6 keinoa raskausarpien häivyttämiseksi

· helmikuu 20, 2018
Jos raskausarpesi ovat edelleen punertavat tai lilat, voit päästä niistä eroon. Jos se sen sijaan ovat muuttuneet valkoisen sävyisiksi, niiden näkyvyyttä voidaan vähentää, mutta niitä ei enää voida täysin poistaa.

Eräs asia, josta monet ihmiset haluaisivat eroon, on raskausarvet. Ne ovatkin sellainen ihon ongelma, joka koskettaa suurinta osaa naisia ja myös monia miehiä.

Onneksi on kuitenkin mahdollista vähentää tai jopa täysin poistaa näitä ihon arpia.

Jos et vielä tiedä mistä tässä on oikein kyse, voidaan ilmiö kuvata seuraavasti: ihon joustavien kuitujen rikkoutumisena.

Kun iho venyy, ne kuidut joilla on vähemmän joustavuutta, rikkoutuvat ja aiheuttavat näiden arpien muodostumisen.

Arvet ovat erityisen yleisiä naisilla raskauden aikana, ja ensin ne ovat vaaleanpunaisia tai punaisia, mutta sitten ne muuttuvat valkoisiksi.

Raskausarvet ovat ennen kaikkea ihon hajoamista.

Niitä voi ilmaantua ilman varoitusta, ja yleensä ne ovat kivuttomia, vaikka joskus niiden yhteydessä voikin ilmetä iholla hienoista kihelmöintiä.

Jotta näitä arpia voitaisiin estää, on tärkeää pitää iho kunnolla kosteutettuna. Näin mahdollistat sen, että iho on joustavampi ja pystyy venymään ilman, että mitkään kuidut joutuvat rikkoutumaan.

Raskausarpien tyyppejä

Kannattaa pitää mielessä, että kaikki raskausarvet eivät ole samanlaisia.

 • Ensinnäkin on sellaisia arpia, jotka johtuvat siitä, että iho venyy äkillisten painossa tapahtuvien muutosten vuoksi.
 • Toisen tyyppiset arvet ovat niitä, joita syntyy murrosiässä. Tämä on merkittävä vaihe kasvun kannalta, sillä keho käy lävitse tärkeitä muutoksia. Hormonaaliset häiriöt murrosiässä voivat myös johtaa atrooppisiin raskausarpiin, jotka voivat olla pysyviä, mikäli niitä ei yritetä torjua.
 • Kolmas tyyppi näitä arpia ovat sellaiset, jotka muodostuvat raskauden aikana, ja ne ilmaantuvat etenkin rintoihin, vatsaan, lantioon ja takapuoleen. Ne ilmestyvät yleensä kuudennen raskauskuukauden aikana, kun iho alkaa tiukentua.
 • Lopuksi sitten mainittakoon sellainen syy, että näitä arpia voi kehittyä liiallisen liikunnan tai fyysisen rasituksen vuoksi, kun ihon pinta joutuu muuttumaan lihasten kehittymisen tai jännityksen vuoksi (tämä on kyseessä urheilijoilla, tanssijoilla ja muilla vastaavan tyyppisillä ihmisillä).

Kuinka raskausarpia voidaan häivyttää?

1. Aloita hyvällä kosteusvoiteella

raskausarvet vatsassa

Voiteet ja muut tuotteet, joissa on runsaasti A-vitamiinia, kuten esimerkiksi ruusunmarjaöljy, ovat ihanteellisia raskausarpien näkyvyyden vähentämiseksi.

Nämä öljyt edistävät yleensä uusiutumista, ja ne ovat turvallisia päivittäin käytettyinäkin. Valitsitpa voiteen tai öljyn, nämä tuotteet tulevat näkyvästi muuttamaan raskausarpien vaurioittamaa ihoa.

Lue aiheesta lisää: 7 tapaa kaunistaa ihoa argaaniöljyllä

2. Ota A- ja B-vitamiineja

Nämä vitamiinit auttavat kehoasi luomaan uudelleen sidekudoksia sekä edistävät kollageenin syntymistä kehossa, joten ne ovat loistavat avut raskausarpien minimoimiseksi.

Jotta saisit nämä vitamiinit käyttöösi, kannattaa lisätä seuraavien tuotteiden nauttimista:

 • kiivi
 • porkkana
 • mustikka
 • päärynä
 • viikuna
 • vesimeloni

3. Kuori ihoasi

Kuorivat hoidot voivat olla avuksi epäpuhtauksien poistamiseksi ihon kerroksista, ja siten tämä on ihanteellinen apu näiden ärsyttävien arpien häivyttämiseksi tehokkaammin.

Mantelihappo (jota on karvasmanteleissa) ja glykolihappo (jota saadaan sokeriruo’osta) voivat saada aikaan erinomaiset tulokset raskausarpien hoidossa.

Jos haluat kokeilla joitakin syvällisempiä hoitoja, ota avuksesi ”diamond tip” -niminen ihon hiontatekniikka, joka on kaikkein tehokkain keino tämän ongelman hoitamiseksi.

Lue aiheesta lisää: Luonnollinen sokerikuorinta käsien pehmentämiseksi

4. Laserhoidot raskausarpiin

raskausarvet ja niiden hoito

Laserhoidot ovat myös yksi vaihtoehto, jotta voisit vähentää raskausarpien näkyvyyttä. Ne ovat kuitenkin kallis ratkaisu, ja siten tämä keino ei sovellu aivan kaikille.

Vaikka kyseessä ei olekaan luonnollinen hoito, siitä saadaan erinomaiset tulokset, joten haluamme siten esitellä myös tämän vaihtoehdon listallamme.

5. Mesoterapia

Tämä hoitomuoto on ihanteellinen ratkaisu raskausarpiin, jotka ovat muodostuneet äskettäin (eli niiden väri on vaaleanpunainen tai punainen).

Hoito koostuu tiettyjen yhdisteiden ruiskuttamisesta alueelle (näitä ovat esimeriksi hyaluronihappi, antioksidantit, vitamiinit, mineraalit ja aminohapot), jotta voitaisiin edistää solujen uudistumista sekä palauttaa ihon terveyttä.

Kannattaisi ottaa asia puheeksi lääkärin kanssa, jotta saisit tietää, sopiiko tämä hoitomuoto itsellesi, ja pidä myös aina mielessäsi asiantuntijoiden antamat ohjeet.

6. Korte

peltokorte raskausarpien häivyttämiseksi

Korte voi olla hyvä apu muidenkin asioiden hoidossa kuin nesteen kertymisen vähentämiseksi – se on hyvin tehokas tuote raskausarpien lievittämiseksi, sillä se sisältää silikonia.

Tarvittavat ainekset

 • 1 l spriitä
 • 100 g peltokortetta
 • 8-10 pisaraa sitruunamehua
 • 500 ml vettä

Toimi näin

 • Yhdistä sprii kortteeseen ja sitruunamehuun tummassa astiassa.
 • Jätä seos rauhaan kuukauden ajaksi, ja tämän ajan kuluttua laimenna se veteen. Hiero sitten tätä nestettä niille ihoalueille, joilla on raskausarpia, ja toista hoitoa kaksi kertaa päivässä.

Tulet takuulla huomaamaan eron ihosi ulkonäössä tämän kuurin jälkeen!

Ovatko raskausarvet asia, joka sinuakin vaivaa? Jos haluat häivyttää näitä ihojälkiä luonnollisin keinoin tai ottaa avuksesi tehokkaammat ratkaisut, harkitse kaikkia näitä hyviä vaihtoehtoja.