. Muista nauttia valkosipuli tyhjään vatsaan. Voit murskata tai paloitella valkosipulin ennen nauttimista.
 • Lisää rakaa sipulia salaatteihin. Jos sipulin maku on mielestäsi liian voimakas, siivuta se ohuelti. Raaka sipuli sisältää tehokkaita ravintoaineita, jotka voivat haihtua kypsennyksen aikana.

Olitko jo tietoinen siitä, että nämä ovat parhaat kasvikset laihduttajalle? Ja vaikka et yrittäisikään laihduttaa, ne sopivat jokaisen ravinnetietoisen ruokavalioon vuorenvarmasti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Álvarez, J. (2009). Carbohidratos. Bioquímica: Carbohidratos. http://doi.org/10.1073/pnas.1415467112.

 • Vera. (2008). Cereales, Legumbres, Leguminosas y Productos Proteínicos Vegetales. Organización de las Naciones Unidas para la Alimentaciòn y la Agricultura.

 • Nutribrinca. (2013). Vitaminas. Journal of Chemical Information and Modeling. http://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.